ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Κοζάνη : Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Παγούνης

Συλλυπητήρια Μηνύματα

Πέθανε τα ξημερώματα, σε ηλικία 89 ετών, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Παγούνης, το όνομα του οποίου,

όπως τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο νυν δήμαρχος της πόλης, Λάζαρος Μαλούτας, «συνδέθηκε θετικά με τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που έγιναν στην Αυτοδιοίκηση και που άφησαν ισχυρό το αποτύπωμά τους στην Κοζάνη».

Ο Γιάννης Παγούνης διετέλεσε δήμαρχος Κοζάνης την περίοδο από το 1983 έως το 1990.
Επί θητείας του δημιουργήθηκε η πρώτη αναπτυξιακή μελετητική εταιρεία ΑΝΚΟ στην Ελλάδα με μετόχους δήμους της περιοχής της Κοζάνης, ενώ ήταν αυτός που οραματίστηκε και έβαλε τις βάσεις, με την εκπόνηση των πρώτων μελετών, για τη δημιουργία της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, έδινε το «παρών» στον κοινωνικό και πολιτικό δημόσιο βίο της περιοχής μέχρι το θάνατό του.
Ήταν φιλότεχνος και φιλόμουσος, παρακολουθώντας πληθώρα εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένες στον πολιτισμό ή τα γράμματα.

Συλλυπητήριο Μήνυμα της ΠΕΔ



Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πρώην Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Παγούνη.

Ο Γιάννης Παγούνης υπηρέτησε επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος και την εντιμότητα.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργος Δασταμάνης
Δήμαρχος Γρεβενών

«Καλλιόπη Βέττα: Συλλυπητήρια δήλωση»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τον θάνατο του επί σειρά ετών Δημάρχου Κοζάνης, Γιάννη Παγούνη, δήλωσε:
«Ο Γιάννης Παγούνης προσέφερε πολλά στην τοπική κοινωνία, με τις προοδευτικές και καινοτόμες παρεμβάσεις του, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την αφειδώλευτη ευαισθησία που διαρκώς επεδείκνυε για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Η κοινωνία της Κοζάνης είναι φτωχότερη από σήμερα.

Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Παγούνη».


Με εκτίμηση,

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, δήλωσε για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κοζάνης, Γιάννη Παγούνη, τα ακόλουθα:

«Τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Παγούνης. Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών, ταυτίζοντας το όνομά του με σημαντικές πρωτοβουλίες που είχαν ως κοινό παρανομαστή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών του.

Η απώλειά του γεμίζει θλίψη τόσο τους Κοζανίτες όσο και τον κόσμο της Αυτοδιοίκησης συνολικά.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του
».




Πάρις Κουκουλόπουλος: Kαλό ταξίδι Δήμαρχε…

Ο Δήμαρχος Γιάννης Παγούνης έφυγε από κοντά μας αφήνοντας πίσω του στίγμα ανεξίτηλο και ξεχωριστό. Ανήσυχο πνεύμα και καινοτόμο ως το τέλος, δημιουργική και ανατρεπτική προσωπικότητα υπήρξε χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μιας γενιάς που έζησε τα παιδικά της χρόνια στην κατοχή και γνώρισε στην εφηβεία της τη φρίκη του εμφυλίου. Στα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν ξενιτεύτηκε για λίγο μα γρήγορα επέστρεψε στην Κοζάνη για να εξελιχθεί σε ένα πολυσχιδή επιχειρηματία με ισχυρή παρουσία και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.
Η μεγάλη αλλαγή του 1981 έφερε την πρώτη άνοιξη στην αυτοδιοίκηση και ο Γιάννης Παγούνης το 1982 εκλέχτηκε Δήμαρχος Κοζάνης, όπου έγραψε ιστορία. Άνθρωπος εύστροφος και δυναμικός, αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που έδινε το νέο πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο λύνοντας πολλά προβλήματα που χρόνιζαν και δίνοντας οντότητα στο Δήμο που δήλωνε παρών ολοένα και σε περισσότερους τομείς στη ζωή της πόλης. Από τις γειτονιές και τα ξωκλήσια μέχρι το κέντρο της πόλης και από την Αποκριά μέχρι την Πανδώρα, η παρουσία του Δήμου ήταν πλέον εμφανής. Η αυτοδιοίκηση περνούσε σε άλλη εποχή και ο Δήμος Κοζάνης δεν ακολουθούσε απλά το ρεύμα, αλλά ήταν μπροστάρης με πρωτοβουλίες ξεχωριστές. Τα έργα αυτεπιστασίας έδιναν λύσεις και κοινωνικές ανάσες, η δημιουργία της ΑΝΚΟ εξασφάλιζε στην αυτοδιοίκηση ένα πολύτιμο εργαλείο, όπως ο ίδιος την αποκαλούσε, ο δημοκρατικός προγραμματισμός και οι προγραμματικές συμβάσεις σηματοδοτούσαν το καινούργιο με το Γιάννη Παγούνη σταθερά παρόντα και πάντα μπροστά. Το σημαντικότερο αναμφίβολα έργο του υπήρξε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο όπου εκτός από τη θεσμοθέτηση των επεκτάσεων και των ΖΟΕ τέθηκαν οι στόχοι της Τηλεθέρμανσης και της ΖΕΠ με την ΑΝΚΟ να αναλαμβάνει τις σχετικές μελέτες. Από το Γιάννη Παγούνη παρέλαβα ένα Δήμο με βάσεις και ένα ανθρώπινο δυναμικό με ήθος και αφοσίωση στην αποστολή του, όπως τα τέσσερα χρόνια δίπλα του ήταν για μένα πολύτιμα γιατί κοντά του έμαθα πολλά και τον ευχαριστώ.
Ο Γιάννης Παγούνης κινήθηκε με άνεση σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον και πέτυχε, γιατί ποτέ δε φοβήθηκε το καινούργιο, αντίθετα το επιζητούσε και μέχρι πρόσφατα μπορούσες να συζητήσεις μαζί του για όλα αυτά που έρχονται• αεικίνητος και πεισματάρης, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και αρνιόταν να γεράσει, είχε νεανική ορμή ως το τέλος. Ένας προοδευτικός πολίτης, ένας άξιος Δήμαρχος που τίμησε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του έφυγε από κοντά μας, ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Κοζάνης που θα τον σκεπάσει.
Θερμά συλλυπητήρια στη Νίκη που του στάθηκε, στην Τίνα, τη Χρύσα και το Μιχάλη και όλους τους συγγενείς του. Να ξέρουν ότι στο πένθος τους συμμετέχουμε όλοι όσοι τον γνωρίσαμε.

Καλό ταξίδι Δήμαρχε…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου