ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ερώτηση της Άννας Ευθυμίου στη Βουλή για την κατάσταση του ΟΑΣΘ : Στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας των μεταφορών για τους Θεσσαλονικείς


Λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και την εξ αυτού επιβολή περιοριστικών μέτρων, η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αναφορικά με την κατάσταση του ΟΑΣΘ. 

Όπως αναφέρει η Άννα Ευθυμίου, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έναν ΟΑΣΘ με μειωμένες δυνατότητες, που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε κατ’ ελάχιστον στις ανάγκες μαζικής μεταφοράς των Θεσσαλονικέων. Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, η βουλευτής σημειώνει ότι από τα 422 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν τη μέρα κατά το 2017, η δυναμική του στόλου μειώθηκε στα 261 λεωφορεία την ημέρα τον Ιούλιο 2019, όπως αποτυπώνεται σε πληθώρα δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ και με σκοπό τόσο αρχικά την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, όσο και στη συνέχεια την ανάγκη μείωσης του συνωστισμού στα Μ.Μ.Μ. λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ και τους υπόλοιπους εποπτευόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων η σύναψη σύμβασης με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ για την εκχώρηση 25 γραμμών ΟΑΣΘ στην εταιρία. Τα πρώτα 54 οχήματα από τα 180 προστέθηκαν ήδη στο στόλο του ΟΑΣΘ, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Σκόρδα, στο τέλος του έτους ο αριθμός των οχημάτων σε κυκλοφορία θα ανέλθει σε 550 την ημέρα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η Άννα Ευθυμίου, με σκοπό να αναβαθμιστεί η ποιότητα των μεταφορών των Θεσσαλονικέων, ρωτά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Υπουργείου για την ενίσχυση του ΟΑΣΘ και τη διευκόλυνση των πολιτών, όσον αφορά τις μετακινήσεις τους και με τι χρονικό ορίζοντα. 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου