ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα και τη γρίπη με σωστή διατροφή




Οι ιώσεις, τα
κρυολογήματα και τα
κρούσματα γρίπης αυξάνονται κατακόρυφα. Ως αποτέλεσμα ταλαιπωρούνται πολλοί ενήλικες αλλά και πιο ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.
Η διατροφή, μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών λοιμώξεων και των συμπτωμάτων που τις συνοδεύουν, εφοδιάζοντας τον οργανισμό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.


Συζητώντας για αυτά, το πρώτο που θα αναφέρει κανείς είναι πιθανότατα η βιταμίνη C, η οποία ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση κι έχει συσχετισθεί με την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

Ωστόσο, η εν λόγω βιταμίνη δεν αποτελεί το μοναδικό διατροφικό «εμβόλιο», καθώς υπάρχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να δράσουν προστατευτικά.


Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο ψευδάργυρος, ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που συμμετέχει σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών, συμπεριλαμβανομένης της ομαλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως η αυξημένη πρόσληψη ψευδαργύρου ενδεχομένως να βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος.

Στις πλουσιότερες πηγές ψευδαργύρου συγκαταλέγονται τα θαλασσινά, και ιδιαίτερα τα στρείδια, το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το αβγό, ορισμένα όσπρια και ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου