Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά λίγο φρέσκο λεμόνι
μπορεί να κάνει θαύματα στην κουζίνα και τη μαγειρική. Πάρτε μια ιδέα.
Φτιάξτε ξινόγαλα
Σας λείπει λίγο ξινόγαλα για τις τηγανίτες σας και το ντρέσινγκ στη σαλάτα; Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι σε ένα φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά κι αφήστε το για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Αντικαταστήστε τη σάλτσα σόγιας
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγο λεμόνι σαν εναλλακτική στη σάλτσα σόγιας, καθώς δεν περιέχει ούτε νάτριο, ούτε γλουτένη. Μόλις το ενσωματώσετε σε stir-fry πιάτα ή αλλού, θα έχετε παρόμοια αίσθηση, αφού το νάτριο και τα εσπεριδοειδή ενεργοποιούν τους ίδιους αισθητήρες γεύσης.
Η οξύτητα του φρέσκου λεμονιού βοηθά στην τρυφερότητα του κρέατος και των πουλερικών. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στη μαρινάδα σας και χρησιμοποιήστε το και σε ψάρια και θαλασσινά...
Περισσότερα εδώ
Star-fm.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου