ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Ποιο είναι το χειρότερο χρώμα στον κόσμο; Εκτενής έρευνα δίνει την απάντηση



Οι απόψεις για τα χρώματα είναι, χωρίς αμφιβολία, υποκειμενικές.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK, μια συγκεκριμένη απόχρωση φαίνεται πως έχει τη μικρότερη απήχηση και προκαλεί την μεγαλύτερη αποκρουστικότητα, εφόσον παραπέμπει σε κάτι βρώμικο ή και θανατερό.

Tο χειρότερο χρώμα στον κόσμο, λοιπόν, θεωρείται μια μίξη ανάμεσα στο γκρι και το πράσινο που πλησιάζει πολύ το λαδί.

Ωστόσο, όσο απεχθές κι αν δείχνει, το 2012 η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε μια έξυπνη ιδέα: Να το βάλει επάνω στα πακέτα των τσιγάρων, ώστε να κάνει το κάπνισμα όσο το δυνατόν λιγότερο δελεαστικό.






Χρειάστηκαν τρεις μήνες, επτά έρευνες και η συμμετοχή περισσότερων από 1.000 καπνιστών, αλλά τελικά η GfK διαπίστωσε ότι το λαδί είναι το χειρότερο χρώμα και, κατά συνέπεια, το πιο αποτελεσματικό, αν χρησιμοποιηθεί επάνω στα πακέτα των τσιγάρων δίπλα στις προειδοποιήσεις για τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος.


Άλλα αντιπαθητικά χρώματα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, είναι το πράσινο του λάιμ, το λευκό, το μπεζ, το σκούρο γκρι και το μουσταρδί.


Το σκούρο καφέ ήρθε δεύτερο κατά σειρά μετά το λαδί, αλλά, επειδή μοιάζει με το χρώμα της σοκολάτας, σε κάποιους ανοίγει την όρεξη
.




Μετά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Αυστραλίας, κι άλλες χώρες ακολούθησαν το παράδειγμα. Έτσι, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία πρόσθεσαν την ίδια απόχρωση στα πακέτα των τσιγάρων.

Πρόκειται πράγματι για ένα άσχημο χρώμα, αλλά μπορούμε να το δούμε με καλύτερο μάτι αν σκεφτούμε τις ζωές που μπορεί να σώσ
ει. 

womantoc.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου