ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Σώθηκε από θαύμα: Οφείλει τη ζωή της στην παρατηρητικότητα μιας αισθητικού (φώτο)


Συγκλονιστική και παράξενη είναι η πραγματική ιστορία της
Καρολίνας Γιάσκο, που νίκησε μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του δέρματος…

Τα νύχια μας μπορεί να λένε περισσότερα για την υγεία μας σας απ’ όσα νομίζετε και είναι απόλυτα χαρακτηριστική η ιστορία της Καρολίνα Γιάσκο…

Όταν μια αισθητικός νυχιών επεσήμανε αυτό που φαινόταν να είναι μια μελανιά στο νύχι της Karolina Jasko, εκείνη δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.
Όμως, μόλις μια εβδομάδα αργότερα, το νύχι της μολύνθηκε και έγινε κόκκινο και πρησμένο, με αποτέλεσμα να σπεύσει να επισκεφτεί έναν γιατρό. Προς έκπληξή της, ο γιατρός δεν ανησυχούσε για τη μόλυνση, αλλά ανησυχούσε για τον μώλωπα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Today.com, ο γιατρός αμέσως την παρέπεμψε σε έναν δερματολόγο, ο οποίος της είπε ότι έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα σε μια βιοψία. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό…
Ο μώλωπας, που έμοιαζε με μια ευθεία, λεπτή κάθετη γραμμή που με ένα μολύβι από την κορυφή στο κάτω μέρος του νυχιού της, αποδείχθηκε ότι ήταν το μελάνωμα, η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος.
Η μόλυνση των νυχιών ήταν άσχετη εξ αρχής άσχετη με το μελάνωμα, αλλά επειδή την οδήγησε στο γιατρό, μπορεί να έχει σώσει τη ζωή της.
Ο εντοπισμός του μελανώματος έγινε το 2016. Σήμερα, η Καρολίνα είναι 21 ετών και το συγκεκριμένο μελάνωμα αφαιρέθηκε μετά από πετυχημένη χειρουργική επέμβαση.

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν ένα μόσχευμα δέρματος από την περιοχή της βουβωνική χώρας της για να καλύψει τον αντίχειρά της. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, οι γιατροί σκέφτηκαν ότι ίσως χρειαστεί να ακρωτηριάσουν ολόκληρο τον αντίχειρά της, όμως κάτι τέτοιο -ευτυχώς- δεν ήταν κρίθηκε απαραίτητο.
Η Καρολίνα έχει ιστορικό μελανώματος στην οικογένειά της, οπότε πάντα έδινε ιδιαίτερη προσοχή στο δέρμα της και τις αλλοιώσεις που εμφάνιζε. Η μητέρα της, μάλιστα, ανέπτυξε μελάνωμα δύο φορές, και πάντα παρακολουθούσε τους σπίλους της κόρης της για τυχόν αλλαγές.
«Ήταν συντριπτικό γιατί όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα», δήλωσε η Καρολίνα Γιάσκο, που ήταν η Miss Illinois 2018 και αγωνίστηκε στη διαγωνισμό Miss USA. «Ήταν τόσο τρομακτικό… Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι στα νύχια σου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η ιστορία της Καρολίνας έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που έχουν ένα κοινό συμπέρασμα. Και τα νύχια μας, όπως το υπόλοιπό μας σώμα, πρέπει να ελέγχονται συνεχώς.
Αν παρατηρήσετε μια σκοτεινή γραμμή στο νύχι σας, καλό είναι να απευθυνθείτε στο γιατρό το συντομότερο δυνατόν. Το ίδιο ισχύει και για άλλες αλλαγές, όπως εάν το νύχι σας αρχίσει να σπάει, γίνει αποχρωματισμένο, εμφανίζεται πρησμένο ή απλά φαίνεται διαφορετικό με οποιονδήποτε τρόπο.
Και φυσικά, ως προς το δέρμα μας, μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό, ειδικά τους θερμούς μήνες του έτους. Εφαρμόστε το σε χέρια και πόδια, αλλά και το πρόσωπο, ακόμα και στις απλές εξόδους σας, ειδικά αν ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες και φυσικά μετά από σχετική συζήτηση με τον δερματολόγο σας.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου