ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Η χαρτογράφηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα -464 επιβεβαιωμένα, 6 νεκροί, 16 διασωληνωμένοι (video)


Συνεχίζεται η εξέλιξη της νόσου του νέου κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο όπως γνωστοποίησε στη χθεσινή του ενημέρωση
ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οπως ανακοίνωσε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας πλέον ανέρχονται στα 464, αφού χθες προστέθηκαν στη λίστα άλλες 46 νέες περιπτώσεις. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι τα απροσδιόριστης πηγής κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 72. Συνολικά, 78 ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 16 εξ' αυτών είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ο μ.ο. ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων τα 69 έτη (όλοι άνδρες).

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Εξιτήριο για 19 άτομα που νόσησαν από τον κορωνοϊό
Παράλληλα, συνολικά 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομεία της χώρας. Τα χθεσινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τα κρούσματα στην χώρα μας είναι τουλάχιστον 2.000-3.000.

Εξι οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό
Την ίδια ώρα, οι θάνατοι στη χώρα μας έφτασαν τους έξι, με τελευταίο θύμα έναν 70χρονο από την Καστοριά. Σημειώνεται ότι και οι έξι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Οι ευπαθείς ομάδες
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στους θανάτους παγκοσμίως αλλά και στις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Φέρνοντας ως παράδειγμα τη μεγαλύτερη κλινική μελέτη ασθενών που ήταν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της νόσου (44.000 τουλάχιστον περιπτώσεις), η νόσος κατέληξε σε θάνατο για περίπου 2% των περιπτώσεων. Οπως επισήμανε τα ποσοστά θανάτου είναι αυξημένα ειδικά σε ασθενείς με διαβήτη, καρδιοπάθειες, χρόνιες αναπνευστικές νόσους, κακοήθειες.

Οργή Τσιόδρα για τη δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων», υπογραμμίζοντας ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια. Μην παρασύρουν τον κόσμο στον πανικό κάποιοι επαΐοντες συνάδελφοι» πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου