ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κυριάκος Ταταρίδης: "Συνπολιούχος της πόλης μας μαζί με τον Άγιο Αχίλλειο, ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης"

Ένα Εκκλησιαστικό και Εθνικό θέμα - Μια Ιερή Υποχρέωση του Γρεβενιώτικου λαού

Ενόψει της γιορτής της 18 Ιουλίου του Αγίου Αιμιλιανού, η σκέψη μου πήγε στον δικό μας Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανό Λαζαρίδη.


Ένιωσα την ενοχή να με βαραίνει που τόσα χρόνια ακόμη από την Βουλετική μου θητεία, δεν φρόντισα και δεν έθιξα το γεγονός ότι ο επικεφαλής της τοπικής μας Εκκλησίας δύο χρόνια πριν την απελευθέρωση των Γρεβενών από τους Τούρκους, έχυσε το αίμα του στην ιερή μας γη και δεν χάρηκε ποτέ ελεύθερη την πατρίδα. Γυρίζοντας τα χωριά μας για να τονώσει το Εθνικό και Θρησκευτικό φρόνημα των σκλαβωμένων προγόνων μας, έχασε την ζωή του κατακρεουργημένος από την απίστευτη βαρβαρότητα των Τούρκων.

Επισκέφτηκα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Δαϋιδ για το συγκεκριμένο θέμα και έμαθα από τον ίδιο τις πολύ σημαντικές προσπάθειες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια για την Αγιοκατάταξη του Εθνομάρτυρα μας Αιμιλιανού, που είναι ιερή υποχρέωση μας να το πετύχουμε.

Παίρνω λοιπόν την πρωτοβουλία και υποβάλλω πρόταση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για την λήψη της σχετικής απόφασης για την Αγιοκατάταξη του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη μας Αιμιλιανού, απόφαση που θα πρέπει να αποσταλεί τόσο προς την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος όσο και προς τον Πατριάρχη.

Σε δεύτερη φάση μετά την Αγιοκατάταξη ως Άγιος θα μπορεί και πρέπει να γίνει Συνπολιούχος της πόλης μας μαζί με τον Άγιο Αχίλλειο.

Είναι η ελάχιστη τιμή που πρέπει να αποδώσουμε στον τελευταίο Μητροπολίτη Εθνομάρτυρα του σκλαβωμένου μας Έθνους, που θυσιάστηκε και έχυσε το αίμα του για την πίστη και την αγάπη προς την πατρίδα του.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου