Με πρωτοβουλία Θ. Τζήμερου, για πρώτη φορά θεσμικό όργανο καταγγέλλει την κομματική βία!
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ έχει διατυπώσει από το 2011, στον δημόσιο λόγο, μερικά καίρια ερωτήματα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας:
- μπορούν άτομα, συλλογικότητες ή κόμματα να ασκούν βία κατά προσώπων και θεσμών και η βία τους να γίνεται ανεκτή από την Πολιτεία ως έκφραση πολιτικής δράσης;
- ένα κόμμα που δηλώνει στις επίσημες θέσεις του ότι αν έρθει στην εξουσία, είτε με εκλογές είτε με... ένοπλη επανάσταση, θα επιβάλει δικτατορία, θα καταργήσει τον στρατό, την αστυνομία, τη δικαιοσύνη και θα τα αντικαταστήσει με επαναστατικές επιτροπές, μπορεί να θεωρείται ότι ανήκει στο «δημοκρατικό τόξο»;
- ένα κόμμα που καλεί μόνιμα τους πολίτες σε «ανυπακοή και απειθαρχία» και, μολονότι μέλος του νομοθετικού σώματος, δηλώνει για κάθε νόμο με τον οποίο διαφωνεί ότι «θα τον καταργήσει ο λαός στην πράξη», πληροί τους όρους του άρθρου 29 του Συντάγματος;
- ένα κόμμα που «ενημερώνει» τους πολίτες ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα εμπλακεί σε πόλεμο, εκείνο θα αναλάβει αυτόνομη στρατιωτική δράση μέχρι την οριστική ήττα της... εγχώριας αστικής τάξης, προαναγγέλλει δηλαδή τον επόμενο εμφύλιο, μπορεί να λειτουργεί νόμιμα;
Τα ίδια ερωτήματα επανέλαβε ο Θάνος Τζήμερος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καταθέτοντας ψήφισμα, στον απόηχο των συνεχών παρανομιών και πράξεων βίας στις οποίες επιδίδονται τα μέλη του ΚΚΕ στη δημόσια σφαίρα, ακόμα και μέσα στην αίθουσα του Π.Σ. Αττικής. Υπενθυμίζουμε ότι ο Θάνος Τζήμερος έχει δεχθεί πολλές φορές βάναυσες σωματικές επιθέσεις, από «περιφρουρητές» του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ επειδή τόλμησε να αποκαθηλώσει τις “ιερές” τους αφίσες, που είχαν μετατρέψει τον χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σε γκαλερί αριστερισμού. (Μία από αυτές, μάλιστα, συνοδεύθηκε και από χυδαία συκοφαντική δυσφήμηση - ότι δήθεν “γρονθοκόπησε” σύμβουλο του ΚΚΕ - για την οποία ο συκοφάντης Γ. Καραμέρος καταδικάσθηκε σε 8μηνη φυλάκιση.) Επίσης, στις προ κορονοϊού συνεδριάσεις του ΠΣ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφερναν συχνά στην αίθουσα οπαδούς τους οι οποίοι με πανό και ντουντούκες διέκοπταν τη συνεδρίαση, ανέβαιναν αυτόκλητοι στο βήμα, άρπαζαν το μικρόφωνο και επέβαλαν τη δική τους θεματολογία.
Η θέση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ είναι σαφής: η Δημοκρατία έχει κανόνες. Όποιος δεν τους αποδέχεται, δεν μπορεί να συμμετέχει σ΄ αυτή. Είτε είναι θιασώτης του μαύρου ολοκληρωτισμού είτε του κόκκινου.
Ωστόσο για να διευκολύνει τις άλλες παρατάξεις του Π.Σ. να ψηφίσουν ένα κείμενο αρχών, στο ψήφισμα που κατέθεσε ο Θ. Τζήμερος δεν υπήρχε καμία αναφορά στο ΚΚΕ. Ολόκληρο το κείμενο υπογράμμιζε την αυτονόητη υποχρέωση των κομμάτων να λειτουργούν σεβόμενα το Σύνταγμα και τους νόμους. Είναι το εξής:
Πρόταση ψηφίσματος
Το Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής:
- Χαιρετίζει την καταδίκη από την Δικαιοσύνη ανθρώπων που, με το προκάλυμμα της πολιτικής δράσης, προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με απώτερο, εκπεφρασμένο στόχο, την κατάλυση του πολιτεύματος.
- Εκφράζει τον αποτροπιασμό του στην αντίληψη πως η βία είναι δυνατόν να αποτελεί συστατικό πολιτικής δράσης, κι ότι παράνομες πράξεις του κοινού ποινικού κώδικα μπορούν να θεωρηθούν επιτρεπτές εάν υποστηρίζονται από πολιτικά κόμματα.
- Υπογραμμίζει ότι τα πολιτικά κόμματα, και ιδιαίτερα τα κοινοβουλευτικά, ως οργανικά μέλη του νομοθετικού σώματος που αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της δημοκρατίας, έχουν ευθύνη να διαφυλάττουν την νομιμότητα, εντάσσοντας σ΄ αυτή όλες τις πολιτικές τους δράσεις.
- Τονίζει ότι δεν υπάρχει κακός και καλός ολοκληρωτισμός, κακή και καλή δικτατορία, και θεωρεί αυτονόητο πως όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, είναι υποχρεωμένα να αποδεικνύουν στην πράξη την προσήλωσή τους στο άρθρο 29 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει σαφώς πως η οργάνωση και η δράση των κομμάτων “οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος”.
Τα όποια δομικά ή λειτουργικά προβλήματα που ενδεχομένως έχει ένα δημοκρατικό πολίτευμα, θεραπεύονται με περισσότερη δημοκρατία: με θεσμικό τρόπο, με μηχανισμούς που η ίδια η Δημοκρατία προβλέπει, και όχι διά της βίας ή διά της επιβολής δικτατορικού καθεστώτος.
Ένα κείμενο που σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα έκανε την ίδια εντύπωση με τη δήλωση ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή, στο Π.Σ. Αττικής προκάλεσε σάλο! Δούρου, Σγουρός, ΚΚΕ και παρελκόμενα, το κατήγγειλαν ως… ακροδεξιό, με τοποθετήσεις που ως κοινό παρονομαστή είχαν την άποψη πως η βία είναι κατακριτέα, εκτός αν την ασκεί το κόμμα μας στο όνομα των λαϊκών αγώνων!
Τελικά, το ψήφισμα, μετά από τροποποιήσεις της διοικούσας παράταξης, πήρε την παρακάτω μορφή και εγκρίθηκε την Τετάρτη 18/11 από τις παρατάξεις Πατούλη, Τζήμερου και από κάποιους ανεξάρτητους:
Στον απόηχο της ιστορικής απόφασης που έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών την Τετάρτη 7/10/2020, δια της οποίας έκρινε ένοχα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος της Χρυσής Αυγής για το κακούργημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, που τυποποιείται στο άρθρο 187 του ΠΚ, αλλά και της αποτρόπαιης και καθ’ όλα κατακριτέας επίθεσης που έλαβε χώρα την 29/10/2020 από κουκουλοφόρους “αντεξουσιαστές” σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:
α) καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και εάν προέρχεται,
β) εκφράζει την αταλάντευτη πεποίθησή του ότι οι παντός είδους έκνομες πράξεις δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία ως μέσα έκφρασης διαφωνίας και διαμαρτυρίας έναντι θεσμών και προσώπων,
γ) τονίζει ότι ο ολοκληρωτισμός, κάθε μορφής, δεν μπορεί να είναι απάντηση στα όποια, λειτουργικά ή δομικά προβλήματα της Δημοκρατίας, και θεωρεί αυτονόητο πως κόμματα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις έχουν υποχρέωση να αποδεικνύουν στην πράξη την προσήλωσή τους στο άρθρο 29 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει σαφώς πως η οργάνωση και η δράση τους “οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος”,
δ) διατρανώνει με στεντόρεια φωνή ότι θα πράττει ό, τι εμπίπτει στις αρμοδιότητές του και στο θεσμικό του ρόλο, προκειμένου να διαφυλάττει τη νομιμότητα, την ευπρέπεια στη δημόσια σφαίρα και τον έμπρακτο σεβασμό στο ελληνικό Σύνταγμα και τους θεσμούς.
Δούρου, Σγουρός, ΚΚΕ και παρελκόμενα απεχώρησαν χωρίς να ψηφίσουν!
Το ψήφισμα είναι μια μικρή νίκη με μεγάλο συμβολισμό: για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική μας ιστορία ένα θεσμικό όργανο, και μάλιστα το 2ο μεγαλύτερο βουλευόμενο όργανο της χώρας, εκφράζει ξεκάθαρα θέση κατά του ενδημικού φαινομένου της κομματικής βίας. Είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του τελικού στόχου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, που είναι η νομική θωράκιση της Δημοκρατίας από κάθε εγκληματικό στοιχείο που κρύβεται στα μεγαλόψυχα και συχνά αφελή φουστάνια της, ψάχνοντας ευκαιρία για να τη βιάσει.
Εδώ η εισήγηση του Θάνου Τζήμερου και μέρος της συζήτησης που επακολούθησε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου