ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

6 απλοί τρόποι για να προστατεύσετε το συκώτι σας




Πολλές φορές δεν του δίνουμε την σημασία που πρέπει και έτσι το συκώτι αποτελεί ένα από τα πιο…
παραμελημένα ζωτικά μας όργανα, αν και επιτελεί σημαντικές εργασίες..
Δείτε, πώς θα το προφυλάξετε από κάθε απειλή.
Το συκώτι είναι ένα από ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και εκτελεί σημαντικές λειτουργίες του σώματος όπως είναι η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβαρύνει συνολικά τον οργανισμό και διπλά το συκώτι, γι’ αυτό και η ανάγκη ενίσχυσης του οργάνου, που είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό του σώματος, καθίσταται ακόμα σημαντικότερη. Η υιοθέτηση μερικών απλών συνηθειών στα πλαίσια της καθημερινότητας όχι μόνο θα βοήθησει το συκώτι να κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά συνολικά την καλή υγεία του οργανισμού. Ακολουθούν 6 τρόποι για να επιστρέψουμε στο συκώτι, λίγη από την  πολύτιμη βοήθεια που εκείνο μας προσφέρει:





Πίνετε λεμονόνερο
Αρχικά, προσπαθήστε να  πίνετε 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα, καθώς έτσι βοηθάτε ακόμα περισσότερο το σώμα σας να καθαρίσει από τις τοξίνες που εισέρχονται σε αυτό καθημερινά. Αν μάλιστα καταφέρετε και κάθε πρωί πίνετε ένα ποτήρι με νερό, μαζί με το χυμό ενός λεμονιού τότε ακόμα καλύτερα. Το λεμόνι ενισχύει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του συκωτιού, ενώ το κιτρικό οξύ που βρίσκεται σε αυτό ωθεί το συκώτι σε περισσότερη παραγωγή χολής, που είναι ακόμα ένας τρόπος καθαρισμού του οργανισμού.
Κάνετε μαλάξεις
Καθώς είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα δοκιμάσετε να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή της χοληδόχου κύστης και του συκωτιού, τα οποία βρίσκονται στο δεξί μέρος του κορμού, στο ύψος του χαμηλότερου πλευρού. Το μασάζ θα βοηθήσει την καλή κυκλοφορία του αίματος στο συκώτι και την υγεία του οργάνου.

Τρώτε σταυρανθή λαχανικά..
Περισσότερα ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου