ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Εσείς ακούτε Batman Radio τις Κυριακές;

Ο άνθρωπος πίσω από το Batman Radio μιλά αποκλειστικά στο in.gr για το project και το μέλλον του σταθμού


Δεν είναι ακριβώς τα ερτζιανά το περιβάλλον του Batman Radio, αλλά το Internet που, την περίοδο της καραντίνας επιβεβαιώνει τον θαυματοποιό του ρόλο, αν ξέρεις να πλοηγηθείς στις κατάλληλες σελίδες. Προσωπικά, συνδέθηκα την περασμένη Κυριακή και άκουσα Καζαντζίδη και Γαβαλά και Κούρτη και Αγγελόπουλο και δεν θυμάμαι τι άλλα όμορφα και, με τον τρόπο τους, ανεβαστικά.


Το Μπάτμαν bar το ξέρει η μισή-αν όχι όλη- η Αθήνα. Έχουμε πιει, έχουμε χορέψει, έχουμε μαζέψει μεθυσμένους φίλους μας, περιμένοντάς τους απ’ έξω για να τους πάμε για βρώμικο.  Είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του ψηφιδωτού της πόλης, μέρος της πολυτιμότερης ιστορίας της οποίας γράφεται τη νύχτα και από τους ανθρώπους της νύχτας.

Ο άνθρωπος πίσω από το Batman Radio είναι ο Θεσσαλονικιός μουσικός Δημήτρης Χατζηδημητρίου, στενός συνεργάτης του μαγαζιού και ενεργός καλλιτεχνικά. Από αυτόν ξεκίνησε να υλοποιείται η ιδέα για το ραδιόφωνο, η οποία ήταν, τρόπον τινά, συλλογική.

«Το 2008 όταν κατέβηκα στην Αθήνα γνώρισα και το Μπάτμαν. Πρόλαβα μικρό κομμάτι της παλιάς φρουράς, καθώς μιλάμε για 31 χρόνια μαγαζί, μουσική μόνο από δίσκους, live, ανακαινίσεις, πολύ νέο κόσμο, λαϊκό προσκύνημα, πολύ λαϊκό τραγούδι, απαγόρευση τσιγάρου, απαγόρευση ωραρίου και τώρα… κλείσιμο», λέει ο Δημήτρης.

Ο Δημήτρης και τα πλήκτρα του.

«Το μαγαζί αυτό είναι μια μικρογραφία της Αθήνας, από βραδιά σε βραδιά θα περάσουν όλοι από εκεί. Η ειλικρίνια και η καλή μουσική λειτουργούν σαν μαγνήτης σ’αυτόν το χώρο!»

Χώρος μικρός που έχει χωρέσει χιλιάδες ιστορίες όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς προέκυψε η ιδέα για ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο;

Οι φαν του μαγαζιού ξετρελάθηκαν με την είδηση. Πρόκειται για μια πανέξυπνη ιδέα που διατηρεί ένα μέρος της μαγείας της κουλτούρας ενός μαγαζιού. Μπορεί να βάζουμε μόνοι το ποτό μας από το σπίτι, αλλά ακούγοντας μουσικές που αγαπάμε να ακούμε στα decks του στεκιού μας, μας κάνει να νιώθουμε ότι, έστω για λίγο, μεταφερόμαστε εκεί.

«Η ιδέα του web radio ήρθε στην πρώτη καραντίνα», εξηγεί ο Δημήτρης. «Δεν μπρούσαμε να αποδεχθούμε ότι η μαγεία των Κυριακών μας στο μαγαζί θα σταματούσε επ’αόριστον. Είχαμε μια ιεροτελεστία με μουσική,ποτό, καπνό, και φυσικά ξενύχτι. Έτσι ξεκινήσαμε το live streaming μέσω facebook, αφού από εκεί μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε άμεσα με μεγάλο κομμάτι του κόσμου που ερχόταν στο μαγαζί.»

Ένα από τα αφισάκια της κυριακάτικης εκπομπής.

«Όπως αποδείχτηκε ένιωθαν κι αυτοί το ίδιο και τώρα φτάσαμε να έχουμε ενα νεογέννητο ραδιοφωνικό σταθμό, με εκπομπή κάθε βράδυ από τους dj του μαγαζιού και εννοείται τον Μπάτμαν-Γιώργο Νάσιο! Το αποτέλεσμα είναι να μαζεύονται στη σελίδα και στο chat του σταθμού από θαμώνες μέχρι ξενιτεμένους που ακούνε, πίνουν νοσταλγικά ποτό και μιλάνε με τον dj ή τον barman του μαγαζιού σε αυτόν τον οργουελικό και εικονικό κόσμο που ζούμε αυτή τη στιγμή.

Η βάση είναι το παλιό λαϊκό τραγούδι. Ο κάθε dj όμως, όπως γινόταν και στο μαγαζί, προσθέτει ανάλογα την βραδιά και τις παραγγελίες(!) τη δική του πινελιά από classic rock, κλαρίνα, σπάνιες ηχογραφήσεις και άλλα που καταλήγαμε να ακούμε στις σουρεάλ, όμορφες νύχτες στον Μπάτμαν. »

Οι εκπομπές πραγματοποιούνταν από τον μήνα Μάρτη, αλλά ο σταθμός δεν έχει κλείσει ούτε μήνα λειτουργίας, οπότε ακόμα οι συντελεστές του τρέχουν να προλάβουν τις απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, που δεν είναι και λίγες, όσο εύκολο κι αν μπορεί να ακούγεται.

Όπως λέει ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, το Batman Radio θα συνεχιστεί και μετά το άνοιγμα της εστίασης, ούτως ή άλλως, γιατί «είναι ήδη αρκετός ο κόσμος που ακούει μέσα στη μέρα, αλλά και αυτοί που είναι στο εξωτερικό.»

Ο Batman Γιώργος Νάσιος, κοσμαγάπητη φιγούρα του αθηναϊκού, νυχτερινού χάρτη.

«Εμείς σίγουρα το απολαμβάνουμε, οπότε γιατί να μην συνεχίσουμε; ’Ισως όταν ανοίξουμε, μάλιστα, να εκπέμπουμε μέσα από το μπαρ!», λέει ο Δημήτρης.

Ο τίτλος της εκπομπής από το ομώνυμο τραγούδι του Άκη Πάνου, αγαπημένου των dj του Batman.

Ένα σύντομο βιογραφικό του Δημήτρη Χατζηδημητρίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε νομικά και μουσική. Το 2004 δημιούργησε το συγκρότημα On the road και κυκλοφόρησε μια ζωντανή ηχογράφηση μέσω της Red tree. Συμμετείχε στους δίσκους Όλα είναι αλλού και Με τον Αίσωπο εκδρομή σε παραγωγή του Βαγγέλη Κοντόπουλου και πρόσφατα ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις για την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο Ονειρώξεις. Αυτό τον καιρό, με συνοδοιπόρους τον Παύλο Συνοδινό και τον Lucretia De Manchione παρουσίαζαν τις δουλειές τους σε ένα δυνατό ηλεκτρικό τρίο. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούσε εμφανίσεις με τους Γ. Μηλιώκα, Γ. Γιοκαρίνη, Ν. Ζιώγαλα και Λάκη Παπαδόπουλο, ενώ γράφει μουσική για χορό και θέατρο, και,  παράλληλα συμμετέχει στους νεοσύστατους ΚΡΑΜΑ. Είχε συζητηθεί πολύ και η συμμετοχή του στην μουσικοθεατρική παράσταση για τον Νικόλα Άσιμο που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Λεωνίδας Κακούρης, ο οποίος υποδύθηκε και τον Νικόλα. Η εν λόγω δουλεά παιζόταν για αρκετές σεζόν στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σ.Σ: Η σέλφι που κοσμεί την έναρξη του παρόντος άρθρου εικονίζει τον Δαυίδ Ιωαννίδη και τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου, που είναι το δίδυμο πίσω από την κυριακάτικη εκπομπή του ραδιοφώνου.

ΑΕΤΟΣ2: Όπως και να έχει, στα Γρεβενά ακούμε  Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου