ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Πώς μπορείτε να αξιοποιείτε τα τσόφλια των αυγών



Αποτελεί μια πλήρη

τροφή, πλούσια σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και χολίνη.

Σας πέρασε όμως ποτέ από το μυαλό ότι, από θρεπτικής αξίας, είναι χρήσιμο ακόμη και το τσόφλι του;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Poultry Science, για να εξουδετερώσετε τους μικροοργανισμούς, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε για μερικά λεπτά τα τσόφλια.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αλέσετε τα τσόφλια ώστε να γίνουν σκόνη (σε γουδί, στο μπλέντερ ή με πλάστη) και να τα κοσκινίσετε με ένα πολύ ψιλό κόσκινο ώστε να απομακρύνετε συμπαγή κομμάτια που δεν αλέστηκαν.

Μπορείτε να προσθέσετε τη σκόνη σε φαγητά, χυμούς, σαλάτες ή όπου αλλού επιθυμείτε. Όπως έδειξε σχετική μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Food Sciences and Nutrition, η σκόνη από τα τσόφλια δεν αλλοιώνει τη γεύση των τροφών.

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τη σκόνη για μελλοντική χρήση, φροντίστε τα τσόφλια να έχουν στεγνώσει πολύ καλά προτού τα αλέσετε.

baby.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου