ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Τι δεν πρέπει να κάνετε ΠΟΤΕ στο αεροπλάνο

aeroplano-upnos-epibatis


Θέλετε να φτάσετε στο προορισμό σας ήρεμοι, ασφαλείς, χωρίς περιπέτειες; Τότε θα πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία τα παρακάτω.


Μην κοιμάστε κατά την απογείωση και την προσγείωση
Όταν το αεροπλάνο ανεβαίνει ή κατεβαίνει, η πίεση του αέρα γύρω μας αλλάζει πιο γρήγορα από τον αέρα στ’ αυτιά μας –κάτι που είναι μεν προσωρινό, αλλά σούπερ ενοχλητικό. Για να εξισορροπήσετε την πίεση, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μασάτε τσίχλα, να εισπνέετε και να εκπνέετε ήπια καθώς κρατάτε τη μύτη και το στόμα σας κλειστά, να χασμουρηθείτε ή να γλείφετε μια καραμέλα. Με άλλα λόγια, πρέπει να είστε ξύπνιοι. Αν σας πάρει ο ύπνος κατά τις αλλαγές πίεσης, η κατάσταση θα γίνει από άβολη μέχρι επικίνδυνη, καθώς αν δεν λάβετε τα μέτρα σας, μπορεί να νιώσετε ζαλάδα, να πάθετε βλάβη στο τύμπανο, να ανοίξει η μύτη σας και άλλα προβλήματα.



Μην κάθεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης
Η χαμηλή πίεση του αέρα στην καμπίνα επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων, ειδικά στα πόδια. Αυτό σημαίνει ότι αν κάθεστε συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της πτήσης σας, αυξάνετε τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων (ειδικά αν παίρνετε αντισυλληπτικά ή έχετε ιστορικό). Για να μειώσετε την πιθανότητα, προσπαθήστε να σηκώνεστε και να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο, όταν φυσικά επιτρέπεται, και αν η θέση σας δεν σας διευκολύνει στο να σηκώνεστε συχνά, δοκιμάστε τα παρακάτω: 1) υψώστε τις φτέρνες σας, ενώ τα δάχτυλα είναι ακόμη στο πάτωμα και αντίστροφα και 2) σφίξτε και χαλαρώστε τους μυς σας. Επαναλάβετε αυτές τις ασκήσεις αρκετές φορές, για σιγουριά.

Μην κοιμάστε αν είναι πρωί στον προορισμό σας
Αυτό θα δυσκολέψει την προσαρμογή σας στη ζώνη ώρας του προορισμού σας, θα σας δημιουργήσει τεράστιο jet lag και θα σας χαλάσει τις πρώτες ημέρες του ταξιδιού. Με το που ανεβείτε στο αεροπλάνο, αλλάξτε τα ρολόι σας στην ώρα της πόλης που θα επισκεφτείτε και προσαρμόστε ανάλογα και τις δραστηριότητές σας, όπως συμβουλεύει το National Sleep Foundation. Όσο πιο νωρίς προσαρμοστείτε στο νέο ωράριο, τόσο πιο ξεκούραστοι θα είστε όταν φτάσετε.

Μην ξεχνάτε το νερό
Ο αέρας στην καμπίνα είναι ιδιαιτέρως ξηρός. Λόγω του ότι το σώμα μας χάνει υγρασία με κάθε μας εκπνοή, ακόμη και το να ανασαίνουμε μπορεί να μας αφυδατώσει σε μεγάλα υψόμετρα. Γι’ αυτό το λόγο, το νερό είναι σημαντικός σας σύμμαχος σε μια πτήση. Μην το ξεχνάτε.

Μην τρώτε και πίνετε οτιδήποτε
Αποφύγετε το τσάι και τον καφέ, τα οποία φτιάχνονται με νερό του αεροπλάνου που μπορεί να περιέχει βακτήρια σύμφωνα με αναφορά του Environmental Protection Agency το 2012 και πείτε όχι στο ανθρακικό, που μπορεί να σας προκαλέσει φούσκωμα. Έχετε υπόψη σας ότι το αλκοόλ ενδέχεται να σας αφυδατώσει και ότι όσον αφορά το φαγητό, πρέπει και πάλι να είστε προσεκτικοί. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τι φαγητά και ποτά πρέπει να αποφεύγετε όταν πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο.

Μην αναβάλλετε την επίσκεψη στην τουαλέτα
Ίσως η τουαλέτα του αεροπλάνου να μην είναι και η πιο ευχάριστη εμπειρία, αν νιώθετε, όμως, την ανάγκη να την επισκεφτείτε για οποιοδήποτε λόγο, μην το αναβάλλετε. Διαφορετικά, μπορεί να πάθετε ουρολοίμωξη ή να αισθάνεστε φούσκωμα και πόνο, μετατρέποντας το ταξίδι σας σε εφιάλτη.

Μην τρώτε φαγητό που έχει πέσει στο δίσκο
Μια σχετικά πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι δεν είναι η τουαλέτα το μέρος του αεροπλάνου με τα περισσότερα μικρόβια, αλλά ο δίσκος-τραπεζάκι που χρησιμοποιούμε για να φάμε. Επειδή μπορεί να μην έχουν καθαριστεί σωστά, φροντίστε πάντα να τους καθαρίζετε πριν τους χρησιμοποιήσετε και καλού-κακού αποφύγετε ό,τι φαγώσιμο ακουμπήσει στην επιφάνειά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου