ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Όταν τα μάτια δεν βλέπουν κοντά τι να κάνω; - Φακοί ή επέμβαση για την πρεσβυωπία;


Όσο περνούν τα χρόνια όλοι οι άνθρωποι εμφανίζουν πρεσβυωπία.
Μετά τα 40 σταδιακά τα μάτια δεν μπορούν να εστιάσουν σε κοντινά αντικείμενα, γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητα τους, αφού δεν μπορούν πολλές φορές να δουν ούτε την ώρα στο ρολόι τους πόσο μάλλον τις τιμές των προϊόντων στο σούπερ μάρκετ!


Πλέον στην φαρέτρα των επιστημόνων προστέθηκαν νέα όπλα που διορθώνουν την πρεσβυωπία όπως είναι το χειρουργείο αλλά και οι πολυεστιακοί ενδοφακοί.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο XXXII Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής μια νέα μέθοδος διόρθωσης της πρεσβυωπίας με την εμφύτευση του ενδοκερατοειδικού δακτυλίου (KAMRA) κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.
«Το ποσοστό επιτυχίας κυμαίνεται από 95 μέχρι 98% στις επεμβάσεις που έγιναν κατά την πρώτη πενταετία εφαρμογής της νέας μεθόδου και τόσο οι ασθενείς όσοι και οι οφθαλμίατροι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι» επισημαίνει ο χειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας.
Βάση στατιστικών στοιχείων την πρώτη πενταετία εφαρμογής της νέας μεθόδου διόρθωσης της πρεσβυωπίας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 9.000 επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Με το πέρασμα των χρόνων αλλά και των θεαματικών αποτελεσμάτων η νεα επαναστατική μέθοδος κερδίζει την  εμπιστοσύνη των περισσοτέρων ανθρώπων που έχουν πρεσβυωπία και επιθυμούν την άμεση  διόρθωσή της» συμπληρώνει ο Δρ Μάλλιας.
                       
Η νέα μέθοδος πραγματοποιείται με την εμφύτευση στο μάτι  ενός μικροσκοπικού ενδοκερατοειδικού δακτυλίου (KAMRA)o οποίος διορθώνει την όραση, τόσο για κοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις χωρίς να επηρεάζει την μακρινή όραση.
Η εφαρμογή της νέας μεθόδου γίνεται σε πολύ μικρό χειρουργικό χρόνο, έχει άμεσα και  θεαματικά αποτελέσματα, όσον αφορά την βελτίωση της όρασης του ασθενούς.
Σύμφωνα με τον κ Μάλλια ο μικροσκοπικός δακτύλιος, ο οποίος στο κέντρο του έχει  άνοιγμα διαμέτρου 1,6 χιλιοστών, τοποθετείται μέσα σε μία «τσέπη»  στον κερατοειδήχιτώνα, την οποία δημιουργεί με laser , ο οφθαλμίατρος στο  μάτι του ασθενούς.
Η επέμβαση είναι σύντομη δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα.
Η βελτίωση στην κοντινή όραση είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική ημέρα και σταδιακά η όραση για κοντά συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι και τρείς μήνες μετά την επέμβαση.  
Ασθενείς μετά την επέμβαση αναφέρουν ότι μπορούν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες  για κοντά -χωρίς να χρησιμοποιούν κοντινά γυαλιά- όπως να βλέπουν:
το ρολόι του χεριού, 
τα μηνύματα στο κινητό τους ,
τις τιμές στο supermarket,
τα ονόματα στα κουδούνια στις εισόδους πολυκατοικιών,
το menu στο εστιατόριο

Δευτέρη επιλογή
Ένας άλλος τρόπος για την διόρθωση της πρεσβυωπίας είναι η ένθεση ειδικών ενδοφακών. Ο κ. Μάλλιας εξηγεί ότι «οι πολυεστιακοί ενδοφακοί αντικαθιστούν τον κρυσταλλοειδή φακό του ματιού, ο οποίος αφαιρείται κατά την επέμβαση. 
Ο ασθενής μαζί με τον γιατρό συναποφασίζουν για τον τύπο του ενδοφακού, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις του ασθενούς για καλή όραση χωρίς γυαλιά μακριά, κοντά  και σε ενδιάμεσες αποστάσεις (οθόνη υπολογιστή)».
Οι πολυεστιακοί ενδοφακοί προσφέρουν καλή όραση για μακριά και για κοντά σε μία απόσταση 35 έως 40 εκατοστά. Σε ενδιάμεσες αποστάσεις (60-70εκατοστά), όπως στην οθόνη Η/Υ ενδέχεται ο ασθενής να χρειάζεται διορθωτικά γυαλιά μετά την επέμβαση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους συγκεκριμένους ενδοφακούς ο ασθενής χρειάζεται να έχει δυνατό φως, όταν διαβάζει κοντά. Αυτό συμβαίνει γιατί το 60% της ενέργειας του φωτός προορίζεται για το μακρινό είδωλο και το 40% προορίζεται για το κοντινό.
Συνήθως, από την πολυετή εμπειρία του κ. Μάλλια,  οι ασθενείς με την καθοδήγησή του οφθαλμίατρου πάντα επιλέγουν ενδοφακούς που προσφέρουν καλή όραση χωρίς γυαλιά είτε μακριά και κοντά είτε μακριά και σε ενδιάμεση απόσταση (οθόνη υπολογιστή).
Στατιστικά, το 90%των ασθενών που υποβλήθηκε σε αμφοτερόπλευρη εμφύτευση πολυεστιακών ενδοφακών, είχε πλήρη απεξάρτηση από τα γυαλιά στους 6μήνες.
Για την επιτυχία της επέμβασης έχει καθοριστική σημασία η προσεκτική επιλογή των ασθενών καθώς επίσης και σχολαστικός προεγχειρητικός έλεγχος με σκοπό το πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών.



iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου