ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Επτά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας

Όταν το σώμα μας προσπαθεί να μας «μιλήσει»
υγεία 
Πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας θα μπορούσαν να εντοπιστούν στα πρώτα τους στάδια, αν ο καθένας μας μπορούσε να «αναγνωρίσει τα σημάδια»...

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα αυτά είναι «μπροστά στα μάτια μας», ωστόσο ποτέ δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σχετίζονται με κάποια αρρώστια.
Δείτε παρακάτω επτά σημάδια, με τα οποία το σώμα σας προσπαθεί να σας στείλει μηνύματα ότι «κάτι δεν πάει καλά», όπως τα συγκέντρωσε η Paige Fowler στο MensHealth.com:

Αίσθηση της όσφρησης
Σημάδι για: τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Μια μείωση στην ικανότητα της όσφρησης του ατόμου θα μπορούσε να αποτελεί ένα πρώιμο σημάδι της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια έρευνα από το αμερικανικό ινστιτούτο νευρολογικών διαταραχών και εγκεφαλικού (U.S. National Institute of Neurological Disorders and Stroke).
Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, τα οποία εμφάνιζαν παραγωγή υψηλών επιπέδων της πρόδρομης πρωτεΐνης του αμυλοειδούς – η οποία εμπλέκεται στην ανάπτυξη του Αλτσχάιμερ – έδειξαν ότι αυτά είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου νευρικών κυττάρων στις μύτες τους σε σύγκριση με φυσιολογικά ποντίκια.
Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο οσφρητικό σύστημα εξαιτίας της νόσου του Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου, όμως εμφανίζονται νωρίτερα. Η σταδιακή απώλεια της αίσθησης της όσφρησης μπορεί να είναι φυσιολογική μετά τα 70, αν όμως κάποιος την παρατηρήσει σε νεότερη ηλικία –ή ξαφνικά- ίσως θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτεί το γιατρό του.

Νύχια
Σημάδι για: λύκο

Τα υγιή νύχια είναι ομαλά και καθαρά. Αν παρατηρήσετε κόκκινα σημάδια κάτω από τα νύχια σας, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι εμφάνισης λύκου, μιας ασθένειας που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία «επιτίθεται» σε υγιείς ιστούς.
Ο λύκος μπορεί επίσης να προκαλέσει εξάνθημα στο πίσω μέρος των χεριών και των δακτύλων σας, καθώς και οίδημα και πρήξιμο στη βάση των νυχιών σας.
Η γραμμή του τριχωτού της κεφαλής
Σημάδια για: ασθένεια του θυρεοειδούς..


Περισσότερα ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου