Είναι ο πλανήτης του μυστηρίου και του πεπρωμένου. Το πώς επηρεάζει το Κάρμα σου, φαίνεται από τα εξής:
Κάρμα
Περισσότερο από κάθε άλλον πλανήτη, ο Κρόνος είναι εκείνος που μας φέρνει σε επαφή με τις καταστάσεις που συνδέονται με εμπειρίες εξέλιξης, πόνου, υπαρξιακής μοναξιάς και με όλες τις όψεις της ζωής που, αντιμετωπίζοντάς τις, έχουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε από τις παλιές μας εμπειρίες και τα κακά αποτελέσματά τους.
Άλλωστε, αυτός είναι και ο νόμος του Κάρμα, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος, που διέπει όλη μας την ύπαρξη.
Με τη βοήθεια του Κρόνου, που παίρνει τον ρόλο του αυστηρού δάσκαλου, μπορούμε να δούμε καθαρά όσα μας βαραίνουν και μας εμποδίζουν να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητες και να επιτελέσουμε τον σκοπό της ζωής μας, βρίσκοντας την ολοκλήρωση και την ευτυχία της πληρότητας.
Για να καταλάβουμε τα μαθήματα του Κρόνου, το βασικό είναι να κατανοήσουμε τις θέσεις του στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας, δηλαδή στο παρελθόν μας, καθώς και τον ρόλο του στο παρόν μας, καθώς συνεχίζει την αέναη περιφορά του πάνω στον χάρτη της ζωής μας.
Οι κύκλοι του κάρμα
Η περιφορά του Κρόνου στο ωροσκόπιο του καθενός μας διαρκεί περίπου 29 χρόνια, δηλαδή αυτό είναι το διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρώσει τον κύκλο και να επιστρέψει στη γενέθλια θέση του.
Κάθε 7 χρόνια σχηματίζει μια σημαντική όψη τετράγωνου, αντίθεσης ή συνόδου, που έχει σημαντική αξία για την καρμική ή εξελικτική ψυχολογία.
Η καθεμία από αυτές τις όψεις συμπίπτει με μια από τις περιόδους κρίσης που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή μας και στο ξεπέρασμα των καρμικών αντιστάσεων, που κουβαλάμε από αυτήν τη ζωή ή και από προηγούμενες, αν δεχτούμε τη μετενσάρκωση.
Το πρώτο τετράγωνο
Το πρώτο τετράγωνο που σχηματίζει ο Κρόνος με τη γενέθλια θέση του έρχεται γύρω στα 7, τα 36 ή τα 65 κατά προσέγγιση χρόνια μας (με 1-2 χρόνια απόκλιση προς τα πάνω ή κάτω) και συνδέεται με τις πρώτες επιγνώσεις που αφορούν τις διάφορες φάσεις της ζωής και που συνήθως είναι αρκετά επώδυνες.
Έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν μπορούμε πια να βασιζόμαστε στη στήριξη ατόμων, για τα οποία πιστεύαμε ότι μας την παρέχουν ανιδιοτελώς.
Υπάρχει μια αίσθηση ότι ένα μεγάλο μέρος του παρελθόντος έχει πάει …στράφι, αλλά μας φέρνει πόνο η προοπτική να το εγκαταλείψουμε, καθώς το βλέπουμε σαν τη μόνη μας ασφάλεια.
Φυσικά, συνειδητοποιούμε ότι η ασφάλεια αυτή είναι επίπλαστη, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ένα συναισθηματικό σοκ, σε απογοήτευση, αλλά και οργή απέναντι στο παρελθόν, για όλα όσα δεν μπορούσαμε να δούμε πρωτύτερα ότι εμπόδιζαν την εξέλιξή μας.
Για πολλούς μπορεί αυτή να είναι μια στιγμή μεγάλης διαύγειας, που να οδηγήσει στο σπάσιμο των δεσμών με το παρελθόν, ώστε να προχωρήσουμε στην εξερεύνηση του καρμικού δρόμου μας.
Για άλλους αποτελεί αφορμή για μια ανασκόπηση των παλιών γεγονότων, ώστε να ξεπεραστούν και να μην μπορούν πια να μας περιορίζουν ή μας καθορίζουν.
Η αντίθεση
Ο Κρόνος έρχεται απέναντι από τη γενέθλια θέση του στα 14 χρόνια αφότου περάσει από αυτήν, δηλαδή όταν είμαστε περίπου στις ηλικίες των 14, των 43 ή των 72 ετών (και πάλι με μια απόκλιση 1-2 χρόνων).
Αυτή η φάση χαρακτηρίζεται από τον απολογισμό και την επαναδιαπραγμάτευση της μέχρι τώρα κατάστασης της ζωής μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε επιλογές που μπορούν να αλλάξουν ριζικά και τον τρόπο που ζούμε αλλά και τον ψυχολογικό μας κόσμο.
Είναι η στιγμή που μας δίνεται η δυνατότητα, ιδίως γύρω στα 42-43 χρόνια μας, να κόψουμε δια παντός τις καρμικές κληρονομιές, να πετάξουμε τις επιρροές που δεχόμαστε από παλιές εμπειρίες της ζωής μας.
Μπορούμε να αποδεχτούμε αμετάκλητα την ύπαρξή μας, ξεπερνώντας τις ανασφάλειες και τους φόβους που μας περιόριζαν, ώστε να γίνουμε εμείς οι αληθινοί πρωταγωνιστές στο δεύτερο μέρος της ζωής μας.
Κι αν το θέσουμε και με πιο καρμικούς όρους, να συνειδητοποιήσουμε τον δρόμο μας σε αυτή την ενσάρκωση, τον λόγο για τον οποίο γεννηθήκαμε με αυτό το σώμα, σε αυτή την οικογένεια, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τοποθεσία.
Το δεύτερο τετράγωνο
Ο Κρόνος έρχεται σε γωνία 270ο με τη γενέθλια θέση του περίπου στην ηλικία μας των 21, των 49 και των 78 ετών (με 1-2 χρόνια απόκλιση).
Εδώ έχουμε άλλη μια ευκαιρία να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε, να κάνουμε και πάλι έναν απολογισμό, να δεχτούμε νέα πρόσωπα στη ζωή μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ενδεχομένως να ενστερνιστούμε μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, κάτι που θα δώσει μια νέα ζωτικότητα στην ύπαρξή μας.
Και αυτά θα γίνουν έστω και με το τίμημα οι αλλαγές να προκαλέσουν την αναθεώρηση σε πολλές αξίες και προσωπικές σχέσεις, ακόμα και στις πιο παλιές, εκείνες που βλέπαμε σαν κολόνες της ζωής μας.
Συχνά σε αυτή τη φάση κλείνουν διάφορες καρμικές σχέσεις, είτε επειδή ο σκοπός που εξυπηρετούσαν συντελέστηκε και ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους, είτε επειδή γίνεται σαφές πως δεν μπορούν να λυθούν, τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή.
Η σύνοδος
Η επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του γίνεται περίπου στα 28, τα 56 και τα 85 χρόνια μας, με 1-2 χρόνια απόκλιση και πάλι.
Αυτή η επιστροφή συμπίπτει με τη συνολική αναθεώρηση της ζωής μας, που μπορεί να καταλήξει σε μια κανονική επανεκκίνηση (σαν να λέμε, να κάνουμε …reset), που θα μας οδηγήσει στο να βλέπουμε και να βιώνουμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά πλέον.
Σχεδόν πάντα συμπίπτει με την απώλεια καταστάσεων ή νοοτροπιών που χαρακτήριζαν την προηγούμενη περίοδο.
Για παράδειγμα, στα 28-29 χρόνια μας χάνουμε την ανεμελιά και τη μανία της νιότης να είμαστε κόντρα στα πάντα, στα 56 εγκαταλείπουμε το πνεύμα του ανταγωνισμού και βλέπουμε το μέλλον πιο ψύχραιμα.
Πάνω απ’ όλα όμως θέλουμε να βάλουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις και να προγραμματίσουμε τον επόμενο 28χρονο κύκλο, προσπαθώντας να διατηρήσουμε μια συνέχεια με τις εμπειρίες της εξελικτικής μας πορείας.
Γι’ αυτό και σε μια τέτοια φάση θα ήταν πολύ χρήσιμη και μια βαθιά ανάλυση των δεσμών της Σελήνης (για την οποία, φυσικά, οι αστρολόγοι του myastro βρίσκονται στη διάθεσή σου).
Με την επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του, είναι πιθανό να εκδηλωθούν σοβαρές καρμικές δοκιμασίες στη ζωή, που μπορεί να συμπίπτουν με πολύ οδυνηρές στιγμές. Ωστόσο θα είναι απαραίτητες, για να επιλυθούν καταστάσεις που είχαν φτάσει στο μη περαιτέρω, σύμφωνα με το myastro.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου