Η τοποθέτηση ενός βηματοδότη και άλλες θεραπείες μπορούν να διορθώσουν την βραδυκαρδία και να βοηθήσουν την καρδιά σας να διατηρεί έναν κατάλληλο ρυθμό.
Συμπτώματα
Εάν έχετε βραδυκαρδία, ο εγκέφαλός σας και άλλα όργανα μπορεί να μην πάρουν το οξυγόνο που χρειάζονται. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτά τα συμπτώματα:
-Αίσθημα επικείμενης λιποθυμίας (συγκοπή)
-Ζάλη
-Αδυναμία
-Κόπωση
-Δυσκολία στην αναπνοή
-Πόνος στο στήθος
-Σύγχυση ή προβλήματα μνήμης
-Κουράζεστε εύκολα κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας
Πότε ένας αργός καρδιακός ρυθμός είναι φυσιολογικός
Ο καρδιακός ρυθμός σε κατάσταση ηρεμίας που είναι βραδύτερος από 60 παλμούς το λεπτό, υπάρχει περίπτωση να είναι φυσιολογικός για μερικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα για τους νέους υγιείς ενήλικες και τους καλά προπονημένους αθλητές. Για αυτούς τους ανθρώπους, η βραδυκαρδία δεν θεωρείται πρόβλημα υγείας.
Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Υπάρχουν πολλές επιμέρους παθήσεις που μπορεί να προκαλέσει σημάδια και συμπτώματα βραδυκαρδίας. Είναι σημαντικό να πάρετε μια έγκαιρη, ακριβή διάγνωση και κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Δείτε το γιατρό σας εάν εσείς ή κάποιος δικός σας άνθρωπος εμφανίσει συμπτώματα βραδυκαρδίας.
Αν έχετε λιποθυμικά επεισόδια, έχετε δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος που διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά, καλέστε επειγόντως τον προσωπικό σας γιατρό ή το 166. Ζητήστε φροντίδα έκτακτης ανάγκης για όσους αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου