ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

9 «ίχνη» που προμηνύουν καρκίνο του πνεύμονα




Ο καρκίνος του πνεύμονα «πρωταγωνιστεί» στη λίστα με τις βασικές αιτίες
θανάτου, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...


Ο καρκίνος του πνεύμονα όμως είναι μία «ύπουλη» ασθένεια, καθώς ενδέχεται να μην παρουσιάσει κανένα εμφανές σύμπτωμα. Μάλιστα, σε ποσοστό 40% των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του πνεύμονα, δυστυχώς η διάγνωση γίνεται αφού η νόσος έχει προχωρήσει. Στο ένα τρίτο από αυτούς, ο καρκίνος έχει φτάσει το στάδιο 3.
Για αυτόν και μόνο τον λόγο, εμείς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε κάποια πρώιμα σημάδια, που ενδεχομένως να μας φανούν σωτήρια.
Ο επίμονος βήχας μπορεί να σχετίζεται με ένα απλό κρυολόγημα ή με μία λοίμωξη του αναπνευστικού, αλλά στην περίπτωση που παραταθεί για περισσότερο από μια ή δύο εβδομάδες, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, ειδικά μάλιστα εάν ο βήχας σας είναι ξηρός ή παράγει βλέννα.
Στην περίπτωση που ο βήχας σας αλλάξει, ιδιαίτερα εάν είστε καπνιστής, μην το αγνοήσετε. Αν ο βήχας είναι πιο συχνός, προκαλεί βαθύτερο ή βραχνό ήχο, αιμόπτυση ή περισσότερη βλέννα από το συνηθισμένο, επισκεφτείτε το γιατρό σας.
Επιπλέον, η δύσπνοια είναι ενδεχομένως ένα πιθανό σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα. Αν εμφανίζεται μετά από το ανέβασμα μίας σκάλας ή όταν εκτελείτε μια άλλη εργασία, που παλαιότερα μπορούσατε να κάνετε χωρίς ενοχλήσεις, δώστε ιδιαίτερη προσοχή.
Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να προκαλεί πόνο στο στήθος, τον ώμο ή στην περιοχή της πλάτης. Ενημερώστε το γιατρό σας αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε είδος πόνου στο στήθος, είτε αυτός είναι οξύς, ήπιος, σταθερός ή επαναλαμβανόμενος ανά διαστήματα.
Θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε το γιατρό σας για το εάν αυτός ο πόνος εστιάζεται μόνο στο στήθος ή εμφανίζεται και σε άλλες περιοχές. Όταν ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί πόνο στο στήθος, η ενόχληση μπορεί να προκύψει από διογκωμένους λεμφαδένες ή μετάσταση στο θωρακικό τοίχωμα του υπεζωκότα (επένδυση γύρω από τους πνεύμονες) ή στις νευρώσεις.
Επιπλέον, όταν οι αεραγωγοί στενεύουν, μπλοκάρουν ή έχουν φλεγμονή, οι πνεύμονες παράγουν ένα συριγμό ή σφύριγμα, κατά την αναπνοή.  Αυτός ο ήχος μπορεί να συνδέεται με πολλαπλές αιτίες, μερικές από τις οποίες είναι καλοήθεις και εύκολα θεραπεύσιμες. Ωστόσο, ο συριγμός είναι επίσης ένα σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα, κάτι που αξίζει την προσοχή σας, ειδικά μάλιστα εάν δε σταματά.
Αν ακούσετε μια σημαντική αλλαγή στη φωνή σας ή εάν κάποιος άλλος επισημάνει ότι ακούγεστε πιο βαθιά, βραχνά ή τραχιά επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Η βραχνάδα μπορεί να προκληθεί από ένα απλό κρυολόγημα, αλλά ενδεχομένως η αιτία να είναι πιο ανησυχητική...
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου