ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινάει η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων για τις νέες κατηγορίες δικαιούχων


Ξεκινάει μέσα στην εβδομάδα η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων από τους 160.000 νέους δικαιούχους που προστέθηκαν στις κατηγορίες που
θα πάρουν τα 800 ευρώ καθώς η ΚΥΑ πήρε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ: Λατόμοι, ασβεστοποιοί, σμυριδορύκτες, δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, αγγειοπλάστες – κεραμοποιοί – πλινθοποιοί, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, μουσικοί-τραγουδιστές μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου, ηθοποιοί, υποδηματεργάτες, χειριστές-βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου –θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου –θεάτρου, τεχνικοί- κινηματογράφου & τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων, χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, μισθωτοί τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου και τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων καθώς και οι φορτοεκφορτωτές, οι ξεναγοί, οι αποκλειστικές νοσοκόμες κ.α.

Επίσης, προβλέπεται ότι θα ενταχθούν στο καθεστώς της ειδικής αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020. Πρόκειται για όσους από την μία εργασία τους έχουν βγει σε αναστολή αλλά στην άλλη εργασία τους εργάζονται κάποιες ώρες την εβδομάδα ως ωρομίσθιοι ή εκ περιτροπής εργασία.

Όλοι οι παραπάνω δικαιούχοι οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους 160.000 εργαζόμενους θα υποβάλλουν σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο στην ειδική πλατφόρμα του Π.Σ Εργάνη και η αποζημίωση των 800 ευρώ θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και μη συμψηφιστέα με άλλες οφειλές.

Από τους εν λόγω εργαζόμενους εξαιρούνται όσοι είναι στη συνέχεια δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020.

Επίσης θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ στους μισθωτούς του τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου, των οποίων η τακτική επιδότηση ανεργίας που έλαβαν έληξε τον Δεκέμβριο του έτους 2019. Επίσης οι οικοδόμοι, δικαιούχοι του δωροσήμου Πάσχα 2020, με εξαίρεση όσους εξ αυτών είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020.

Παράλληλα στα 800 ευρώ εντάσσονται και οι: (δείτε εδώ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου