ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σε αυτές τις 14 χώρες ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ -Εκτός λίστας ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία


Πολίτες από 14 τρίτες χώρες θα μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ από αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, αλλά οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βραζιλία έχουν μείνει εκτός λίστας.


Ο κατάλογος της ΕΕ περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μαρόκο και τη Νότια Κορέα. Η ΕΕ πρότεινε να προσθέσει την Κίνα όταν η κινεζική κυβέρνηση προσφέρει αμοιβαία συμφωνία για τους ταξιδιώτες της ΕΕ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης η Αλγερία, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σερβία, η Ταϊλάνδη, η Τυνησία και η Ουρουγουάη. Η λίστα θα οριστικοποιηθεί έως το μεσημέρι σήμερα. Όπως είναι ήδη γνωστό, δεν θα υπάρξουν περιορισμοί για τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η χώρα παραμένει τυπικά μέλος της ΕΕ μέχρι να λήξει η μεταβατική περίοδος στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η λίστα της ΕΕ με τις χώρες από τις οποίες θα επιτρέπονται τουρίστες
Έτσι λοιπόν, ο κατάλογος των χωρών εκτός ΕΕ από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου διαμορφώνεται, μέχρι στιγμής, ως εξής:

Αλγερία
Αυστραλία
Γεωργία
Ιαπωνία
Καναδάς
Μαρόκο
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Νότια Κορέα
Ρουάντα
Σερβία
Ταϊλάνδη
Τυνησία
Ουρουγουάη





Τα κράτη της ΕΕ στη ζώνη Σένγκεν με τα 26 μέλη επιτρέπουν κανονικά τη διέλευση στα σύνορα χωρίς διαβατήρια για πολίτες της ΕΕ, αλλά οι Αρχές κάθε χώρας έχουν θέσει εκ νέου περιορισμούς σε αυτήν την κρίση του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπραγματεύεται επί του παρόντος προσωρινές «αερογέφυρες» με πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε ο κορωνοϊός να μην εμποδίζει εντελώς τις καλοκαιρινές διακοπές –στην εποχή μάλιστα με την μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη για τον τουρισμό, στον οποίο απασχολούνται εκατομμύρια άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι για να συμπεριληφθεί μια χώρα στην ασφαλή λίστα θα πρέπει να καταγράφει ίδια ή και λιγότερα κρούσματα του κορωνοϊού από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή 16 ανά 100.000 πολίτες.

Εκτός λίστας της ΕΕ οι ΗΠΑ..
H συνέχεια εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου