ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός : Πάνω από 30.000 νεκρούς μετρά ο πλανήτης – SOS εκπέμπουν Ιταλία και Ισπανία




Σε πόλεμο βρίσκεται ο πλανήτης με τον κοροναϊό και ήδη μετρά πάνω από 30.000 νεκρούς, εκ των οποίων
τα δύο τρίτα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, 30.420 έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία, ενώ περισσότερα από 657.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 183 χώρες και εδάφη. H πραγματική δε κατάσταση είναι ακόμη πιο εφιαλτική, καθώς ο καταγεγραμμένος αριθμός των κρουσμάτων δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού πολλές χώρες δεν προχωρούν σε διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο σε ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία.
Σε σύγκριση με τον χθεσινό απολογισμό, σήμερα αναφέρθηκαν 3.417 νέοι θάνατοι και 68.734 κρούσματα.

Πάνω από 21.000 θάνατοι στην Ευρώπη


Μέχρι τις 21.00 το Σάββατο (28-3), η Ευρώπη αριθμούσε 21.334 θανάτους και 351.877 κρούσματα.
Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο είναι η Ιταλία (889), η Ισπανία (832) και οι ΗΠΑ (453).
Η Ιταλία μετρά 10.023 θανάτους και 92.472 κρούσματα, ενώ 12.384 από αυτούς τους ασθενείς ιάθηκαν.
Μετά την Ιταλία, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ισπανία (5.690 θάνατοι, 72.248 κρούσματα), η ηπειρωτική Κίνα (3.295 θάνατοι, 81.394 κρούσματα), το Ιράν (2.517 θάνατοι, 35.408 κρούσματα) και η Γαλλία (2.314 θάνατοι, 37.575 κρούσματα). Στην Κίνα, 74.971 άνθρωποι ανάρρωσαν.
Όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, τα περισσότερα καταγράφονται στις ΗΠΑ (115.547).

Εφιάλτης στην Ιταλία – Στέλνει βοήθεια η Αλβανία


Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ιταλία, η οποία για ακόμη μια ημέρα μετρά υψηλότατο αριθμό θανάτων από τον κοροναϊό, ξεπερνώντας μάλιστα τις 10.000.
Τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 889 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.974 νέα κρούσματα, ενώ 1.434 ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού πλέον στην Ιταλία είναι 92.472, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τις 10.000. Παράλληλα, 12.384 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Την ίδια ώρα, 3.856 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.676 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 39.533 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στο μεταξύ, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους πολίτες που δεν έχουν, στην φάση αυτή, αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τα αναγκαία τρόφιμα και φάρμακα.
Η Αλβανία, όπου έχουν καταγραφεί 197 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας και 10 θάνατοι, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, έστειλε μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στη γειτονική Ιταλία σήμερα, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα θα καταβάλει 11 εκατομμύρια λέκ (περίπου 90 χιλιάδες ευρώ) για να πληρώσει τους 30 εθελοντές οι οποίοι θα εργαστούν για έναν μήνα στην περιοχή του Μπέργκαμο, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Η πρεσβεία της Ιταλίας στα Τίρανα επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που μεταφέρει την ομάδα απογειώθηκε το απόγευμα σήμερα, προσθέτοντας: «Ευχαριστούμε την αλβανική κυβέρνηση για αυτήν την πράξη αλληλεγγύης και αγάπης. Για πάντα ενωμένοι».

Καταρρέουν τα νοσοκομεία της Ισπανίας

Στην Ισπανία, 5.690 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους.
«Καταρρέουμε. Χρειαζόμαστε περισσότερους εργαζόμενους» δήλωσε η Λίντια Περέρα, μια νοσοκόμα που εργάζεται με την Νουνέζ στο Νοσοκομείο de la Paz της Μαδρίτης, το οποίο διαθέτει 1.000 κρεβάτια.
Αυτή την εβδομάδα, 11 από τους 14 ορόφους του νοσοκομείου είναι αφιερωμένοι στην φροντίδα των ασθενών με κοροναϊό και δεν υπάρχει αρκετός χώρος: Οι ασθενείς με πιο ήπια συμπτώματα του κοροναϊού τοποθετούνται στο γυμναστήριο του νοσοκομείου ή σε μια μεγάλη σκηνή έξω.
Το προσωπικό του νοσοκομείου ελέγχεται για κοροναϊό μόνο εάν έχει συμπτώματα. «Εάν το έκαναν πιο τακτικά, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε χωρίς εργαζόμενους».
Οι εκτεταμένες λοιμώξεις μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, αντικατοπτρίζουν την καθολική δυσκολία να εξαλειφθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού. Αλλά οι άρρωστοι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη κάνουν διπλή ζημιά: εμποδίζουν επίσης την ικανότητα αντίδρασης στην κρίση. Κι εκτός από αυτό, μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε περιοχές αναπαραγωγής της λοίμωξης.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Περισσότερα από 100.000 κρούσματα κοροναϊού έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ, με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμ να εξετάζει την επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί».
Όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».
Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι το μέτρο αυτό, εφόσον ληφθεί, δεν θα έχει καμία επίπτωση στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των τριών Πολιτειών και της υπόλοιπης χώρας. «Θα είναι για σύντομο διάστημα», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι είχε ένα πολύ καλό διάλογο με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Η πανδημία αναβάλλει εκλογές

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 728 άνθρωποι στην Πολιτεία αυτή και άλλοι 52.318 έχουν βρεθεί θετικοί.
Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.
«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».
Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

SOS από τη Γαλλία: Πάνω από 2.300 οι νεκροί

Άλλοι 319 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες σε νοσοκομεία της Γαλλίας από τον νέο κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 2.314, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που αναρτήθηκαν σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης.
Με βάση τον νέο απολογισμό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τις 17.620 (+1.888). Από αυτούς τους ασθενείς, οι 4.273 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση τη λήψη της απόφασης για απαγόρευση των μετακινήσεων, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση, κυρίως επειδή δεν ανέβαλε τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.
«Τη στιγμή που πήραμε την απόφαση για καραντίνα, υπήρχαν λιγότερα από 8.000 κρούσματα και λιγότεροι από 200 νεκροί. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τη στιγμή που οι κυβερνήσεις πήραν αυτήν την απόφαση αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να πει ότι υπήρξε καθυστέρηση», τόνισε.

Αλλαγή πολιτικής από τη Βρετανία

Η Βρετανία αποφάσισε να αλλάξει πολιτική, «σκίζοντας» κάθε νόμους και εφαρμόζοντας νέους, για να δοθεί μια ανάσα στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση.
Ο αριθμός στο ΗΒ έχει φτάσει στους 1.019 καθώς 260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μια μέρα, εξαιτίας του κοροναϊού.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός καθώς και ο υπουργός Υγείας έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κοροναϊό.
Οι νόμοι περί πτωχεύσεων καθώς και άλλες νομοθεσίες αναμένονται να αλλάξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα εν μέσω πανδημίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Ο ιατρικός διευθυντή  του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) Στίβεν Πάουις, ανέφερε μάλιστα μεταξύ άλλων ότι το ΗΒ θα τα έχει «πάει καλά» αν καταφέρει  να κρατήσει τον αριθμό των θυμάτων του κοροναϊού υπό των 20.000.

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγότεροι από 20.000 (…) αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα.
«Παρόλο που αυτό θα είναι καλό αποτέλεσμα, θα συμβεί μόνο αν σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού» ανέφερε.

Στους 108 οι νεκροί στην Τουρκία


Στους 108 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Τουρκία, αφού άλλοι 16 άνθρωποι υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.704 και έφτασε τα 7.402, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός ανέφερε ότι από χθες μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν άλλα 7.641 διαγνωστικά τεστ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εξεταστεί 55.464 άνθρωποι αφότου ξέσπασε η επιδημία.
Η Τουρκία σταμάτησε  τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί εντολή στον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού αυξήθηκαν αλματωδώς για τρίτη ημέρα.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου