ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Tα στενά παντελόνια, το σταυροπόδι και άλλες 7 "αθώες" συνήθειες που μας κάνουν κακό


Κακές συνήθειες δεν είναι μόνο το κάπνισμα και
η κατανάλωση αλκοόλ ή το πρόχειρο φαγητό και τα αναψυκτικά. Υπάρχουν πολλές φαινομενικά αθώες συνήθειες που στην πραγματικότητα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας και πολλοί από εμάς τις ακολουθούμε μηχανικά χωρίς να καταλαβαίνουμε τη ζημιά που μας κάνουν. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες ώστε να ενισχύσετε την υγεία και την ποιότητα ζωής σας

1. Να φοράτε στενά παντελόνια








Είτε είστε fan των σούπερ skinny τζιν ή σας αρέσει να φοράτε τη ζώνη σας πραγματικά σφιχτά, ίσως να θέλετε να επανεξετάσετε τις ενδυματολογικές σας επιλογές. Όσο ωραία και αν είναι, τα παντελόνια που είναι πάρα πολύ σφιχτά μπορούν να ασκήσουν πίεση στην κοιλιακή χώρα, προκαλώντας προβλήματα όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αποφεύγετε να φοράτε στενά παντελόνια, αν έχετε σκοπό να φάτε ένα μεγάλο γεύμα αλλά και γενικώς αν θέλετε να αποφύγετε πεπτικά προβλήματα ή καούρα.

2. Να κάθεστε σταυροπόδι 








Το σταύρωμα των ποδιών ενώ κάθεστε μπορεί να φαίνεται σαν το πιο φυσικό πράγμα που υπάρχει, αλλά το σταυροπόδι μπορεί πραγματικά να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Αν ωστόσο σταυρώνετε τα πόδια σας στους αστραγάλους, τότε δε θα προκληθεί καμία απότομη αύξηση της αρτηριακής σας πίεσης.

3. Να κάθεστε όλη μέρα στον υπολογιστή








Δεν είναι ασυνήθιστο για τους περισσότερους ανθρώπους να περνούν τις περισσότερες ώρες τους μπροστά από έναν υπολογιστή αλλά πρέπει να ξέρετε ότι αυτό θα σας στερήσει χρόνια από τη ζωή σας. Μια έρευνα έδειξε ότι αν κάθεστε όλη μέρα αυξάνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσετε από κάτι που θα σας οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, ακόμη και αν ασκείστε. Δοκιμάστε να εργαστείτε όρθιοι ή προσπαθήστε να σηκώνεστε συχνά και να κάνετε μια βόλτα μέχρι το μπάνιο ή να βάλετε ένα ποτήρι νερό. 

4. Να "βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο"








Μπορείτε να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είναι κάποιος απαισιόδοξος, αλλά, δυστυχώς, κοιτάζοντας την αρνητική πλευρά της ζωής μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Η απαισιοδοξία, σύμφωνα με πολλές μελέτες, δεν μπορεί μόνο να σας κάνει πιο άρρωστους αλλά μπορεί να βλάψει και την υγεία της καρδιάς σας και να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής σας.

5. Να κοιμάστε μπρούμυτα








Όταν κοιμάστε μπρούμυτα προκαλούνται ρυτίδες στο πρόσωπο. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι. Αν πρέπει να κοιμηθείτε οπωσδήποτε μπρούμυτα τότε χρησιμοποιήστε σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη ώστε να μειώσετε τη ζημιά. 

6. Να λέτε "αθώα" ψέμματα








Σίγουρα, φαίνεται εύκολο να λες ένα μικρό ψεματάκι σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να δημιουργήσει άγχος που μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Notre Dame διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι λένε λιγότερα ψέματα, είναι λιγότερο επιρρεπείς σε ψυχικές ασθένειες, όπως η μελαγχολία, αλλά και σε σωματικές.

7. Να μιλάτε στο κινητό








Αν μιλάτε στο τηλέφωνό σας χωρίς να το καθαρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος ακμής στο πηγούνι σας. 

8. Να τρώτε στο γραφείο σας








Τρώγοντας το γεύμα σας στο γραφείο σας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε περισσότερα πράγματα ταυτοχρόνως αλλά είναι επίσης και ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να καταπιείτε κάποια ανεπιθύμητα μικρόβια. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έδειξε ότι η επιφάνεια του γραφείου σας περιέχει μέχρι και 400 φορές περισσότερα μικρόβια από ένα μέσο κάθισμα τουαλέτας.

9. Να μαζεύετε αποδείξεις








Είναι καλή ιδέα να κρατάτε τις αποδείξεις είτε για την εφορία είτε απλώς για να έχετε μια καλή εικόνα των οικονομικών σας, αλλά προσέξτε διότι αν πιάνετε συχνά αποδείξεις στα χέρια σας ίσως να εκτίθεστε σε μια χημική ουσία που έχει συνδεθεί με ενδοκρινικές διαταραχές, την ΒΡΑ. Προτιμήστε ηλεκτρονικές αποδείξεις, αν είναι δυνατόν, και να προσπαθείτε να περιορίσετε τον χρόνο που κρατάτε στο χέρι σας μια απόδειξη.


womantoc.gr


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου