ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΣΧΕΣΕΙΣ: Είμαι ερωτευμένος με τρεις γυναίκες. Τώρα τι να κάνω;


ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω μπλέξει. Είμαι ερωτευμένος με τρεις γυναίκες. Αυτό είναι κόλαση που συνεχίζεται εδώ και τρεις μήνες. Τώρα τι να κάνω;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Πρέπει να είσαι σπουδαίος άντρας! Μια γυναίκα είναι αρκετή. Εσύ χρειάζεσαι νομική προστασία!
Αν όμως το έχεις αντέξει υπομονετικά, επί τρεις μήνες, περίμενε λίγο ακόμα. Ο καιρός τακτοποιεί τα πάντα. Και οι γυναίκες είναι πάντοτε πιο διορατικές από τους άντρες.
Αν δεν μπορείς να κάνεις εσύ κάτι, αναπόφευκτα θα κάνουν εκείνες.
Πρέπει να είσαι σπουδαία ψυχή. Είτε είσαι τόσο ασυνείδητος, που ούτε τρεις γυναίκες δεν μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα, είτε είσαι τόσο φωτισμένος, που “ποιος σκοτίζεται;”
Τρεις γυναίκες και δεν είσαι καν παντρεμένος!
Ο έρωτας είναι σημαντικός, είναι μια καλή περίπτωση μάθησης, αλλά μόνο περίπτωση μάθησης. Ένα σχολείο είναι αρκετό, τρία σχολεία είναι πάρα πολλά. Και με τρεις γυναίκες, δεν θα είσαι σε θέση να μάθεις πολλά. Θα βρίσκεσαι σε μεγάλη αναταραχή.
Είναι καλύτερο να είσαι με μία, ώστε να μπορείς να καταλάβεις πιο καθαρά και τις δικές σου και τις δικές της επιθυμίες, ώστε να είσαι λιγότερο συννεφιασμένος, λιγότερο ανήσυχος, επειδή ο έρωτας στην αρχή, είναι μόνο ένα ασυνείδητο φαινόμενο. Είναι κάτι βιολογικό, δεν είναι κάτι αληθινά πολύτιμο. Μόνο όταν φέρεις τη συνειδητότητά σου σ’ αυτόν, όταν γίνεσαι ολοένα και πιο διαλογιστικός σχετικά μ’ αυτόν, αρχίζει να γίνεται πολύτιμος, αρχίζει να πετάει ψηλά.
Η οικειότητα με μια γυναίκα ή με έναν άντρα είναι καλύτερη από το να έχεις πολλές επιφανειακές σχέσεις. Ο έρωτας δεν είναι εποχιακό λουλούδι, παίρνει χρόνια για να μεγαλώσει.
Και μόνο όταν μεγαλώνει, πηγαίνει πέρα από τη βιολογία κι αρχίζει να έχει κάτι πνευματικό μέσα του. Το να είσαι απλώς με πολλές γυναίκες ή με πολλούς άντρες, θα σε κρατήσει επιφανειακό – ψυχαγωγημένο ασφαλώς, αλλά επιφανειακό, απασχολημένο ασφαλώς, όμως αυτή η απασχόληση δεν πρόκειται να βοηθήσει στην εσωτερική ανάπτυξη.
Η ένας προς έναν σχέση είναι μια δυνατή σχέση, όπου μπορεί να κατανοήσει ο ένας τον άλλον πιο στενά και είναι τρομερά ευεργετική.
Άφησε την εμπιστοσύνη να μεγαλώσει, ώστε να διαλυθούν όλα τα εμπόδια.
Έλα τόσο κοντά στον άλλον, ώστε να μπορείς να κοιτάξεις βαθιά μέσα του και να μπορεί κι εκείνος να κοιτάξει βαθιά μέσα σου.
Μην είστε ανέντιμοι ο ένας με τον άλλον.
Κι αν έχεις τόσες πολλές σχέσεις, θα είσαι ανέντιμος, θα λες συνέχεια ψέματα. Θα πρέπει να λες ψέματα, θα πρέπει να είσαι ανειλικρινής, θα πρέπει να λες πράγματα, που δεν τα εννοείς. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις εμπιστοσύνη με μια γυναίκα, αν έχεις μια άλλη σχέση.
Είναι εύκολο να κοροϊδέψεις έναν άντρα, επειδή ο άντρας ζει μέσα από το νου, μα είναι πολύ δύσκολο να κοροϊδέψεις μια γυναίκα, επειδή εκείνη ζει διαισθητικά. Δεν θα είσαι σε θέση να την κοιτάξεις κατευθείαν στα μάτια. Θα φοβάσαι ότι μπορεί να αρχίσει να διαβάζει την ψυχή σου. Και είναι κρυμμένα τόσα πράγματα εκεί, τόσες ατιμίες!
Έτσι, αν έχεις πολλές σχέσεις, δεν θα είσαι σε θέση να βουτήξεις βαθιά μέσα στην ψυχή της γυναίκας. Κι αυτό είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται: Το να γνωρίσεις το δικό σου, το εσωτερικό θηλυκό κομμάτι. Η σχέση γίνεται καθρέφτης. Η γυναίκα αρχίζει να κοιτάζει μέσα σου κι αρχίζει να νιώθει το δικό της αρσενικό κομμάτι.
Το να παίζεις όμως με πολλούς ανθρώπους, θα σε κρατήσει επιφανειακό, ψυχαγωγημένο, απασχολημένο, αλλά δεν θα σε μεγαλώσει.
Και το μόνο πράγμα που μετράει τελικά είναι το μεγάλωμα – μεγάλωμα της ολοκλήρωσης, μεγάλωμα της ατομικότητας, μεγάλωμα του κέντρου μέσα σου. Κι γι’ αυτό το μεγάλωμα χρειάζεται να ξέρεις το άλλο σου κομμάτι.
Η πιο εύκολη προσέγγιση είναι το να γνωρίσεις πρώτα την εξωτερική γυναίκα, ώστε να μπορέσεις να γνωρίσεις και την εσωτερική γυναίκα.
Είναι σαν καθρέφτης. Όπως ο καθρέφτης αντανακλά το πρόσωπό σου, έτσι και η γυναίκα γίνεται ο καθρέφτης σου, ο άντρας γίνεται ο καθρέφτης σου, ο άλλος αντανακλά το πρόσωπό σου. Αν όμως έχεις πάρα πολλούς καθρέφτες γύρω σου και τρέχεις από τον έναν καθρέφτη στον άλλον και κοροϊδεύεις κάθε καθρέφτη για τον άλλο, τότε θα είσαι μέσα σου στο χάος και θα τρελαθείς.

lecturesbureau.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου