ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί;


krasi-fellos-tirmpouson





Αν και πολλοί θεωρούν ότι το θέμα αυτό είναι
υποκειμενικό, υπάρχουν κάποια αντικειμενικά στοιχεία για τη διάρκεια ζωής ενός κρασιού.Όταν αγοράζουμε ένα μπουκάλι κρασί, κάνουμε μια προσωπική επένδυση και πρέπει να πιούμε όλο το περιεχόμενο την ίδια μέρα. Ο λόγος είναι ότι σε ένα μπουκάλι που έχει καταναλωθεί το μισό κρασί, δημιουργείται κενό που γεμίζει με αέρα. Με την πάροδο του χρόνου, όταν εκτίθεται σε πολύ αέρα, οι φαινόλες (ουσίες που επηρεάζουν τη γεύση του κρασιού) διασκορπίζονται και μετατρέπονται σε αρνητική γεύση.


loading...


Θα μπορούσατε, λοιπόν, να αφήσετε το μισό μπουκάλι κρασί σας να περιμένει για 1-2 ημέρες; Η απάντηση είναι όχι, γιατί δεν θα αξίζει τελικά τα χρήματα που το πληρώσατε. Το κρασί που έχει ανοιχτεί, συνεχίζει να παλαιώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Γι’ αυτό, όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι, το καλύτερο είναι να το πίνετε 4 με 6 ώρες από τη στιγμή που θα το ανοίξετε, για να μη χρειαστεί να συμβιβαστείτε με τη γεύση του.


Σε ένα μπουκάλι που έχει καταναλωθεί το μισό κρασί, δημιουργείται κενό που γεμίζει με αέρα και το κρασί οξειδώνεται

Μέσα σε αυτό το διάστημα της οξείδωσης, το κρασί θα αλλάξει ελαφρώς, αλλά προς το καλύτερο. Έπειτα από 24 ώρες, οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν θα είναι καλό, αν και το να το αφήσετε έξω για 1-2 ημέρες δεν θα το καταστρέψει, αλλά θα έχει άλλη γεύση. Οι γεύσεις και τα αρώματά του θα έχουν μετατραπεί σε κάτι δυσάρεστο, αλλά εδώ μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας για το αν θα μπορέσετε να το καταναλώσετε ή όχι.

Για να επιβραδύνετε τη διαδικασία παλαίωσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το στόμιό του σωστά, το διατηρείτε στο ψυγείο και έχετε υπόψη σας ότι όλα αυτά ισχύουν και όταν μαγειρεύετε με κρασί. Ο βαθμός οξείδωσης, βέβαια, εξαρτάται και από την ηλικία του, αλλά για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, καλέστε κόσμο και απολαύστε το σε 1 βραδιά.



Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου