ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Πόσα χρόνια ζουν τα ζώα (Φωτογραφίες)

Η απόσταση που χωρίζει από το θάνατο 30 εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου
ΧΕΛΩΝΑ
Το προσδόκιμο ζωής στους ανθρώπους ποικίλει ανάλογα με τη χώρα που ζουν, το φύλο, την εποχή και πολλούς ακόμη παράγοντες, που καθιστούν άκρως πολύπλοκη την απάντηση στην ερώτηση
«πόσα χρόνια ζουν οι άνθρωποι».



Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ευκολότερα όταν κάνουμε την ίδια ερώτηση για τα ζώα. Μιλώντας ακόμη και για ένα είδος, ο χρόνος που κατά προσέγγιση ζει, δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα, μιας και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την «ράτσα» (πχ. υπάρχει απόκλιση μεταξύ των φαλαινών διαφορετικού είδους), το αν ζει σε αιχμαλωσία ή είναι ελεύθερο, ακόμη και την εποχή (για παράδειγμα το προσδόκιμο ζωής στις γάτες αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου)!

Από την άλλη, υπάρχουν διαφορετικοί δείκτες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την απάντηση της ερώτησης «πόσο ζει ένα ζώο», όπως είναι φυσικά το «προσδόκιμο ζωής», ο μέσος όρος του είδους ή ακόμη και η διάμεσος για τις περιπτώσεις που έχουμε ικανοποιητικό δείγμα από αντιπροσώπους μιας ράτσας.

Έχοντας, λοιπόν, όλα αυτά κατά νου, πάμε να δούμε λοιπόν πόσα χρόνια ζουν κατά προσέγγιση 30 ζώα του πλανήτη, αρχίζοντας από τα πιο βραχύβια και καταλήγοντας στα μακροβιότερα πλάσματα της Γης…

Εφημερόπτερα



Όπως φανερώνει και το όνομά τους, τα εφημερόπτερα έχουν εξαιρετικά σύντομο κύκλο ζωής, καθώς φτάνουν στην ωρίμανση με μιας και ζουν για περίπου 1 ή 2 μέρες!

Ποντίκια



Το απλό ποντίκι που ορισμένοι έχουν για κατοικίδιο και χρησιμοποιείται κατά κόρον σαν πειραματόζωο, ζει για λιγότερο από ένα χρόνο στη φύση. Σε προστατευμένα περιβάλλοντα, ωστόσο, ζουν συχνά για 2 με 3 χρόνια.

Χάμστερ



Τα συριακά χάμστερ τυπικά δεν ζουν πάνω από 2 με 3 χρόνια σε αιχμαλωσία, ενώ στη φύση ζουν για λιγότερο από ένα χρόνο. Από την άλλη, τα ρωσικά, ζουν για περίπου 2 με 4 χρόνια σε αιχμαλωσία, ενώ τα κινεζικά για 2,5 με 3 χρόνια.

Λαγοί



Πρόκειται για ένα από τα ζώα με το μικρότερο μέσο όρο ζωής. Οι άγριοι λαγοί έχουν προσδόκιμο ζωής τα περίπου 3 χρόνια. Τα κατοικίδια από την άλλη ζουν κατά μέσο όρο 6 χρόνια.

Αλεπούδες



Στη φύση, το προσδόκιμο ζωής μιας αλεπούς είναι 1 με 3 χρόνια, παρόλο που έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που έζησαν μέχρι και 10 χρόνια.

Σκίουροι



Οι περισσότεροι σκίουροι πεθαίνουν μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Οι ενήλικοι σκίουροι έχουν προσδόκιμο στη φύση από 5 με 10 χρόνια, ενώ ορισμένοι μπορεί να επιβιώσουν από 10 έως και 20 έτη σε αιχμαλωσία.

Χρυσόψαρα



Τα χρυσόψαρα σε αιχμαλωσία μπορούν να ζήσουν μέχρι και πάνω από 10 χρόνια.

Γεωσκώληκες



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γεωσκώληκες έχουν προσδόκιμο ζωής, σε πραγματικές συνθήκες, από 4 έως 8 χρόνια, παρόλο που τα περισσότερα είδη του αγρού ζουν μόνο 1 με 2 χρόνια.

Βάτραχοι



Ο κοινός βάτραχος μπορεί να ζήσει για αρκετά χρόνια σε αιχμαλωσία, με ορισμένους να φτάνουν τα 15 έτη ζωής. Στη φύση, από την άλλη, οι κοινοί βάτραχοι πιστεύεται ότι ζουν για περίπου 10 με 12 χρόνια.

Κοτσύφια... και η συνέχεια ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου