ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Οι 30 πιο ακριβές ράτσες σκύλων στον κόσμο (εικόνες)


Υπάρχει λόγος που αποκαλείται “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”. Μπορούμε να μάθουμε τόσα πολλά πράγματα από την συμπεριφορά του σκύλου μας, την προσωπικότητά του, την ανθεκτικότητά του και κυρίως την προθυμία του να δώσει στα μέλη της οικογένειάς του ανιδιοτελή αγάπη, πίστη και συντροφιά μέχρι και την τελευταία τους πνοή.  
Γυρίζεις στο σπίτι από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Έχεις νεύρα, άγχος και πιθανώς και απογοήτευση για το πως πήγε η μέρα σου. Ο σκύλος σου όμως δε θα σε κρίνει. Όποια και αν είναι η κατάσταση θα είναι εκεί για σένα, θα κουνάει την ουρά του με ενθουσιασμό και θα είναι έτοιμος να σε γεμίση ζεστασιά και χαρούμενες σκέψεις.

Παρόλα αυτά, αν είσαι πρωτάρης στην ανατροφή σκύλων ή το σκέφτεσαι ακόμα να γίνεις ιδιοκτήτης σκύλου, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό θα ήταν να ξέρεις. Θεωρώντας ότι έχεις κάνει μια ώριμη και καλοδουλεμένη στο μυαλό σου επιλογή κάνοντας αυτό το βήμα, πιθανότατα δεν έχεις λάβει υπόψιν σου κάποια πιο τεχνικά θέματα που συντρέχουν μαζί με όλα τα οφέλη του να έχεις σκύλο, όπως είναι η περιποίηση, η ιατρική περίθαλψη, κλπ. Επίσης, καλό είναι να ξέρεις ότι υπάρχουν αμέτρητες ράτσες σκύλων για να διαλέξεις και να βρεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο, αλλά κάποιες είναι πιο ακριβές από άλλες. Όχι μόνο στο κομμάτι της αγοράς, αλλά και στα έξοδα για τη φροντίδα του σκύλου.

Σε αυτή τη λίστα, θα βρεις τις πιο ακριβές ράτσες σκύλων στον κόσμο με κριτήριο την τιμή αγοράς τους, τα έξοδα περιποίησης και το κόστος ιατρικής περίθαλψης κατά μέσο όρο. Και να θυμάσαι, παρότι μιλάμε για ένα ζωντανό πλάσμα, κάποιον με τον οποίο θα μοιραστείς το σπίτι σου θα περνάτε μεγάλο κομμάτι της μέρας μαζί, τα έξοδα είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Η αγάπη φυσικά είναι η νούμερο 1 προτεραιότητα και δεν συγκρίνεται με τα λεφτά αλλά αν θέλεις να περέχεις μια καλή και ποιοτική ζωή στο σκύλο σου ώστε να είναι χαρούμενος και υγιής δεν πρέπει να παραβλέψεις τα έξοδα αυτά και κυρίως πρέπει να δεις αν τα σηκώνει η τσέπη σου.

Ας μάθουμε ευθύς αμέσως!

1. Ιρλανδικό Μπλε Τεριέ Κέρι (Kerry Blue Terrier)


Ένας πανέμορφος σκύλος με τιμή αγοράς κοντά στα $1,000. Η τιμή αυτή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον εκτροφέα που το μεγάλωσε και τη διαδικασία που ακολούθησε μέχρι τη στιγμή εκείνη. Όσον αφορά την ιατρική περίθαλψη, μπορεί να κοστίσει λίγο περισσότερο από το μέσο όρο χρημάτων που θα πλήρωνες για σκύλους άλλης ράτσας μιας και υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες για την υγεία του – αυτές αφορούν κυρίως εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα. Το κόστος αυτό μπορεί να φτάσει και τα $7,000. Παρόλα αυτά, αν οι γονείς του κουταβιού είναι υγιείς, το ίδιο το κουτάβι συνήθως βγαίνει πιο ανθεκτικό σε αρρώστιες και μολύνσεις οπότε φρόντισε να ρωτήσεις τον εκτροφέα για το εν λόγω θέμα. Το κομμάτι της περιποίησης μπορεί επίσης να αποτέλεσει ένα σταθερό μηνιαίο έξοδο γύρω στα $200 λόγω του ιδιαίτερου τριχώματος που χρειάζεται βούρτσισμα, τριμάρισμα και κούρεμα. Αν λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, τα σκυλιά αυτά ζουν έως και 15 χρόνια.

2. Μεγάλος Δανός (Great Dane)


Ο Μεγάλος Δανός ανήκει στην κατηγορία των “γιγαντιαίων σκυλιών”. Το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 80 cm και το βάρος μπορεί να ποικίλλει από 54 – 91 kg για τα αρσενικά και 45 – 59 kg για τα θηλυκά. Όσον αφορά την τιμή αγοράς, κατά μέσο όρο θα κοστίσει περίπου $800 για να αποκτήσεις ένα. Αν και η περιποίηση είναι αρκετά εύκολη, συνήθως αναπτύσσουν κάποια θέματα υγείας, κυρίως λόγω του μεγέθους τους, όπως η καρδιομυοπάθεια. Τα αντίστοιχα έξοδα πρέπει να υπολογίζεται περίπου κοντά στα $7,100. Αυτή η ράτσα έχει προσδόκιμο ζωής από 7 έως 10 χρόνια.

3. Μπερνίζ (Bernese Mountain Dog)


Η ράτσα Μπερνίζ είναι από τα λεγόμενα σκυλιά φάρμας, με μεγάλη δύναμη και μεγαλύτερο του μέσου όρου μέγεθος. Η αγορά ενός κουταβιού αυτής της ράτσας κοστίζει κατά μέσο όρο $800. Όπως είναι λογικό, ένας δυνατός σκύλος είναι αρκετά ανθεκτικό και σε θέματα υγείας, όμως το μέγεθος δε βοηθάει ιδιαίτερα όσο τα χρόνια περνούν και έτσι μπορεί να αναπτύξει δυσπλασία στο ισχίο και στους αγκώνες. Αυτά τα προβλήματα κοστίζουν περίπου $6,500 για να επιδιορθωθούν. Το προσδόκιμο ζωής αυτής της ράτσας είναι από 6 έως 8 χρόνια.

4. Γερμανικός Ποιμενικός – Λυκόσκυλο (German Shepherd)


Μία τόσο γνώριμη μουσούδα από την τηλεοπτική σειρά Υπαστυνόμος Ρεξ, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ράτσα σκύλων που τους χαρακτηρίζει η εξυπνάδα τους και το πόσο καλοί φύλακες είναι. Η τιμή αγοράς ποικίλλει από $500 έως $1,500 αλλά τις περισσότερες φορές θα σου ζητηθεί να πληρώσεις κοντά στα $800. Παρόλο που το προσδόκιμο ζώης τους είναι από 9 έως 13 χρόνια, σχετικά υψηλοί αριθμοί, η ιατρική περίθαλψη είναι πανάκριβη και μπορεί να αγγίξει τα $20,500. Ο λόγος που είναι τόσο μεγάλο το κόστος αυτό είναι οτι παρουσιάζουν πάρα πολύ συχνά θέματα υγείας όπως η δυσπλασία ισχίου και περιπρωκτικό συρίγγιο.

5. Τσόου Τσόου (Chow Chow)


Τα Τσόου Τσόου είναι αρκετά μεγαλόσωμα σκυλιά με χνουδωτό τρίχωμα που τα κάνει να μοιάζουν μεγαλοπρεπή, σα λοντάρια. Επίσης, έχουν και ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ράτσες – η μπλε τους γλώσσα. Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ πιστά και φιλικά με τους οικείους τους και συνήθως αναπτύσσουν μεγάλο αίσθημα ευθύνης για προστασία της οικογένειάς τους. Το κόστος αγοράς είναι περίπου $900, η περιποιήση αυτής της εντυπωσιακής γούνας κοστίζει κατά μέσο όρο $90 και η ιατρική περίθαλψη μπορεί να φτάσει τα $11,000. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 9 έως 15 χρόνια.

6. Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever)


Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι η πιο κλασσική σκυλίσια μουσούδα. Γενικά. Δεν γίνεται να σκεφτείς τη λέξη Σκύλος και να μη σου έρθει στο μυαλό η εικόνα αυτής της ράτσας. Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι κλασσικά σκυλιά της οικογένειας, ιδιαίτερα ευφυή και ευγενικά. Δαγκώνουν σπανίως και έχουν μεγάλη υπομονή και θέληση να ευχαριστήσουν τους πάντες γύρω τους. Αυτό μάλλον τα καθιστά μέτριους φρουρούς αλλά χωρίς αμφιβολία είναι μια αξιολάτρευτη συντροφιά. Η τιμή αγοράς μπορεί να φτάσει τα $1,000 και κάθε επίσκεψη για περιποίηση αυτής της λαμπερής, χρυσής γούνας κοστίζει περίπου $56. Όσο αφορά τα ιατρικά έξοδα, επειδή συνήθως εμφανίζουν αρκετά θέματα υγείας, μπορεί η περίθαλψή τους να κοστίσει μέχρι και $17,500.

7. Λέικλαντ Τεριέ (Lakeland Terrier)


Τα Λέικλαντ Τεριέ είναι μια αρκετά απαιτητική ράτσα, ιδιαίτερα ενεργητικά και πολύ περήφανα. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι επιθετικά προς τους ανθρώπους, αλλά τους αρέσει να εμπλέκονται με άλλα μικρά σκυλιά. Η τιμή αγοράς είναι περίπου $1,200, ενώ κάθε επίσκεψη για περιποίηση κοστίζει κατά μέσο όρο $65. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται ακριβό σε σχέση με άλλες ράτσες, αλλά τα Λέικλαντ Τερριέ χρειάζονται περιποίηση σε εβδομαδιαία βάση. Όσον αφορά την ιατρική περίθαλψη, το κόστος είναι πολύ χαμηλό, κοντά στα $1,000, αφού είναι εντυπωσιακά ανθεκτικά γι’ αυτό και έχουν προσδόκιμο ζωής από 12 έως 16 χρόνια.

8. Σαμογιέντ (Samoyed)


Τα Σαμογιέντ είναι εκ φύσεως ευγενικά και τρυφερά σκυλιά, που έχουν έμφυτη την αγάπη τους για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Και αυτό λειτουργεί και αντίστροφα αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μη λατρέψει κάποιος αυτό το πανέμορφο πλάσμα. Παρόλα αυτά, τα σπάνια Σαμογιέντ θεωρούνται μία από τις πιο ακριβές ράτσες. Η μέση τιμή υπολογίζεται κοντά στα $1,300 αλλά επειδή είναι ράτσα με ισχυρή παρουσία σε διαγωνισμούς, τα καθαρόαιμα κουτάβια που προέρχονται από πρωταθλητές γονείς μπορεί να φτάσουν να κοστίζουν μέχρι και $3,000. Αυτά τα σκυλιά τα ξεχωρίζει κανείς εύκολα από το χνουδωτό, κατάλευκό τους τρίχωμα, το κόστος της περιποίησης του οποίου ανέρχεται στα $85. Όσο για την υγεία τους, είναι επιρρεπή σε πολλά προβήματα όπως η δυστροφία του κερατοειδούς και αυτοάνοσα νοσήματα, με αποτέλεσμα η υγειονομική περίθαλψη να κοστίζει μέχρι και $4,800. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 12 έως 14 χρόνια.

9. Ροτβάιλερ (Rottweiler)


Τα Ροτβάιλερ είναι μεγάλα και πολύ δυνατά σκυλιά και η αγορά ενός κοστίζει μέχρι και $1,200. Τα σκυλιά αυτής της ράτσας χρειάζεται μεγάλο χώρο για να έχουν και την ανάλογη ελευθερία κινήσεων οπότε ο εκάστωτε ιδιοκτήτης πρέπει να έχει την απαραίτητη εμπειρία για να τους μάθει την πειθαρχία. Η περιποίηση μπορεί να κοστίσει μέχρι και $36 ανά επίσκεψη και η ιατρική περίθαλψη φτάνει μέχρι και τα $7,800 γιατί είναι από τις ράτσες που προσβάλλονται πιο συχνά από δυσπλασία του ισχίου και πολυάριθμα προβλήματα όρασης. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 8 έως 10 χρόνια.

10. Μαλαμούτ Αλάσκας (Alaskan Malamute)


Αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα που θυμίζουν λύκο έχουν αρχαία προέλευση και έχουν προκύψει από διασταύρωση σκυλιών με αρκτικούς λύκους. Μπορούν να κουβαλήσουν μεγάλα φορτία και έχουν πολύ υψηλό κηνυγετικό ένστικτο οπότε χρειάζονται και πολύ καλή εκπαίδευση. Η τιμή αγοράς τους είναι περίπου $1,200 και λόγω του υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν διαβήτη, που μεταφράζεται σε καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, τα ιατρικά έξοδα μπορούν να φτάσουν και τα $7,700. Τα σκυλιά αυτής της ράτσας χρειάζονται συχνή περιποίηση που κοστίζει μέχρι και $85 την επίσκεψη και το προσδόκιμο ζωής τους είναι 10 με 12 χρόνια.

11. Αρχαίος Αγγλικός Ποιμενικός (Old English Sheepdog)


Οι Αρχαίοι Αγγλικοί Ποιμενικοί είναι γλυκά και αξιολάτρευτα σκυλιά και θεωρούνται τρομεροί φύλακες για τα παιδιά. Είναι εξαιρετικά πιστοί στην οικογένειά τους και μπορούν να γίνουν επιθετικά μόνο εάν νιώσουν ότι ένας μέλος της οικογένειας βρίσκεται σε κίνδυνο. Η τιμή αγοράς τους είιναι περίπου $1,200 και το ξεχωριστό τους τρίχωμα θέλει συχνή περιποίηση που θα κοστίσει περίπου $88. Όταν μεγαλώσουν πλήρως έχουν ένα άνω του μετρίου μέγεθος με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπή σε δυσπλασία του ισχύου και εκτός αυτού, πολλές φορές, προσβάλλονται από υποθυρεοειδισμό. Και πάλι, το να τα βγάλει κάποιος πέρα με ένα ιατρικό ζήτημα που απαιτεί καθημερινή αγωγή μπορεί να κοστίσει αρκετά λεφτά. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος μπορεί να φτάσει και τα $7,600. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 10 έως 12 χρόνια.

12. Μπουλ Τεριέ (Miniature Bull Terrier)


Αν διασταυρώσεις ένα Τεριέ με ένα Μπουλντόγκ αυτό που θα πάρεις είναι “Ο μονομάχος των σκυλιών”. Τα Μπουλ Τεριέ είναι άγρια, γεμάτα ενέργεια σκυλάκια και μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου πληρώνοντας περίπου $1,200. Τα έξοδα περιποίησης είναι πολύ λίγα, μπορείς να γλιτώσεις κιόλας τελείως αυτά τα λεφτά αν μάθεις να κάνεις ο,τι χρειάζεσαι μόνος σου, ενώ τα ιατρικά έξοδα μένουν εξίσου σε χαμηλά επίπεδα, γύρω στα $1,500. Τα έξοδα αυτά είναι για να καλύψουν τις εξετάσεις ρουτίνας γιατί γενικά σπάνα προσβάλλονται από αρρώστιες τα Μπουλ Τεριέ. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 10 έως 14 χρόνια.

13. Αγγλικό Μπουλντόγκ (English Bulldog)


Το Μπουλντόγκ είναι από τους πιο όμορφους και φιλικούς ασχημάντρες στον κόσμο των σκυλιών. Οι θρυλικές εκφράσεις στο πρόσωπο και το δυνατό ροχαλητό λόγω της κατασκευής της μύτης τους τα κάνουν πραγματικά αξιολάτρευτα. Η τιμή που πρέπει να πληρώσει κανείς για να πάρει ένα είναι περίπου $1,250 και η περιποίηση δεν αποτελεί σημαντικό έξοδο. Όσο για την ιατρική περίθαλψη, μπορεί να φτάσει και τα $5,700 επειδή συχνά παρουσιάζουν καρδιακές νόσους και δυσπλασία ισχύου. Χρειάζονται την προσοχή σου όταν βρίσκονται κοντά σε νερό γιατί μπορούν εύκολα να πνιγούν λόγω των κοντών ποδιών τους. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 8 έως 10 χρόνια.

14. Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπανιέλ (Cavalier King Charles Spaniel)


Όντας μια κλασσική συμμετοχή σε επιδείξεις σκύλων και διαγωνισμούς ομορφιάς, το Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπανιέλ έχει τιμή κάπου μεταξύ των $1,300 και $1,500. Η ράτσα αυτή υπάρει από τον 16ο αιώνα και έχει προσδόκιμο ζωής από 10 έως 14 χρόνια. Επειδή είναι σκυλιά για σπίτι και έχουν αυτό το μέγεθος, δεν αποτελούν περιπτώσεις υψηλού κινδύνου για συνηθισμένες ασθένειες. Με άλλα λόγια, η ιατρική περίθαλψη και η εκάστωτε αγωγή θα κοστίσουν περίπου $1,400. Παρόλα αυτά, χρειάζονται συχνή περιποίηση, πιθανότατα πάνω από φορές το μήνα με κάθε επίσκεψη να κοστίζει περίπου $55.

15. Ιταλικό Σπινόνε (Spinone Italiano)


Το Ιταλικό Σπινόνε είναι, όπως λέει και το όνομά του, μια Ιταλική ράτσα. Η εκτροφή του έγινε αρχικά για να γίνει κυνηγετικό σκυλί και ακόμα και σήμερα είναι πολύ ικανή ράτσα για αυτό το σκοπό. Είναι ένα μεγάλο, δυνατό και φιλικό σκυλί. Η τιμή του βέβαια δεν είναι και τόσο φιλική γιατί μπορεί να φτάσει μέχρι και τα $1,300. Η περιποίηση μπορεί επίδης να κοστίσει γύρω στα $55 ανά επίσκεψη. Αυτά τα σκυλιά μπορεί να προσβληθούν από τις συνηθισμένες ασθένειες χωρίς όμως να αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Τα έξοδα για την περίθαλψη είναι περίπου $3,000 και το προσδόκιμο ζωής τους από 12 έως 14 χρόνια.

16. Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ (Staffordshire Bull Terrier)


Τα Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ είναι μια από τις πιο παρεξηγημένες ράτσες στον κόσμο. Κατηγορούνται ότι είναι πολύ επιθετικά και βίαια χωρίς κανένα λόγο, ενώ στην αλήθεια είναι πολύ πιστά και αφοσιωμένα σκυλιά που απλά χρειάζονται μεγάλες βόλτες για να εκτονώσουν την ενέργειά τους. Αυτά τα πανέμορφα, μεσαίου μεγέθους πλάσματα έχουν τιμή αγοράς γύρω στα $1,500 και προσδόκιμο ζωής από 12 έως 14 χρόνια. Τα ιατρικά έξοδα συνήθως είναι σε ένα μεσαίο επίπεδο, γύρω στα $3,500, για γενικές ασθένειες.

17. Τα σκυλιά της “Νέας Γης” ή Νιουφάουντλαντ (Newfoundland)


Τα Νιουφάουντλαντ είναι ιδιαίτερα μεγαλόσωμα σκυλιά μια λαμπερό τρίχωμα και θεωρούνται πολύ καλού κολυμβητές και ακόμα καλύτεροι ναυαγοσώστες. Μπορούν να κουβαλήσουν μέχρι και 12 άτομα πίσως στη στεριά. Ένας τέτοιος σκύλος θα κοστίσει περίπου $1,500 με προσδόκιμο ζωής κατά μέσο όρο τα 9 με 10 χρόνια. Γνωστοί για το ότι είναι ευγενικοί γίγαντες, χρειάζονται συχνή περιποίηση το κόστος της οποίας φτάνει τα $65. Πέραν αυτών, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να είναι προετοιμασμένοι να πλήρώσουν περίπου $5,500 για ιατρική περίθαλψη για τις συχνές παθήσεις που παρουσιάζει η ράτσα αυτή, όπως η καρδιομυοπάθεια.

18. Αγίου Βερνάρδου (Saint Bernard)


Τα Αγίου Βερνάρδου είναι ογκώδη, μεγαλοπρεπή, δυνατά και μυώδη πλάσματα. Έχουν μια πολύ χαρακτηριστική λυπημένη έκφραση στη μουσούδα τους, ενώ πραγματικά είναι πολύ ευδιάθετα, ευγενικά και ήρεμα. Τυπικά, η τιμή αγοράς τους είναι $1,600 με τα έξοδα περιποίησης να φτάνουν τα $65. Όπως και όλοι οι άλλοι γιγαντιαίοι σκύλοι, το μέγεθος δεν είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε ο,τι έχει να κάνει με την κατάσταση της υγείας τους. Τα Αγίου Βερνάρδου δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα και χρειάζονται ιατρικά έξοδα που ανέρχονται στα $8,600 για την αντιμετώπιση τυχόν μυοσκελετικών προβλημάτων και για τακτικούς γενικούς ελέγχους.

19. Μπέντλινγκτον Τεριέ (Bedlington Terrier)


Μια σπάνια ράτσα που δημιουργήθηκε γύρω στο 1825 από ανθρακωρύχους της αγγλικής περιοχής Cuber- land, για να εξολοθρεύει τους ποντικούς μέσα στα ορυχεία. Είναι ίσως το πιο διαφοροποιημένο από τα υπόλοιπα Τεριέ αφού μοιάζει πιο πολύ με αρνί παρά με σκύλο. Συνήθως η τιμή τους είναι γύρω στα $1,800 και τα ιατρικά έξοδα φτάνουν τα $3,700 για τους τακτικούς ελέγχους. Αυτή η έξυπνη ράτσα έχει χαρακτηριστικό τρίχωμα το οποίο χρειάζεται περιποίηση με κάθε επίσκεψη να κοστίζει περίπου $50. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για τα Μπέντλινγκτον Τεριέ είναι από 14 έως 16 χρόνια.

20. Μαύρο Ρώσικο Τεριέ (Black Russian Terrier)


Το Μαύρο Ρωσικό Τεριέ, γνωστό και ως ο Σκύλος του Στάλιν, δημιουργήθηκε στα τέλη του 1940 και στις αρχές του 1950 για στρατιωτική χρήση. Παρόλα αυτά, είναι ακριβώς το αντίθετο σε σχέση με το τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για σκύλο πολέμου, αφού είναι φοβερά κατοικίδια, είναι άψογα με τα παιδιά και γαβγίζουν σπανίως. Είναι μια ακριβή ράτσα με τιμή κοντά στα $1,900 και ανάγκη για συχνή περιποίηση που θα κοστίζει στον ιδιοκτήτη $105 ανά επίσκεψη. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι παρουσιάζουν αρκετά ορθοπεδικά προβλήματα και θέματα όρασης, κάνοντας τα ιατρικά έξοδα να φτάνουν τα $6,000. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 10 έως 11 χρόνια.

21.Ιρλανδικό Γουλφχάουντ (Irish Wolfhound)


Ιρλανδικό Γουλφχάουντ, άλλη μια γιγάντια ράτσα σκύλων των οποίων το ύψος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 90 cm και το βάρος μέχρι και τα 85 kg. Ένα αληθινά ευγενικό και φιλικό προς την οικογένεια αλλά αρκετά ακριβό σκυλί, με τιμή κοντά στα $1,900. Είναι μια έμπιστη συντροφιά αλλά δυστυχώς έχει μικρό προσδόκιμο ζωής, από 6 έως 10 χρόνια. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η περιποίηση θα κοστίσει περίπου $65 και τα πιθανά ιατρικά έξοδα φτάνουν σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή κοντά στα $7,700.

22. Γαλλικό Μπουλντόγκ (French Bulldog)


Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι πολύ έξυπνα, ενεργητικά και περίεργα σκυλιά από τη φύση τους. Ενώ μπορούν να κρατήσουν πολύ καλή παρέα, μπορούν να γίνουν και τρομεροί φύλακες παρά το μέγεθός τους αφού θα ειδοποιήσουν την οικογένεια για τον οποιοδήποτε επερχόμενο κίνδυνο. Η τιμή αγοράς τους πάει κάπως ψηλά, στα $2,000 και, λόγω των σοβαρών θεμάτων υγείας που μπορεί να παρουσιάσουν, τα κόστη για την περίθαλψη είναι κατά μέσο όρο $4,300. Ο λόγος που η τιμή τους έιναι τόσο υψηλή είναι επειδή η εκτροφή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρειάζεται να γίνει με τεχνητή γονιμοποίηση και καισαρική τομή. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 10 έως 14 χρόνια.

23. Λαγωνικό του Αφγανιστάν (Afghan Hound)


Εύκολα αναγνωρίσιμα λόγω της στριφογυριστής ουράς τους και του μεταξένιου τους τριχώματος, τα Λαγωνικά του Αφγανιστάν εκτράφηκαν για τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά στα βουνά του Αφγανιστάν. Ένα πιστό, γλυκό και επιφυλακτικό σκυλί με απαράμμιλη ομορφιά, φινετσάτο περπάτημα και εκφραστικό βλέμμα, χαρακηριστικά που μάλλον αρκούν για να δικαιολογήσουν τα $2,100 που θα πληρώσει κανείς για να το κάνει δικό του. Λόγω της μεταξένιας τους γούνας, αυτά τα σκυλιά χρειάζονται κάποιον επαγγελματία για να την περιποιηθεί πράγμα που μπορεί να κοστίσει από $65 έως και $80 ανά επίσκεψη. Λόγω διαφόρων θεμάτων υγείας που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όπως ο υποθυρεοειδισμός και ο καταρράκτης, η ιατρική περίθαλψη κοστίζει μέχρι και $3,000. Το προσδόκιμο ζωής αυτών των σκυλιών είναι από 12 έως 14 χρόνια.

24. Πορτογαλικός Σκύλος Νερού (Portuguese Water Dog)


Από τότε που ο Πρόεδρος Ομπάμα διάλεξε έναν Πορτογαλικό Σκύλο Νερού να είναι το οικογενειακό κατοικίδιο, αυτή η ράτσα έγινε πάρα πολύ δημοφιλής. Και η δόξα και ο ενθουσιασμός συνεχίζουν μόλις ακούσει κανείς την τιμή που χρειάζεται να πληρώσει για να πάρει ένα δικό του. $2,500! Η υιοθεσία είναι πάντα μια πολύ καλή λύση, αλλά πιθανότατα σε αυτή την περίπτωση να είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει κανείς. Επιπλέον, χρειάζονται τακτική περιποίηση που μπορεί να κοστίσει μέχρι και $53 ανά επίσκεψη. Τα ενδεχόμενα ιατρικά έξοδα ανέρχονται γύρω στα $2,700 με την σπάνια αυτή ράτσα να έχει προσδόκιμο ζωής από 10 έως 14 χρόνια.

25. Θιβετιανό Μαστίφ (Tibetan Mastiff)


Αυτός ο γιγαντιαίος σκύλος προέρχεται από το Θιβέτ και ανήκει στην οικογένεια των Μαστίφ. Ο σκοπός του κανονικά ήταν να προστατεύει τα πρόβατα από κυνηγούς, όπως λύκους, λεοπαρδάλεις και αρκούδες. Το μέγεθός του και μόνο είναι αρκετό για να εκφοβίσει τους κυνηγούς, αν και στην πραγματικότητα είναι πολύ αρμονικά σκυλιά και φοβεροί φύλακες. Τα αρσενικά μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 76 cm και τα αρχικά μαστίφ συνήθως ζύγιζαν από 55 έως 90 kg. Παρόλο που αρχικά χρησιμοποιήθηκαν ως φύλακες, με τον καιρό το ότι ήταν πολύ ακριβά για τους ιδιοκτήτες – μέλη νομάδων έκανε το αριθμό τους να αρχίσει να μικραίνει. Αυτός ο παράγοντας της σπανιότητας είναι και που κάνει την αγορά τους τόσο ακριβή – από $2,000 μέχρι και $5,000 ανάλογα τον εκτροφέα. Λόγω του παχέος τριχώματος, η περιποίηση μπορεί να κοστίζει έως και $70 ανά επίσκεψη. Τα ιατρικά έξοδα φτάνουν τα $3,000 λόγω προβλημάτων που παρουσιάζουν όπως η δυσπλασία ισχίου και αγκώνα. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 12 έως 15 χρόνια.

26. Περσικό Σαλούκι (Saluki)

Ένας ακόμα ακριβός σκύλος της οικογένειας των λαγωνικών, το Σαλούκι εκτράφηκε από νομαδικές φυλές για να κυνηγάει άλλα ζώα. Χρησιμοποιεί κυρίως την όραση παρά την ακοή του για να το κυνήγι. Με ένα προσδόκιμο ζωής από 12 έως 14 χρόνια, τα Σαλούκι έχουν πολύ λετπά και μακριά πόδια και γενικά μια ανορθόδοξη εμφάνιση. Είναι μια πανάρχαια ράτσα, πολύ ανεξάρτητη και ψυχρή προς τους ξένους αλλά πολύ συναισθηματική και τρυφερή με την οικογένεια. Ένα κουτάβι Σαλούκι κόστίζει περίπου $2,500 με τα έξοδα περιποίησης να φτάνουν τα $50 την επίσκεψη, χωρίς όμως να απαιτούν συχνές επισκέψεις. Είναι αρκετά σύνηθες για τα Σαλούκι να αναπτύσσουν επιληψία και υποθυρεοειδισμό, φτάνοντας έτσι τα ιατρικά έξοδα στα $3,000.

27. Ακίτα (Akita Inu)

Τα Ακίτα είναι αρκετά ακριβή ράτσα της οποίας η καταγωγή λέγεται ότι είναι οι ορεινές περιοχές της Βόρειας Ιαπωνίας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν 2 είδη Ακίτα, τα Ιαπωνικά και τα Αμερικάνικα, μπορεί κανείς εύκολα να ξεχωρίσει από τα χρώματά τους. Τα Ακίτα εκτιμήθηκαν πολύ από την υψηλή κοινωνία και φαίνεται πως ήταν κατά κύριο λόγο κατοικίδια αριστοκρατών. Από τη φύση τους, είναι λίγο απόμακρα με τους ξένους αλλά προστατευτικά με τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι θα πλήρωναν κοντά στα $3,000 για να αποκτήσουν ένα. Η περιποίησή τους θα κόστιζε περίπου $65 ανά επίσκεψη και τα ιατρικά έξοδα μπορούν να αγγίξουν τα $10,000 λόγω της ευπάθειας που έχουν στην δυσπλασία ισχύου και σε άλλα προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 12 έως 15 χρόνια.

28. Κυνηγόσκυλο Φαραώ (Pharaoh Hound)

Όντας το Εθνικό Σκυλί της Μάλτας, το Κυνηγόσκυλο Φαραώ σου τραβάει την προσοχή λόγω της μοναδικής του εμφάνισης που δίνει μία αίσθηση αιγυπτιακής Σφίγγας. Ο μύθος λέει ότι οι αρχαίοι Φοίνικες το μετέφεραν στη Μάλτα και ότι έζησε παραδοσιακά ως το κυνηγόσκυλο – κατοικίδιο των Φαραώ για πάρα πολλά χρόνια. Η αριστοκρατική του εμφάνιση, το αθλετικό σκαρί του και η ευφυία του είναι λόγοι αρκετοί για να δικαιολογήσουν την τιμή των $2,500. Έχουν ένα κοκκινωπό τρίχωμα που χρειάζεται πολύ συγκεκριμένη αλλά σχετικά φθηνή περιποίηση – περίπου $35. Όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη, τα Κυνηγόσκυλα Φαραώ παρουσιάζουν ορθοπεδικά θέματα, αλλά σε πολύ χαμηλά ποσοστά (2-3%) κάνοντας έτσι και τα ιατρικά έξοδα να ποικίλλουν από $1,500 για τους κλασσικούς ελέγχους μέχρι $12,000 στην περίπτωση που προκύψει όντως κάποια ασθένεια. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 11 έως 14 χρόνια.

29. Αζαγουάκ (Azawakh)

Το Αζαγουάκ είναι μια από τις πιο σπάνιες Αφρικάνικες ράτσες που είναι διαθέσιμο για αγορά μόνο στις Η.Π.Α. και στον Καναδά στην τιμή των $2,000-$2,500. Αφρικάνικες νομαδικές φυλές είναι υπεύθυνες για την αρχική εκτροφή του και το προόριζαν για φύλαξη και κυνήγι. Μπορεί να τρέξει γρηγορότερα από τα κλασσικά σκυλιά αγώνων δρόμου, τα γκρέυχαουντς, φτάνοντας μέχρι και τα 40 mph σε ταχύτητα. Αναγνωρίσιμα για το λυγερόκορμο σώμα τους και τα εκθαμβωτικά αμυγδαλωτά τους μάτια, αυτά τα σκυλιά μπορούν να τρέχουν και να κυνηγούν κάτω από τον καυτό ήλιο της Αφρικής ακούραστα. Το Αζαγουάκ είναι από τις λίγες ράτσες που δεν έχουν καμία “μυρωδιά σκύλου” λόγω ενός αυτο-καθαριστικού μηχανισμού που έχουν αναπτύξει οπότε η περιποίηση δεν θα κοστίσει ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες. Στα συχνά προβλήματα υγείας συμπεριλαμβάνονται διάφορες δερματικές ασθένειες και υποθυρεοειδισμός που μεταφράζεται σε περίπου $5,000 για ιατρικά έξοδα. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 12 έως 15 χρόνια.

30. Λόουντσεν (Löwchen)

Τα Λόουντσεν είαι μικρά, με μακριά μαλλιά σκυλάκια που έχουν αναγνωριστεί ως ράτσα από την Αναγέννηση. Τα Λόουντσεν, που σημαίνει “μικρό λιοντάρι” στα Γερμανικά, είναι πολύ σπάνιο είδος και μόνο μερικές εκατοντάδες κουτάβια βγαίνουν προς πώληση κάθε χρόνο παγκοσμίως, σε τιμή που αγγίζει τα $7,000! Μια περίοδο είχε τον τίτλο του πιο σπάνιου σκύλου στον κόσμο, αφού το 1973 υπήρχαν 65 γνωστά τέτοια σκυλιά σε όλον τον κόσμο. Είναι πολύ παιχνιδιάρικα και φιλικά από τη φύση τους, ενώ λατρεύουν την ανθρώπινη συντροφιά. Τους αρέσουν πολύ τα παιδιά και θα έκανα την τέλεια παρέα στα παιδιά σας. Η περιποίησή τους πρέπει να συμβαίνει αρκετά συχνά και από επαγγελματίες που σημαίνει ότι φτάνει περίπου $100 ανά επίσκεψη. Πιθανά προβλήματα υγείας είναι μια πάθηση στα γόνατα που λέγεται παρεκτόπιση επιγονατίδας και θέματα όρασης όπως καταρράκτης και προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, ανεβάζοντας τα ιατρικά έξοδα στα $7,000 κατά μέσο όρο. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι από 12 έως 14 χρόνια.

se-skepseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου