ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

7 πράγματα που κάνεις και πλήττουν την ψυχική υγεία σου χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι




Ενας στους έξι ενήλικες παγκοσμίως αντιμετωπίζουν πρόβλημα ψυχικής


υγείας όπως κρίση άγχους ή κατάθλιψη.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας και μάλιστα συχνά εν αγνοία μας και δημιουργούν προβλήματα στην ψυχική μας υγεία.

Σίγουρα ένα άτομο είναι ισορροπημένο ψυχικά όταν έχει τη δυνατότητα να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς του. Ταυτόχρονα όταν βρίσκει νόημα στην ζωή του και μπορεί να την απολαμβάνει. 

Η ποιότητα του τρόπου ζωής κάθε ανθρώπου αντανακλά την ποιότητα της ψυχικής του υγείας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε 7 κακές συνήθειες που πολλοί άνθρωποι υιοθετούν και τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν πόσο κακό κάνουν στην ψυχική τους υγεία, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Insider.

1. Κοιμάσαι πολύ ή πολύ λίγο

Πολλοί ειδικοί τονίζουν ότι καλή μέρα από τον βραδινό ύπνο φαίνεται. Είναι γεγονός ότι ο βραδινός ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην συνολική υγεία και την ευεξία του ανθρώπου. Οσο καλύτερα κοιμόμαστε, τόση περισσότερη ευεξία νιώθουμε την επόμενη ημέρα. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε κακή απόδοση στην εργασία, αυξημένο κίνδυνο τραυματισμών και τροχαίων και συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας. Ο καλός ύπνος έχει ευεργετική επίδραση στη διάθεση.

2. Πίνεις πολύ αλκοόλ

Το αλκοόλ, εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, μπορεί να ρίξει την διάθεση, με αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να νιώθουν αρκετά «πεσμένοι» ψυχολογικά. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μειώνει το μέγεθος των εγκεφαλικών κυττάρων, προκαλώντας βλάβη στον εγκέφαλο, με κύρια χαρακτηριστικά την αρνητική ψυχολογία και την απώλεια μνήμης. Γι' αυτό, καλό είναι να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ.


3. Είσαι εθισμένη με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όσες περισσότερες ώρες περνάει κανείς στο Facebook και στο Instagram, τόσο πιθανότερο είναι στο τέλος να νιώσει κοινωνικά απομονωμένος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τροφοδοτούν μια κρίση ψυχικής υγείας καθώς δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα, πράγμα που φαίνεται πως ενισχύει τα αισθήματα ανεπάρκειας και άγχους στους νέους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου