Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει την ίδια ποινή στον Ανδρέα Ποφίδη, ενώ είχε κρίνει αθώο τον Γιώργο Εμερτζίδη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ανατρέποντας την πρωτόδικη καταδίκη του.
Η αιματηρή επίθεση είχε σημειωθεί την 1η Μαρτίου 2011. Ιδιοκτήτης περιπτέρου στο Μενίδι είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα ληστείας, δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες.
Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στη συνέχεια είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού και άρχισαν να το καταδιώκουν, όταν σε παράδρομο στο ύψος του Ρέντη οι δράστες άνοιξαν πυρ. Από τις σφαίρες βρήκαν ακαριαίο θάνατο οι δύο αστυνομικοί ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
Ο καταδικασθείς Ι.Σαββίδης στην αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο υποστηρίζει ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία και δεν έχει σχέση με το μακελειό, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως από την άρση του απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του φαίνεται ότι είχε επικοινωνήσει 22 φορές με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, θέτοντας το ερώτημα γιατί να τους τηλεφωνεί εάν βρισκόταν μαζί τους στο αυτοκίνητο.
Οι δικηγόροι του, Εμμ. Παπαδάκης και Ν. Χονδρογιάννη, αναφέρουν χαρακτηριστικά
«Εναντίον του Ιωάννη Σαββίδη δεν υπάρχουν αποδείξεις για στήριξη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, δηλαδή δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, γονιδίωμα, DNA, μαρτυρικές καταθέσεις ή άλλα οποιαδήποτε στοιχεία, εκτός από την εμμονική μαρτυρική κατάθεση ενός αστυνομικού».
Σε ό,τι αφορά το σκέλος της αθώωσης του Γ.Εμερτζίδη, αυτό έχει επιστρέψει προς νέα κρίση στο Εφετείο, καθώς έχει γίνει δεκτή από τον Άρειο Πάγο η αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας.
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου