Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου μέσα στο σπίτι μας που πρέπει να γνωρίζουμε!!!



Κι όμως ίσως ένα ισχυρότατο όπλο στον πόλεμο κατά του καρκίνου να μην βρίσκεται στα εργαστήρια
κάποιων εταιριών, αλλά στα ίδια μας τα σπίτια, μέσα στα φαρμακεία μας.



Και φυσικά μιλάμε για την ταπεινή ασπιρίνη, για την οποία, μια ομογενής ερευνήτρια από την Αυστραλία, υποστηρίζει, ότι ενδεχομένως να αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά όπλα κατά της ασθένειας.
Η δρ, Τάρα Καρνέζη, επικεφαλής ομάδας ερευνητών του αντικαρκινικού κέντρου της Μελβούρνης “Peter Mac Callum”, τονίζει στην έκθεση της που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “Cancer Cell”, ότι η ασπιρίνη και πιθανόν και άλλα φάρμακα της κατηγορίας των Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ), μπορεί να αναστέλλουν τις μεταστάσεις και να κλείνουν τις διόδους διαφυγής των καρκινικών κυττάρων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέα θεραπεία του καρκίνου.

Οι γιατροί εδώ και καιρό υποπτεύονταν, ότι η ασπιρίνη και τα άλλα ΜΣΑΦ, συμβάλλουν στην αναχαίτιση των μεταστάσεων. Δεν είχαν καταφέρει όμως να διαλευκάνουν τον μηχανισμό μέσω του οποίου τα εν λόγω φάρμακα το κατάφερναν. Η ομάδα της Ελληνίδας ερευνήτριας διαπίστωσε ότι η έκφραση ενός γονιδίου συνδέεται τόσο με την αύξηση του καρκίνου, όσο και με τον μηχανισμό της φλεγμονής και της διαστολής των αγγείων των λεμφαδένων, τα οποία έχουν κομβικό ρόλο στη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων. Η διαστολή των αγγείων διευκολύνει το πέρασμα των καρκινικών κυττάρων μέσα από αυτά. Η ασπιρίνη που προκαλεί τη συστολή τους, δρα ανασταλτικά στη μετακίνηση τους. Τα αυστραλιανά ευρήματα, έρχονται να προστεθούν σε άλλα που θέλουν την ασπιρίνη να μειώνει την αύξηση των όγκων του προστάτη, του πνέυμονα, του εγκέφαλου, του παχέος εντέρου και του φάρυγγα.
Πάντως όλα αυτά είναι μέχρι στιγμής θεωρητικά και για να ενταχθεί η ασπιρίνη στο οπλοστάσιο των ογκολόγων θα πρέπει τα παραπάνω ευρήματα να εξεταστούν και με τη βοήθεια κλινικών μελετών. “Αισιοδοξούμε” αναφέρει η Ελληνίδα ερευνήτρια “ότι αυτή η ανακάλυψη είναι ένα κομμάτι του παζλ που θα οδηγήσει στη θεραπεία του καρκίνου.




akouayta.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου