ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Θάνος Τζήμερος. Το Αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει λεφτά!



Ο Θάνος Τζήμερος, Πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με ανάρτησή του στα
social media, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την δημιουργία ενός ακόμα εργαλείου κρατικού παρεμβατισμού, μέσω του νέου νομοσχεδίου που κατατέθηκε την Δευτέρα 29/6 στην Βουλή.

Με τίτλο ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ! εξηγεί πώς το νέο νομοσχέδιο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» ενώ θεωρητικώς προτίθεται να βάλει τάξη στον χώρο της τοκογλυφίας, την ουσία δημιουργεί "όχημα" για νέο κύκλο δανεικών κι αγύριστων που θα φεσώσουν ακόμα περισσότερο τη χώρα.

Και εξηγεί:
«Το σχέδιο νόμου λέει πως οποιοσδήποτε που έχει κεφάλαιο τουλάχιστον € 400.000 μπορεί να φτιάξει μια εταιρεία που θα δίνει δάνεια σε ιδιώτες μέχρι € 25.000 με το επιτόκιο που θα ορίσει. Μέχρις εδώ κανένα πρόβλημα. Αν δανείζεις σε αφερέγγυους και χάσεις τα λεφτά σου, εσύ πήρες το ρίσκο. Αν για να αντισταθμίσεις το ρίσκο, ζητάς μεγάλο επιτόκιο κι ο άλλος συμφωνεί, είναι δικό σας θέμα. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ υποστήριζε από την πρώτη στιγμή πως το κράτος δεν θα έπρεπε να ανακατεύεται σε συμφωνίες ιδιωτών. Το ύψος το επιτοκίου εξαρτάται από το ύψος του ρίσκου. Μεγάλο ρίσκο, μεγάλο επιτόκιο. Απλά πράματα. Επομένως, δεν υπήρχε λόγος να φωτογραφηθεί η ταυτότητα των υποψηφίων δανειοληπτών, έτσι δεν είναι;

Όμως οι κρατιστές - ρουσφετολόγοι δεν αφήνουν τίποτε χωρίς να βάλουν την ουρά τους.

Και το άρθρο 14 το σκάει το μυστικό:

Άρθρο 14 - Δραστηριότητες

1. Τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων μπορούν να χορηγούν, ενδεικτικά, μικροχρηματοδοτήσεις ως εξής:
(...)
δ) μορφές πιστώσεων που αποβλέπουν στην ενίσχυση δημόσιων πολιτικών ή την κοινωνική και οικονομική ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ, και οι οποίες αφορούν, ιδίως, στην αντιμετώπιση της ανεργίας ή της αναστολής ή μείωσης του χρόνου εργασίας για λόγους που δεν οφείλονται σε οικεία βούληση.
Το πιάσατε το υπονοούμενο. Τι σε ενδιαφέρει εσένα που αποφάσισες να γίνεις μικροτράπεζα, πού οφείλεται η μείωση του χρόνου εργασίας του δανειολήπτη; Το ΜΟΝΟ που σε ενδιαφέρει είναι αν θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω, σωστά; Γιατί λοιπόν βάζει ο νόμος αυτό τον όρο; Για να δώσει πάσα στο άρθρο 22, το οποίο παραδέχεται ότι και αυτά τα ιδρύματα θα είναι στην ουσία τους, κρατικά! Διότι ποιος τρελός ιδιώτης θα χάσει 400.000 δανείζοντας ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ 25άρια σε "ευάλωτους";


Ιδού η πρόβλεψη - παγίδα:

Άρθρο 22

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
1. Τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων επιτρέπεται να συμμετέχουν σε προγράμματα χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων με συνεπένδυση από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και να λαμβάνουν εγγυήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, τηρουμένων των κανόνων του ενωσιακού δικαίου για τις κρατικές ενισχύσεις.
(...)
4. Σε προγράμματα χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων της παρ. 1 επιτρέπεται να μετέχει και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
Τι θα συμβεί; Θα δημιουργηθούν τέτοια ιδρύματα με κρατική εγγύηση ή εντελώς κρατικά (αλλά με την μορφή του ΝΠΙΔ), θα δίνουν δανεικά κι αγύριστα σε "ευάλωτες ομάδες" και το φέσι θα το πληρώνουμε, όπως πάντα, εσύ κι εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου