ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Βάλτε στο σπίτι σας την Κράσουλα, το φυτό που φέρνει χρήμα!


Η κράσουλα είναι ένα παχύφυτο που το όνομά της προέρχεται από τη λατινική λέξη «crassus» που σημαίνει «παχύς» και αναφέρεται στα σαρκώδη
φύλλα της που έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους.
Η κράσουλα είναι γνωστή και ως «money plant» δηλαδή «φυτό του χρήματος» καθώς τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Σύμφωνα με το feng shui θεωρείται φυτό της καλής τύχης καθώς προσελκύει χρήματα, ευημερία και αφθονία αγαθών στο σπίτι που βρίσκεται και γι’ αυτό τοποθετείται κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Επιπλέον, δε μπορούμε να μην αναφέρουμε την ικανότητα αυτού του φυτού να απορροφά τις δυσάρεστες αλλά και τις τοξικές μυρωδιές. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως κατάφερε να απομακρύνει το 91% των πιο δυσάρεστων και τοξικών μυρωδιών μέσα σε 12 ώρες.

Συνθήκες
Η κράσουλα έχει ανάγκη μια θέση με πλούσιο φωτισμό και καλό αερισμό χωρίς όμως να τη βλέπει απ’ ευθείας ο ήλιος. Μπορεί να τοποθετηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όμως δεν αντέχει την παγωνιά, γι’ αυτό όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές θα τη μεταφέρουμε σε ένα πιο ζεστό σημείο.

Φροντίδα
Η κράσουλα αντέχει τη ξηρασία, γι’ αυτό όσον αφορά στο πότισμά της, πρέπει να περιμένετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν τη ξαναποτίσετε. Όταν χρειαστεί μεταφύτευση, θα χρησιμοποιήσουμε ελαφρύ χώμα ειδικό για κάκτους και παχύφυτα για να έχουμε καλή αποστράγγιση και να μη σαπίσει η ρίζα της. Λιπαίνουμε την άνοιξη με ειδικό λίπασμα για κάκτους και παχύφυτα.

Συμβουλές υγείας
Η κράσουλα είναι ένα από τα πολύ ανθεκτικά φυτά που δεν προσβάλλεται εύκολα από εχθρούς και ασθένειες. Αυτό που μπορεί να την ταλαιπωρήσει είναι το υπερβολικό πότισμα που θα σαπίσει τις ρίζες της. Δε θα ανησυχήσουμε αν δούμε μερικά φύλλα της να πέφτουν καθώς αυτό είναι φυσιολογικό όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Στις κράσουλες είναι συχνή η εμφάνιση μικρών λευκών ή κόκκινων κουκίδων σε κάποια φύλλα κάτι που επίσης δεν είναι ανησυχητικό.

fytomageia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου