Ούτε η ΔΕΘ γλίτωσε από την επέλαση της πανδημίας με την ακύρωσή της να καθίσταται αναπόφευκτη για λόγους προστασίας της
δημόσιας υγείας. Το οικονομικό πλήγμα για ξενοδοχεία και εστίαση βέβαια θα είναι τεράστιο καθώς τίθεται ακόμα και θέμα βιωσιμότητας ορισμένων επιχειρήσεων. Η εφιαλτική σεζόν που βιώνει η τοπική αγορά δεν έχει τέλος, με το ένα χτύπημα να διαδέχεται το άλλο καθιστώντας οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον επισφαλή.
Η διοργάνωση προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών (ενδεικτικά πέρυσι πάνω από 250.000 άτομα πέρασαν τις πύλες της), αφήνοντας παράλληλα τεράστιο οικονομικό αποτύπωμα στην οικονομία της Θεσσαλονίκης. Ειδικά φέτος με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ελέω Covid 19, η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, θα έδινε μια ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις της πόλης λειτουργώντας ευεργετικά για την τοπική οικονομία. Αλλά ο κορονοϊός είχε άλλη...άποψη.
"Tον Σεπτέμβριο εφόσον γινόταν η Έκθεση θα μπορούσαν τα ξενοδοχεία να παραμείνουν ανοιχτά καλύπτοντας ένα μέρος των απωλειών της φετινής σεζόν, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν έσοδα για τα ξενοδοχειακά καταλύματα", επισημαίνει στο makthes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι η ματαίωση της φετινής διοργάνωσης "επιδεινώνει τη θέση ορισμένων ξενοδοχείων θέτοντας και ζήτημα βιωσιμότητας". Στην περσινή ΔΕΘ η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης άγγιξε το 91%, "έτσι όπως πάμε μέχρι τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη δε θα έχει διψήφιο αριθμό πληρότητας", προσθέτει.
Παράλληλα, σημειώνει πως για να παραμείνουν ανοιχτές οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει το κράτος να "καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων"...
H συνέχεια εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου