ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Καταγγελία–βόμβα από Μπότση, Λάμπρη και Μιχαλά κατά του Κώστα Σπυρόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση - Τι απαντά ο Κώστας Σπυρόπουλος

 
Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά καταγγέλλουν δημόσια τον Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση.

«Χιονοστιβάδα», με απρόβλεπτο ντόμινο καταιγιστικών εξελίξεων, έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες, πρώτα της Σοφίας Μπεκατώρου και ύστερα της Ζέτας Δούκα για την κακοποίηση που βίωσαν από άνδρες σε θέση ισχύος.

Η Ελλάδα βιώνει το δικό της #MeToo με τον ασκό του Αιόλου να έχει ανοίξει για τα καλά, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες ακολουθούν τον γενναίο δρόμο που άνοιξαν η χρυσή Ολυμπιονίκης μας και η 47χρονη ηθοποιός.

Μετά το «τσουνάμι» αποκαλύψεων, οι τελευταίες που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν δημόσια πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό τους χώρο ήταν οι ηθοποιοί Τζένη ΜπότσηΑγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά, οι οποίες καταφέρθηκαν εναντίον του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλου.

Ανεβάζοντας την ίδια ανάρτηση στους λογαριασμούς τους στο Instagram, οι τρεις ηθοποιοί, «ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν τη σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους», κατήγγειλαν δημόσια ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν» γράφουν χαρακτηριστικά.

Κάτω από την ανάρτηση της Τζένης Μπότση σχολίασε ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως τα μάτια της πλέον θα λάμπουν για πάντα χωρίς φόβο, αφού τόσα χρόνια το έκρυβε όπως μπορούσε.

«Από τότε που μου το είπες για πρώτη φορά έβλεπα στο βλέμμα σου πάντα αυτή τη σκιά. Από σήμερα τα μάτια σου θα λάμπουν για πάντα χωρίς το φόβο που τόσα χρόνια έκρυβες όπως μπορούσες. Σ’ αγαπώ και εύχομαι η κόρη σου να είναι ατρόμητη σε όλη της τη ζωή γιατί απλά η μητέρα της έπαψε να φοβάται» έγραψε.

Τη στήριξή του στην Αγγελική Λάμπρη εξέφρασε και ο ηθοποιός, σεναριογράφος, παρουσιαστής και στιχουργός Γιώργος Καπουτζίδης, αποκαλύπτοντας πως μετά από την εφιαλτική της εμπειρία, πήγε σπίτι του και του το εκμυστηρεύτηκε κλαίγοντας.

«Είμαι δίπλα σου! Όπως ήμουν και τότε, 22 χρόνια πριν, που ήρθες στο σπίτι μου κλαίγοντας αμέσως μετά από αυτό που σου συνέβη. Θα είμαι δίπλα σου και τώρα, και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρεις τη δικαίωση που σου αξίζει! Μέχρι να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος! Σ’ αγαπώ, είσαι ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτό!» έγραψε.

Νέα καταγγελία κατά του Κώστα Σπυρόπουλου

Λίγο αργότερα και η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου αποκάλυψε πως έχει βιώσει ανάλογη εμπειρία όταν βρέθηκε μόνη της σε οντισιόν με τον Κώστα Σπυρόπουλο, γράφοντας ότι περίμενε χρόνια αυτήν τη στιγμή, ενώνοντας τη φωνή της με τις τρεις ηθοποιούς.

Τον Κώστα Σπυρόπουλο είχε «φωτογραφίσει» η Πηνελόπη Αναστασοπούλου;

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου είχε αποκαλύψει με ανάρτησή της στο Instagram ότι έχει πέσει επίσης θύμα κακοποίησης στη δουλειά της από «ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί».

«Σκεφθείτε να πηγαίνετε με λαχτάρα στην πρόβα όπου ο τάδε ηθοποιός και σκηνοθέτης σου μιλάει με το χέρι μέσα στο παντελόνι του και μετά σου αγγίζει το πρόσωπο. Σκεφθείτε να πηγαίνετε σε οντισιόν ως νέα ηθοποιός και ο άλλος αντίστοιχος σκηνοθέτης και συνάδελφος να αυτοϊκανοποιείται την ώρα που αυτοσχεδιάζεις σύμφωνα με τις οδηγίες του. Και πολλά πολλά άλλα…» είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα δε με το «Πρωινό» πολλές γυναίκες είχαν συμφωνήσει να καταγγείλουν δημόσια το συγκεκριμένο πρόσωπο προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας είχε κάνει λόγο για πολύ γνωστό πρόσωπο, το οποίο μαθαίνοντάς το έπεσε από τα σύννεφα.

«Τσουνάμι» συμπαράστασης για το θάρρος τους να καταγγείλουν τον Κώστα Σπυρόπουλο

«Σήμερα μου έδωσες έναν ακόμη λόγο να είμαι περήφανη για εσένα. Σε αγαπώ κουμπάρα μου!», έγραψε η Έλλη Κοκκίνου στην Τζένη Μπότση, ενώ «Μπράβο σου αγαπημένη μου» η Σμαράγδα Καρύδη στην Αγγελική Λάμπρη με την οποία πρωταγωνίστησαν στο «Παρά Πέντε».

«Τζένη μου, Λουκία μου σας αγαπώ! Μπράβο σας! Είμαι περιφανή για σας! Είμαστε μαζί σας!», πρόσθεσε η ηθοποιός Σοφία Φαραζή.

«Είμαι μαζί σας», έγραψε η Σοφία Παυλίδου, ενώ και ο Νίκος Ψαρράς, μετά τη Ζέτα Δούκα, εξέφρασε τη στήριξή του γράφοντας στην Τζένη Μπότση: «Αγάπη μου δύναμη».


Τι απαντά ο Κώστας Σπυρόπουλος στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση


Οι ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά, κατηγόρησαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος απάντησε σε όσα του καταλογίζονται.

Η πρώτη αντίδραση του Κώστα Σπυρόπουλου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ήρθε με ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι πάντα είχε αρμονικές συνεργασίες «μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος».

Ειδικά για τις καταγγελίες σχολιάζει ότι «αν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά», ενώ όπως αναφέρει δεν ήταν στις προθέσεις του. 

Μάλιστα, στην αρχή της ανακοίνωσής του σχολιάζει ότι τέτοιες καταγγελίες «συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα "θύματα" και αποστροφής προς το φερόμενο "θύτη"».

Υπογραμμίζει ακόμα όιτ, δεν υφίσταται καμία καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από την Δικαιοσύνη.

Όλη η ανακοίνωση: Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο  «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα».

Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη».

Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της. 

Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.

Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου