ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Αυτή είναι η πρώτη χώρα που νίκησε τον κορωνοϊό

Η πλειοψηφία των ασθενών έχει αναρρώσει

Στη δίνη του κορωνοϊού βρίσκεται όλος ο πλανήτης. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ενώ οι θάνατοι αγγίζουν τις
270 χιλιάδες.

Ωστόσο σταδιακά υπάρχουν χώρες που αρχίζουν και ξεπερνούν την κρίση. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη που χτυπήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα χτυπήθηκε αλύπητα από τον φονικό ιό μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Η Ισλανδία είναι μία από τις χώρες που διαχειρίστηκε πολύ καλά την κρίση του κορωνοϊού. Η μικρή νησιωτική χώρα στα βόρεια της Ευρώπης μετρά μέχρι σήμερα 1799 κρούσματα και μόλις 10 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό. Στην χώρα έγιναν πολύ γρήγορα τεστ σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Όπως έγινε γνωστό στην Ισλανδία το 97% των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό έχουν αναρρώσεις. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν μόλις δύο κρούσματα. Ακόμη και οι ίδιοι οι επικεφαλής για τον ιό στην χώρα δεν περίμεναν την γρήγορη επιβράδυνση της πανδημίας.

«Μας εκπλήσσει ευχάριστα που βλέπουμε μια πολύ γρήγορη επιβράδυνση της πανδημίας στην Ισλανδία. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο μιας επανεμφάνισης της επιδημίας», δήλωσε ο Τόρολφουρ Γκούντνασον επικεφαλής λοιμωξιολόγος της Ισλανδίας.

Πρόσφατα οι New York Times συμπεριέλαβαν την Ισλανδία στις χώρες που λειτούργησαν υποδειγματικά στο θέμα του κορωνοϊού. Μετά από εβδομάδες καραντίνας, από τη Δευτέρα ξεκίνησαν και πάλι κάποιες δραστηριότητες στη χώρα αφού άνοιξαν πανεπιστήμια, μουσεία και κομμωτήρια.

instanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου