ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης Κοζάνης για την δημιουργία κέντρου κλειστού τύπου φύλαξης μεταναστών



Το ψήφισμα διαβάστηκε και παραδόθηκε στα χέρια του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Αθανασιάδη στο κάλεσμα
πολύπλευρης ενημέρωσης από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας με θέμα “Την δημιουργία κέντρου κλειστού τύπου φύλαξης μεταναστών” την 8η Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο 2020 και ώρα 4 μ.μ. στην αίθουσα της πρώην δημοτικής αστυνομίας Τσοτυλίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός και Μικρασιατών Σύλλογος Νεάπολης το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του καταθέτουμε ψήφισμα και βεβαιώνουμε με την υπογραφή μας την ρητή και συνειδητή άρνησή μας να δεχθούμε την δημιουργία οποιασδήποτε μορφής κέντρου εγκατάστασης προσφύγων- μεταναστών- παράνομων μεταναστών που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στον δήμο μας και συγκεκριμένα στο Άνω Βόιο, στην περιοχή του Παρόχθιου, ανάμεσα στο Τσοτύλι και την Νεάπολη.

Η δημοτική αρχή του τόπου μας, οσφραινόμενη τον πακτωλό χρημάτων που υπόσχεται το νεοσύστατο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και <εκτεθειμένη> οικονομικά, όπως είναι γνωστό τοις πάση ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για την ανάπτυξη του Άνω Βοΐου, την ιδία στιγμή που με ενέργειες της συγκεντρώνει στην έδρα του Δήμου τις εναπομείναντες υπηρεσίες και επιδιώκει τη μεταφορά του πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης και όχι μόνο αυτού, απομονώνοντας και περιφρονώντας παντελώς την περιοχή.

Έτσι επιλέγοντας την περιοχή του Παρόχθιου Βοΐου και χρησιμοποιώντας λαοπλάνες υποσχέσεις περί επαγγελματικής αποκατάστασης των κατοίκων και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, επιθυμώντας να τιθασεύσει τις αντιδράσεις των κατοίκων, εμφανίζεται θερμός υποστηρικτής και αρωγός της κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.

Η Δημοτική Αρχή ενδεδυμένη τα κομψά μπλε κοστούμια της εξουσίας και της υπεροψίας περιφρονεί τη βούληση των κατοίκων και συνεχίζει τις συζητήσεις για τη δημιουργία της δομής , απαξιώνοντας το αναφαίρετο δικαίωμα να κινούμεθα και να αναπνέουμε ελεύθερα στον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, δουλεύουμε και ζούμε με τις οικογένειες μας.

Ξεσηκωνόμαστε για να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας.

_ Αρνούμαστε να επιτρέψουμε την δημιουργία οποιασδήποτε μορφής κέντρου λαθρομεταναστών στον τόπο μας και για την ματαίωση του θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, όπως πράξαμε και στο παρελθόν.

(Συνθήκη της Γενεύης 1951, σχετικά με τους όρους «πρόσφυγες» και «λαθρομετανάστες»)

Νεάπολη 07/02/2020
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου