ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Αλήθειες για τη Δομή «Γρεβενών»


Ο Δήμος Γρεβενών, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι μία από τις
28 συνολικά περιοχές, όπου λειτουργούν οι νέες ανοιχτές δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας, ως περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Αυτές καθορίστηκαν με κοινή απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη.

Οι Δομές παρέχουν ένα σταθερό πλαίσιο διαμονής που καλύπτει όχι μόνο τις βασικές βιοτικές και κοινωνικές ανάγκες των ωφελούμενων, αλλά και τις παιδαγωγικές και μαθησιακές ανάγκες αυτών.

Στις Δομές, οι διαμένοντες τελούν υπό καθεστώς ελεύθερης διαβίωσης, με την υποχρέωση να τηρούν τους εσωτερικούς κανονισμούς προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία της Δομής.

Οι υπηρεσίες που τους προσφέρονται αφορούν στη στέγαση και σίτιση, την ενημέρωση και πληροφόρηση των ωφελούμενων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις στη χώρα υποδοχής, την ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, την παροχή βασικών ειδών ατομικής υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας καθώς και την πρόσβαση σε προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Άρα οι ωφελούμενοι/ες:
  • Αποφασίζουν μόνοι τους το πως, το πότε και για που θα μετακινηθεί η οικογένειά τους.
  • Οφείλουν να ενημερώνουν τους υπεύθυνους της Δομής για την οποιαδήποτε απομάκρυνσή τους και όταν λείπουν αδικαιολογήτως και χωρίς πρότερη ενημέρωση πάνω από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την θέση φιλοξενίας αφαιρούνται από την λίστα πληθυσμού και καταχωρούνται στους αποχωρήσαντες.
Επιπλέον,
  • Για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά την μετακίνηση των πολιτών, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αρμόδιος φορέας δεν είναι η Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ».
  • Στα ξενοδοχεία της Δομής «ΓΡΕΒΕΝΩΝ» τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του Covid-19, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
  • Ο ΕΟΔΥ διενεργεί τους απαραίτητους ελέγχους στους ωφελούμενους αλλά και στο προσωπικό που εργάζεται στη Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ».
  • Τέλος, ο ΕΟΔΥ είναι ο αρμόδιος φορέας για να επιβάλει το καθεστώς καραντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου