ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Πέντε άκρως μυστικά στρατιωτικά σχέδια που διέρρευσαν από λάθος - ΦΩΤΟ


Από μυστηριώδη ηλεκτρομαγνητικά όπλα των Κινέζων μέχρι το καμάρι του
Ρωσικού Ναυτικού, η ιστορία των κορυφαίων στρατιωτικών δυνάμεων του πλανήτη είναι γεμάτη με ατυχείς διαρροές.

Οι κορυφαίες στρατιωτικές δυνάμεις στον κόσμο είναι γνωστές για την αυστηρή μυστικότητα με την οποία περιβάλουν τα νέας γενιάς όπλα τους. Καμία, όμως, χώρα δεν είναι άτρωτη από διαρροές πολύτιμων πληροφοριών για τα νέα αεροπλάνα, πλοία ή τανκς που σχεδιάζονται υπό άκρα μυστικότητα.

Το Sputnik International συγκέντρωσε τα πέντε κορυφαία στρατιωτικά σχέδια των τελευταίων δεκαετιών που αποκαλύφθηκαν στο κοινό πολύ νωρίτερα από το επιθυμητό…



K2 Black Panther

Όταν τον Μάρτιο του 2007, το νοτιοκορεάτικο, νέας γενιάς, άρμα μάχης βγήκε στην παραγωγή, προκάλεσε το ενδιαφέρον των ειδικών. Κάθε τανκ ζύγιζε 55 τόνους και κόστιζε 8,5 εκατ. δολάρια.

Σχεδιασμένο από τον Οργανισμό Άμυνας και κατασκευασμένο από τη Hyndai Rotem, το σχέδιο αναπτύχθηκε υπό άκρα μυστικότητα και δοκιμάστηκε σε καλά κρυμμένες περιοχές.

Ωστόσο, στις αρχές του 2000, φωτογραφίες του τανκ, του πυργίσκου καλυμμένου από υλικό για καμουφλάρισμα, διέρρευσαν στον Τύπο. Ειδικοί σε στρατιωτικά θέματα μπόρεσαν γρήγορα να υπολογίσουν περίπου τις διαστάσεις και τη μάζα του άρματος και κατάλαβαν ότι ήταν εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο 120 χιλιοστών της Rheinmetall. Ωστόσο, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του τανκ και άλλες πληροφορίες για την κατασκευή του παραμένουν απόρρητες μέχρι και σήμερα.











Sea Shadow IX-529

Το IX-529 Sea Shadow ήταν ένα πειραματικό πλοίο που αναπτύχθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας Προηγμένων Αμυντικών Προγραμμάτων (DARPA) και κατασκευάστηκε από την Lockheed Martin για το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Με πηγή έμπνευσης τα πειράματα της πολεμικής αεροπορίας με την τεχνολογία stelth, ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του πλοίου εξασφάλιζε πλεονέκτημα στον εντοπισμό μέσω ραντάρ. Τελικά αποσύρθηκε το 2006 και το 2012 διαλύθηκε για παλιοσίδερα.

Υπό τον φόβο των Σοβιετικών, το Πεντάγωνο τήρησε άκρα μυστικότητα για το πλοίο, φτάνοντας στο σημείο να το κατασκευάσει μέσα σε μια τεράστια φορτηγίδα στις ακτές της Καλιφόρνια και δοκιμάζοντάς το μόνο στο σκοτάδι. Το κοινό μπόρεσε να έχει μια φευγαλέα εικόνα του σκάφους το 1993 όταν ξεκίνησαν οι δοκιμές με το φως της ημέρας, ωστόσο πληροφορίες είχαν διαρρεύσει χρόνια νωρίτερα με αναφορές σε ένα «αγνώστου ταυτότητας πλωτό αντικείμενο». Ωστόσο τα τοπικά Μέσα φάνηκαν να πείθονται από την ιστορία που προσέφερε η κυβέρνηση ότι ο ιδιοκτήτης του πλοίου ήταν ο δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Χιουζ.



Μυστηριώδες ηλεκτρομαγνητικό όπλο σε πλοίο του κινεζικού πολεμικού ναυτικού

Στις αρχές του φετινού Φεβρουαρίου, το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες ενός μυστηριώδους κανονιού σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Κίνας που αρχικά αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα. Ειδικοί επί των στρατιωτικών θεμάτων γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι το όπλο ήταν ένα ηλεκτρομαγνητικό όπλο — railgun, με την Κίνα να γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατόρθωσε να εφαρμόσει την τεχνολογία σε πολεμικό πλοίο.

Πριν λίγες ημέρες, έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών επιβεβαίωσε ότι το όπλο μεγάλης εμβέλειας που εκτοξεύει βλήματα με τη χρήση ηλεκτρισμού θα μπορούσε να προστεθεί στο κινεζικό οπλοστάσιο μέχρι το 2025. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το όπλο επιτρέπει ακριβή χτυπήματα εναντίον στόχων απόστασης 200 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα.



Chengdu J-20 Stealth Fighter

Το κινεζικό πρόγραμμα ανάπτυξης ενός μαχητικού αεροσκάφους stealth 5ης γενιάς ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με την Chengdu Aerospace Corporation να κερδίζει το συμβόλαιο για την ανάπτυξη του αεροπλάνου.

Όταν αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι το σχέδιο έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο το 2009, το ίντερντ πλημμύρισε από πλαστές εικόνες που υποτίθεται ότι έδειχναν το J-20. Όπως αποδείχτηκε, ωστόσο, ορισμένες κακής ποιότητας φωτογραφίας που δημοσιεύτηκαν σε blog τον Δεκέμβρη του 2010, ήταν πέρα για πέρα αληθινές! Υπάρχει μία θεωρία που θέλει τον ίδιο τον κινεζικό στρατό να προχωρά στη διαρροή ώστε να παινευτεί για το επίτευγμα.

Επισήμως, όλες οι πληροφορίες κρατήθηκαν κρυφές μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 οπότε και το J-20 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση. Τελικά το αεροσκάφος μπήκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 2017 με την παράδοση τουλάχιστον 20 σκαφών.



Status-6 Poseidon

Το πυρηνικό υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα Status-6 Poseidon πρωτο-αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2015 αφότου ένας χειριστής τηλεοπτικής κάμερας έπιασε «καταλάθος» σχέδια του συστήματος κατά τη διάρκεια συνάντησης στρατιωτικών αξιωματούχων και του Ρώσου προέδρου. Στο στιγμιότυπο διακρίνονταν προφίλ της επόμενης γενιάς του ρωσικού υποβρυχίου εξοπλισμένου με ειδικούς κόμβους σύνδεσης. Στο κέντρο βρισκόταν μια τεράστια τορπίλη με δηλωμένο εύρος 10.000 χιλιομέτρων, δυνατότητα κατάδυσης σε βάθος 1.000 μέτρων και μέγιστη ταχύτητα 100 κόμβων.





Παρότι το Πεντάγωνο αρχικά πίστεψε ότι επρόκειτο για απόπειρα παραπλάνησης, τελικά παραδέχτηκε την ύπαρξη του προηγμένου συστήματος, επιβεβαιώνοντας ότι δοκιμάστηκε και χαρακτηρίζοντάς το ως «σημαντική στρατηγική απειλή» για τα λιμάνια των ΗΠΑ, τις παράκτιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις ομάδες μεταφορέων. Τελικώς, η οριστική επιβεβαίωση ήρθε από τα χείλη του ίδιου του Πούτιν ο οποίος σε ομιλία του σε βουλευτές επιβεβαίωσε την ύπαρξή του, ενώ αργότερα ο στρατός δημοσίευσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητές του και το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή του στο Πολεμικό Ναυτικό.



Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου