ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΤΑΛΟΙ» -Του Νίκου Ευθυμιάδη*



Είμαστε κοντά σ’ ένα λαό με τον οποίο μας συνδέει η κοινή μας κουλτούρα του Ελληνορωμαϊκού Πολιτισμού και οι θεμελιώδεις αξίες
της κοινής μας πορείας, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η υποστήριξη.
Είμαστε κοντά σ ένα πολισμό και μια γη, που ευωδιάζει Ελλάδα.
Σε αυτή την δύσκολη στιγμή της ιστορίας της η Ευρώπη καλείται να αποδείξει, ότι γνωρίζει να συνδράμει μια χώρα και ένα λαό που ζει ένα δράμα, με χιλιάδες νεκρούς.
Η Ιταλία ζει μια πραγματική γενοκτονία.
Δεν ξεχνούμε την βοήθεια της Ιταλίας κατά την διάρκεια των χρόνων της Ελληνικής κρίσης.
Ο ξεσηκωμός των Ιταλών υπέρ της Ελλάδος δεν ήταν κάτι τυχαίο.
Ο ξενιτεμός μας στην Ιταλία και η φοίτηση μας στα Ιταλικά Πανεπιστήμια, ήταν αποτέλεσμα της αντίληψης ότι είμαστε αδέλφια, μια ράτσα.
Εμείς στην Ιταλία γίναμε περισσότερο Έλληνες, ανακαλύπτοντας την αληθινή, την πραγματική Ελλάδα. Διαπιστώσαμε πόσο μεγάλο μερίδιο Ελληνικής σκέψης υπήρχε στην μεγάλη αυτή πολιτιστική οντότητα, την Ιταλία.
Εκεί ανακαλύψαμε ότι η Ιταλική σκέψη είχε άμεση επαφή με το Ελληνικό θεωρητικό οπλοστάσιο. Η Ιταλία όπως και όλη η Ευρώπη, δέχθηκε το Ελληνικό πνεύμα πρώτα διαμέσου της Ρώμης. Η Λατινική ποίηση, η φιλοσοφία και κυρίως η πολιτική σκέψη είναι αφομοίωση της Ελληνικής και της Ελληνιστικής ακμής. Επιπλέον ο Αριστοτέλης διείσδυσε στη Ιταλία διαμέσου της Αραβικής διείσδυσης στη Ισπανία.
Ο Αριστοτέλης μεταφράστηκε στα Ιταλικά από τα Αραβικά. Ο Θωμάς ο Ακινάτης και ολόκληρη η σχολαστική φιλοσοφία αποτελεί μελέτη και αξιοποίηση της Αριστοτελικής λογικής. Ακόμη η Ελληνική σκέψη ήρθε στην Ιταλία από τους Έλληνες λόγιους, μετά την πρώτη άλωση (1204), αλλά κυρίως μετά την οριστική άλωση (1453) με την κυριαρχία πλέον της Πλατωνικής σκέψης.
Η τελευταία εισβολή του Ελληνικού πνεύματος στην Ιταλία γίνεται με την Αναγέννηση και εν συνεχεία με το Διαφωτισμό. Στη Φλωρεντία γεννιέται η όπερα στην προσπάθεια να επαναπροσεγγιστεί η Αρχαία Ελληνική τραγωδία.
Όλες σχεδόν οι παραθαλάσσιες πόλεις είναι αποικίες αρχαιοελληνικές. Όπως η Μεγάλη Ελλάδα στη Νότιο Ιταλία και τα κορυφαία λιμάνια της,η Νεάπολη, η Βενετία, η Τεργέστη, ο Τάραντας, η Βυζαντινή Φερράρα, όλη η Ιταλία ευωδίαζε Ελληνική σκέψη, Ελληνικό αίμα.
Ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, παρακαλεί τις Ελληνίδες και του Έλληνες, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον Ιταλικό λαό σ αυτή την κρίσιμη ώρα. Είναι πολύ σημαντικό ακόμα και ένα τηλεφωνικό, ηλεκτρονικό μήνυμα και παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο να εκφράζει την Αγάπη και την Αλληλεγγύη προς τους φίλους, γνωστούς και συνεργάτες.
Είμαστε με την ψυχή και το νου κοντά στους Ιταλούς.
Είναι τα αδέλφια μας.
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΤΑΛΟΙ».

Νίκος Ευθυμιάδης, είναι Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Παβίας-Λομβαρδία (Συγκοινωνιολόγος– Πολιτικός Μηχανικός), τ. Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου