ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Πιστεύετε ότι τα έχετε δει όλα; Ταξιδέψτε αν τολμάτε σε αυτά τα νησιά (Φωτογραφίες)!!

Βαρεθήκατε τα ταξίδια στην Ευρώπη; Το Μπαλί και οι Μαλδίβες δεν σας
φαίνονται αρκετά περιπετειώδεις προορισμοί; 
Αναζητείτε τα θαλασσινά τοπία πασπαλισμένα με μπόλικη περιπέτεια και συνθήκες διαβίωσης που διαφέρουν πολύ από τις πισίνες και τα σπα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου; Ιδού 13 νησιώτικοι προορισμοί για να ξεφύγετε εντελώς. Ο καθένας με τις δυσκολίες του, βέβαια, καθώς πρόκειται για τους πιο παράξενους νησιώτικους προορισμούς στον πλανήτη.


  • Το Νησί με τις Κούκλες-Isla de las Muñecas
    Citoyen du Monde Inc/Flickr
    Στα νότια της πόλης του Μεξικού υπάρχει ένα νησάκι που "κατοικείται" από δεκάδες ανατριχιαστικές κούκλες. Για πολλούς είναι στοιχειωμένο, για άλλους, είναι απλά μια τουριστική ατραξιόν που παραπέμπει σε θρίλερ.Το Νησί με τις Κούκλες (Isla de las Muñecas) βρίσκεται για την ακρίβεια ανάμεσα στα κανάλια της περιοχής Xochimico και κατακλύζεται από τρομακτικές κούκλες που βρίσκονται παντού.Κάποιες από αυτές έχουν ακρωτηριασμένα μέλη, άλλες είναι αποκεφαλισμένες και άλλες δεν έχουν μάτια.
  • Το "νησί των κουνελιών"- Ōkunoshima Island
    kimbleton/Flickr
    Bρίσκεται λίγα μόλις μίλια ανοικτά των ακτών της Takehara, συγκεντρώνοντας στους κόλπους του την προσοχή των διεθνών μέσων, ντόπιων και ξένων τουριστών. Εδώ και 18 χρόνια, το Okunoshima εγκαταλείφθηκε από τους εργάτες που παρήγαγαν πέντε διαφορετικά είδη δηλητηριωδών αερίων στις εγκαταστάσεις του νησιού, δίνοντας τη θέση τους σε… κοτέτσια και καταπράσινες αυλές, λαχανόκηπους και περιφραγμένους χώρους για τα συμπαθή τετράποδα.
  • Great Blue Hole - Belize
    epheterson/Flickr
    Η Great Blue Hole είναι ένα θαύμα της φύσης στα ανοικτά των ακτών του Μπελίζ. Είναι μια μεγάλη, κυκλική υποβρύχια καταβόθρα που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Lighthouse Reef, το οποίο είναι περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το Μπελίζ Σίτι στην ηπειρωτική χώρα. Αυτό το φυσικό φαινόμενο έχει πάνω από 300 μέτρα διάμετρο και περίπου 124 μέτρα βάθος. Η Great Blue Hole πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της προοδευτικής κατάρρευσης ενός συστήματος σπηλαίων που είχε διαμορφωθεί πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, όταν τα επίπεδα της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερα.
  • Σοκότρα
    Marco Di Lauro via Getty Images
    Σοκότρα είναι μικρό σύμπλεγμα τεσσάρων νησιών στον Ινδικό Ωκεανό. Το μεγαλύτερο νησί, ονομαζόμενο επίσης Σοκότρα, αποτελεί περίπου το 95% του συνολικού εδάφους του αρχιπελάγους της Σοκότρα. Βρίσκεται 240 χιλιόμετρα (150 μίλια) ανατολικά του Κέρατος της Αφρικής και 380 χιλιόμετρα νότια της Αραβικής Χερσονήσου. Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο και, λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του νησιού δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη. Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο εξωγήινο τοπίο στην Γη.Ανήκει στη Δημοκρατία της Υεμένης.
  • Fort Boyard
    ASSOCIATED PRESS
    Είναι ένα οχυρό που βρίσκεται μεταξύ του Île-d'Aix και το Île d'Oléron στα στενά TOY Pertuis d'Antioche, στη δυτική ακτή της Γαλλίας. To kτίριο ξεκίνησε το 1801 και ολοκληρώθηκε το 1857.
  • Palmyra
    ASSOCIATED PRESS
    Η Παλμύρα είναι μια ενσωματωμένη ατόλλη που διοικείται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει έκταση 12 τ.χμ., και βρίσκεται στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Γεωγραφικά, η Παλμύρα είναι ένα από τα Βόρεια Νησιά Γραμμής Ισημερινού (νοτιοανατολικά από τον Ύφαλο Κίνγκμαν και βόρεια από τα Νησιά Γραμμής του Κιριμπάτι), βρίσκεται σχεδόν νότια από τα Νησιά Χαβάης.Αποτελείται από έναν εκτενή ύφαλο, δύο ρηχές λιμνοθάλασσες, και περίπου 50 αμμώδης και υφαλοβραχώδης νησίδες και μπάρες καλυμμένες με βλάστηση - κυρίως καρύδες, Σκαέβολα, και ψηλά δέντρα Πιζόνιας.
  • Ποβέλια
    Blom UK via Getty Images
    Εχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, το νησί Ποβέλια, που σφραγίστηκε αφού χτυπήθηκε από την πανούκλα.Το νησί 17 στρεμμάτων ήταν το μήλο της Εριδος για τους Βενετούς και τους Γενουάτες τον 14ο αιώνα, πριν γίνει ένας σταθμός καραντίνας για τα πλοία που έφταναν στη Βενετία τον 18ο αιώνα.Μετά από μια επιδημία πανούκλας που ξέσπασε σε δύο πλοία, το νησί σφραγίστηκε και χρησιμοποιούνταν μόνο για να φιλοξενεί άτομα με μολυσματικές ασθένειες. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν διάφοροι θρύλοι για ανθρώπους σκιές που περιμένουν να πεθάνουν από την αρρώστια και τα φαντάσματα τους να στοιχειώσουν το νησί.
  • Χασίμα
    Masashi Hara via Getty Images
    Η ιστορία του ερειπωμένου νησιού ξεκινάει το 1887, όταν το αγόρασε η εταιρεία Mitsubishi προκειμένου να στεγάσει εκεί τους εργάτες που θα αναλάμβαναν τη σκληρή δουλειά της εξόρυξης άνθρακα από τη θάλασσα. Το 1916 χτίστηκε μάλιστα το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας για την εποχή, που έφτανε τους εννέα ορόφους και στέγαζε τους χιλιάδες εργάτες. Το 1959 το Χασίμα γίνεται ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του πλανήτη, αφού στα 16 στρέμματα του στέγαζε 5.259 κατοίκους. Πάνω στο νησί είχε στηθεί ολόκληρη πόλη με σχολείο, ιερούς χώρους, γυμναστήριο και αίθουσες ψυχαγωγίας. Συγκεκριμένα, σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο όλου του νησιού αναλογούσαν ογδόντα τρεις κάτοικοι.
  • Νησί του Πάσχα
    Arian Zwegers/Flickr
    Θεωρείται το πλέον απομονωμένο νησί στον κόσμο.Η ιστορία της ανθρώπινης παρουσίας στο νησί του Πάσχα αρχίζει περίπου το 500, όταν καταφθάνουν και οι πρώτοι άποικοι από τα νησιά Μαρκέζας ή Μανγκαρέβα των νήσων Γκάμπιερ της Γαλλικής Πολυνησίας.Το νησί παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εξαιτίας της ύπαρξης των μνημειακών διαστάσεων λαξευμένων μορφών, των ταφικών της μνημείων, κτηρίων και μνημείων που αποδίδονται σε γηγενείς αρχαιότερων εποχών.
  • Αλκατράζ
    ASSOCIATED PRESS
    Το Αλκατράζ είναι μια μικρή νησίδα και η επιτόπου ομώνυμη φυλακή στη είσοδο του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το νησί αρχικά για να κτίσει στρατιωτικές φυλακές που λειτούργησαν κατά την περίοδο 1868-1933. Από το 1934 στο νησί κρατούνταν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Ως φυλακές έπαψαν να λειτουργούν το 1963.
  • Τεχνητά νησιά Φοίνικα
    ASSOCIATED PRESS
    Πρόκειται για τα τεχνητα νησιά που τείνουν να γίνουν σύμβολα του Ντουμπάι και της ιλιγγιώδους ανάπτυξης που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες ο τομέας των κατασκευών και έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να δημιουργούν μέχρι και νέα τμήματα στεριάς. Ανήκουν στην ομάδα των εμπορικών και οικιστικών υποδομών που χρηματοδοτήθηκαν από τους Σεΐχηδες του Εμιράτου και είχαν σκοπό την μετατροπή του Ντουμπάι από μία απλά πλούσια πόλη της Μέσης Ανατολής σε οικονομικό τουριστικό και επενδυτικό κέντρο της διεθνούς αγοράς. Βρίσκονται ανοιχτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον Περσικό Κόλπο και για τη κατασκευή τους χρειάστηκε η δημιουργία νέου εδάφους που προσέθεσε στην πόλη περίπου 900 χιλιόμετρα ακτών.
  • Βόρειο Σεντινέλ
    oooOOC/Flickr
    Το νησί αυτό είναι ένα από τα 572 που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Ανταμάν. Πέρα από μερικές καλύβες, που χρησιμοποιούν οι εποχιακοί ψαράδες, δεν υπάρχει κάποιο άλλο κτίσμα πάνω του. Ορισμένοι ψαράδες στα πιο μεγάλα νησιά αναλαμβάνουν να προσεγγίσουν το νησί επί πληρωμή, αλλά οι τουρίστες πρέπει να έχουν μαζί τους όλον τον εξοπλισμό διαβίωσης στην ύπαιθρο. Συν τοις άλλοις υπάρχει και η αίσθηση του… κινδύνου, καθώς στο βόρειο νησί κατοικεί η μοναδική φυλή στην υφήλιο που αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο και υποδέχεται ακόμα και τα ελικόπτερα παροχής βοήθειας της ινδικής κυβέρνησης με… τόξα και βέλ
  • Νήσοι Ίζου
    JTB Photo via Getty Images
    Είναι ένα σύμπλεγμα ηφαιστειογενών νησιών που εκτείνονται νοτιοανατολικά της χερσονήσου Ίζου του Χονσού στην Ιαπωνία. Διοικητικά ανήκουν στην περιφέρεια του Τόκυο.Η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι πάρα πολύ συχνή στην περιοχή.Η έκρηξη του Μυοτζίν-σο το 1953 ευθύνεται μάλιστα για τον θάνατο 31 ανθρώπων, όταν το ερευνητικό σκάφος Κάιρο Μαρού Νο. 5 βυθίστηκε. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα με την απελευθέρωση τοξικών αερίων ευθύνεται για την εκκένωση της Μιγιακετζίμα το 2000. Πέντε χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2005, οι κάτοικοι επιτράπησαν να επιστρέψουν στο νησί με μάσκες αερίων για την περίπτωση υποτροπής του ηφαιστείου.

huffingtonpost.gr




Πηγή: taxidologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου