ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Αυτές είναι οι δέκα πλουσιότερες φαμίλιες στις ΗΠΑ

O Jim, η Alice και ο Rob Walton, κληρονόμοι της
Walmart, διαθέτουν περιουσία 247 δισ. δολάρια.
 
Οι πλουσιότερες φαμίλιες της Αμερικής την τελευταία πενταετία έγιναν ακόμα πιο πλούσιες.

Οι πενήντα «δυναστείες» που απαρτίζουν τη λίστα του Forbes με τις «Πλουσιότερες Οικογένειες της Αμερικής» κατάφεραν να αυξήσουν συνδυαστικά την περιουσία τους από το 2015 μέχρι σήμερα κατά περίπου 300 δισ. δολάρια, φθάνοντας από τα 916 δισ. δολάρια στο 1,2 τρισ. δολάρια. Ακολουθεί η λίστα του Forbes με τις 10 πλουσιότερες οικογένειες και ποσά που προκαλούν ίλιγγο...

1. Oικογένεια Walton: 247 δισ. δολάρια

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πλουσιότερη μη βασιλική οικογένεια του κόσμου, η οικογένεια Walton. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της προκύπτει από την κληρονομιά που άφησαν πίσω τους οι Bud και Sam Walton, οι οποίοι το 1962 άνοιξαν ένα εμπορικό κατάστημα, το οποίο στις επόμενες σχεδόν έξι δεκαετίες έγινε το μεγαλύτερο στην Αμερική. Η αλυσίδα Walmart. Από το 2018 η οικογένεια κατέχει κάτι λιγότερο από το 50% της εταιρείας. Σήμερα η Walmart απασχολεί περίπου 2,2 εκατομμύρια υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο.

2. Oικογένεια Koch: 100 δισδολάρια

Η οικογένεια Koch κατέχει το 84% των μετοχών της Koch Industries, η οποία έχει έσοδα 115 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην παραγωγή σωλήνων και χημικών, έως χάρτινων κυπέλλων και χαλιών.

3. Οικογένεια Mars: 94 δισ. δολάρια

Η οικογένεια της Mars είναι περισσότερο γνωστή ως η εταιρεία που παράγει προϊόντα όπως το Mars Bar και τα M&Ms. Η οικογένεια εργάζεται από το 1883 και εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στη βιομηχανία γλυκών. Μεγάλο κομμάτι των εσόδων προέρχεται από τα προϊόντα περιποίησης κατοικιδίων που έχει η Mars στην κατοχή της, τη Mars PetCare, η οποία μεταξύ πολλών άλλων έχει και τις Pedigree, Royal Canin, Whiskas κ.ά.

4.Cargill-MacMillan: 47 δισ. δολάρια

Ιδρύθηκε το 1865 ως μια μικρή επιχείρηση αποθήκευσης σιτηρών από τον WW Cargill. Πλέον η Cargill είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αμερικής και παράγει τρόφιμα, γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα. Ο θετός γιος του WW της Cargill, John MacMillan, ανέλαβε την επιχείρηση το 1909 και σήμερα η οικογένεια Cargill-MacMillan περιλαμβάνει πολλούς δισεκατομμυριούχους.

Πηγή: AP Images
Η Estée Lauder ιδρύθηκε από το ζευγάρι Estée Lauder και Joseph Lauder το 1946 / Πηγή: AP Images

5. Οικογένεια Lauder40 δισ. δολάρια

Η Estée Lauder, η οποία κατασκευάζει και εμπορεύεται προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος, μακιγιάζ, αρώματα και προϊόντα περιποίησης μαλλιών, ιδρύθηκε από το ζευγάρι Estée Lauder και Joseph Lauder το 1946. Σήμερα η οικογένεια Lauder ελέγχει το 77% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

6. Οικογένεια S.CJohnson: 37 δισ. δολάρια

Η SC Johnson & Son ιδρύθηκε το 1886 από τον SC Johnson. Ο γιος του, Herbert Fisk Johnson, διηύθυνε την εταιρεία μέχρι που πέθανε το 1928. Τότε ανέλαβαν τα δύο παιδιά του και σήμερα οι απόγονοι του Johnson εξακολουθούν να κατέχουν το 100% της εταιρείας. H S.C. Johnson είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής προϊόντων οικιακής, αλλά και επαγγελματικής χρήσης παγκοσμίως.

7. Οικογένεια (Edward) Johnson: 36 δισ. δολάρια

Η οικογένεια Johnson, με έδρα τη Βοστώνη, έχει υπό την κατοχή της το 49% της εταιρείας αμοιβαίων κεφαλαίων Fidelity. Ιδρύθηκε το 1946 από τον Edward C. Johnson και πλέον τα ηνία της εταιρείας έχει η Abigail Johnson, εγγονή του Edward. Η Fidelity διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων (στοιχεία Σεπτεμβρίου 2020) και είναι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων μετά τη Vanguard. 

8. Οικογένεια Cox: 34,5 δισ. δολάρια

Η οικογένεια Cox είναι ιδιοκτήτρια του κολοσσού Cox Enterprises και ασχολείται με τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και τη διαχείριση αυτοκινήτων, μέσω των θυγατρικών της Cox Communications και Cox Automotive, αντίστοιχα. Ιδρύθηκε το 1898 από τον James M. Cox και έχει την έδρα της στην Ατλάντα της πολιτείας της Τζόρτζια. Εχει ετήσια έσοδα της τάξεως των 21 δισ. δολαρίων.

9.Οικογένεια Pritzker: 32,5 δισ. δολάρια

Η οικογένεια Pritzker από το Σικάγο έχει στην κατοχή της, μεταξύ άλλων, την παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων Hyatt. Η αλυσίδα Hyatt ιδρύθηκε το 1957 από τα αδέρφια Jay και Robert Pritzker, που άνοιξαν το πρώτο τους ξενοδοχείο στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Ήταν οι πρώτοι που διείδαν τη σημασία και την αξία που θα είχαν τα ξενοδοχεία κοντά στα αεροδρόμια. Η οικογένεια, επίσης, έχει αποκομίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της κάνοντας επενδύσεις, όπως στον βιομηχανικό όμιλο Gonglomerate.

10.Οικογένεια Newhouse: 30 δισ. δολάρια

Η περιουσία της οικογένειας Newhouse προέρχεται εν πολλοίς από την εκδοτική αυτοκρατορία που ίδρυσε ο Sam Newhouse το 1922, την Advanced Publications. Οι δύο γιοι του, Samuel (πέθανε το 2017) και Donald, ανέλαβαν μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ο μεν πρώτος τα περιοδικά, ο δε δεύτερος τις εφημερίδες και τον τομέα της τηλεόρασης. Σήμερα, η Advance έχει στην κατοχή της την Conde Nast Publications, που εκδίδει, μεταξύ άλλων, το περιοδικό Vogue, την εφημερίδα The New Yorker και εφημερίδες σε 24 πολιτείες.

Hmerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου