ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Ποια ζώδια δίνουν δύσκολα την καρδιά τους και ποια αφήνονται στο ταξίδι της αγάπης

 
Το να αφεθείς στον έρωτα και να δώσεις την καρδιά σου ανεπιστρεπτί δεν είναι εύκολη απόφαση, τουλάχιστον όχι για όλους. Κάποιοι δυσκολεύονται πολύ να εμπιστευτούν, να αφήσουν το πάθος να τους κυριεύσει, να τους πάρει το μυαλό και να δοθούν ολοκληρωτικά. Δεν μπορούν να εκφράσουν το συναίσθημα τους, να μοιραστούν το τι νιώθουν, χωρίς πρώτα να έχουν διασφαλίσει ότι δεν θα… πληγωθούν. Θέλουν να έχουν το κοντρόλ των καταστάσεων, διαχειρίζονται τα πάντα με πιο «ψυχρό» και αποστασιοποιημένο τρόπο και ίσως τελικά να προτιμούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, από το να γίνουν ένα με τον άλλον. Υπάρχουν όμως και αυτοί που ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, δίνουν γη και ύδωρ στον άλλον, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα και χωρίς να το σκεφτούν για δεύτερη φορά. Είναι πιο συναισθηματικοί και λειτουργούν με οδηγό την καρδιά τους και όχι το μυαλό τους. 

Το ζώδιο που εκπροσωπεί ο καθένας μας μπορεί να δείξει μια τάση για το αν μπορεί να ξεκλειδώσει πιο εύκολα την καρδιά του ή αν χρειάζεται διασφαλίσεις και εχέγγυα για να αφεθεί σε μια σχέση. Φυσικά, ο Ήλιος μας, δηλαδή το ζώδιο μας, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του χαρακτήρα μας, καθώς όλοι έχουμε το δικό μας προσωπικό αστρολογικό αποτύπωμα, που δεν περιορίζεται μόνο στο ζώδιο του Ήλιου.

 Ας ξεκινήσουμε όμως την ανάλυση από τα ζώδια που δυσκολεύονται να γίνουν ένα με τον άλλον, για να φτάσουμε σε αυτούς που δίνονται στη σχέση ολοκληρωτικά και γρήγορα.

#1 ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι ο ορισμός της συναισθηματικής αυτάρκειας. Δεν θέλουν να ανήκουν σε κάποιον άλλον και δεν μπορούν να δεχτούν ότι η ολοκλήρωση τους θα έρθει μέσω μιας σχέσης. Τους είναι δύσκολο να αφεθούν, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ μπορεί να αγαπήσουν το ταίρι τους με τον δικό τους τρόπο. Προσεγγίζουν τις σχέσεις τους όχι από συναισθηματική σκοπιά, αλλά μια πιο αναλυτική ματιά και σπάνια εκφράζουν αυτό που αισθάνονται. Στην αρχή της σχέσης κρατούν μεγάλη απόσταση, κερδίζοντας χρόνο για να σιγουρευτούν αν μπορούν να εμπιστευτούν το ταίρι τους. Όμως και στη διάρκεια της σχέσης δεν θα ανοίξουν ποτέ όλα τους τα χαρτιά. Συνήθως κάνουν δεύτερες σκέψεις και προσπαθούν να πάρουν το κοντρόλ της σχέσης, αφού θέλουν τη «διοίκηση» της. Δεν είναι οι ευκολότεροι άνθρωποι να αγαπήσουν και να το δείξουν. Δεν ρίχνουν εύκολα τα… τείχη τους για να μην νιώσουν εκτεθειμένοι. Μόλις το κάνουν όμως, είναι καταπληκτικοί σύντροφοι, αλλά μπορεί να τους πάρει χρόνια, ίσως και ποτέ.

#2 ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί δεν αφήνονται εύκολα, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους από την Παρθένο. Θέλουν τόσο πολύ να έχουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους και των άλλων, που στο τέλος χάνουν την μπάλα. Ταλαιπωρούν και ταλαιπωρούνται στην αγάπη και λειτουργούν λες και βρίσκονται σε στίβο μάχης. Δεν θα ανοιχτούν εύκολα, διότι θα νιώθουν ευάλωτοι και αδύναμοι. Ο οδηγός τους είναι το πάθος, οπότε αν ενθουσιαστούν με κάποιον θα προσπαθήσουν πρώτα να τον αποστραγγίσουν συναισθηματικά, μέσα από παιγνίδια εξουσίας και μυαλού. Μόλις βεβαιωθούν ότι το ταίρι τους αγαπά, μετά θα κοιτάξουν μέσα τους για να διαπιστώσουν αν όντως θέλουν να συνεχίσουν με αυτόν τον άνθρωπο ή όλο αυτό ήταν ένα πείσμα. Μπορεί να μείνουν για χρόνια σε μια άρρωστη ή παράνομη σχέση μόνο και μόνο γιατί τους ιντριγκάρει η κατάσταση. Αν τελικά κάνουν το… θήραμα δικό τους μπορεί να φύγουν, αν ανακαλύψουν ότι πια δεν έχει κανένα ενδιαφέρον ο άλλος και ότι τόσο καιρό τους πάθιαζε η κατάσταση και όχι ο άνθρωπος. Αν όμως καταφέρουν να βρουν το άλλο τους μισό, που θα αντέξει όλες αυτές τις «τρελές» συμπεριφορές τους, θα αφεθούν ψυχή και σώμα στον άνθρωπο που θα… αγιάσει δίπλα τους. Κατά βάθος αυτό που ψάχνουν είναι ένα λιμάνι, απλά αργούν να καταλάβουν τι θέλουν.

#3 ΤΟΞΟΤΗΣ

Ελευθέρια, ανεξαρτησία, περιπέτεια, αδρεναλίνη. Αυτά ψάχνει ένας Τοξότης στη ζωή του, αλλά και στη σχέση του και αν δεν τα βρει δεν δίνει ούτε τον χρόνο του ούτε την καρδιά του. Και μπορεί να ακούγονται «παράξενα» όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς δεν συνάδουν με δέσμευση και σχέση, αλλά για τους Τοξότες αποτελούν προαπαιτούμενα. Ως ζώδιο της φωτιάς το πάθος και η παρόρμηση είναι στο αίμα τους, οπότε μπορεί ενθουσιαστούν ξαφνικά με κάποιον-α και να κάνουν σαν να βρήκαν τον έρωτα της ζωής τους, όμως για να δώσουν την καρδιά τους θα χρειαστούν πολλά περισσότερα. Θα πρέπει το ταίρι τους να μην τους ελέγχει για να αισθάνονται ελεύθεροι, να είναι σε εγρήγορση για να μην βαριούνται, αλλιώς δεν θα ρίξουν άγκυρα ποτέ. Η στασιμότητα τους κουράζει και κυνηγούν συνεχώς τον επόμενο στόχο, την επόμενη περιπέτεια, την επόμενη… αδρεναλίνη και ο άλλος τρέχει να τους φτάσει. Θα νιώσουν ικανοποιημένοι και θα αφεθούν μόνο όταν βρουν κάποιον-α που να τρέχει όχι από πίσω τους, αλλά ακριβώς δίπλα τους.

#4 ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αγαπούν την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την ιδιωτικότητα περισσότερο από καθετί. Προστατεύουν την καρδιά τους και δεν την αφήνουν εκτεθειμένη στους έρωτες. Εκλογικεύουν καταστάσεις και συναισθήματα και με αυτόν τον τρόπο διατηρούν μια απόσταση ασφαλείας για να αποφύγουν τα δράματα. Είναι στη φύση τους να μην δένονται και να μην επιτρέπουν στους άλλους να εισβάλουν στα ενδότερα του μυαλού τους και της καρδιάς τους. Χρειάζεται μεγάλος κόπος για να «αποκωδικοποιηθούν» οι Υδροχόοι, καθώς τα τείχη που υψώνουν γύρω τους είναι πολύ ψηλά και ανθεκτικά. Όμως αν εμπιστευθούν και αισθανθούν άνετα, τότε θα βγάλουν τη… μάσκα τους και θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να δείξει ότι είναι ευάλωτος. Απλά για να γίνει αυτό πρέπει ο ενδιαφερόμενος να περάσει από πολλές… εξετάσεις.

# 5 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι φιλόδοξοι, πρακτικοί, υπομονετικοί και αφοσιωμένοι στον στόχο τους. Αυτό τους καθιστά απίστευτα αξιόπιστους συντρόφους, αλλά μέχρι να δεχτούν να μπουν σε μία σχέση και να αφεθούν, πρέπει να περάσουν οι υποψήφιοι πολλές… πίστες. Τα παιδιά του Κρόνου αντιμετωπίζουν κάθε σχέση όπως μια επιχειρηματική συναλλαγή. Μετράνε τα υπέρ και τα κατά, τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα και φτιάχνουν λίστα. Έχουν την καρδιά τους κλεισμένη σε ένα «κουτί» και δεν θα δώσουν εύκολα το κλειδί αν δεν ζυγίσουν τα πράγματα. Δεν εμπιστεύονται εύκολα και θα πρέπει να εντυπωσιαστούν από τον άλλον-ή, για να μπουν στη διαδικασία να έρθουν πιο κοντά του. Αν η ζυγαριά γείρει από την πλευρά των πλεονεκτημάτων θα αφεθούν και θα παλέψουν με όλο τους το είναι για να πετύχει η σχέση, αν όμως θεωρήσουν ότι τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα, δεν πρόκειται να δώσουν ευκαιρία και θα απορρίψουν εν ψυχρώ αυτόν που τους διεκδικεί.

# 6 ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι έχουν τη φήμη ότι είναι άστατοι και αναποφάσιστοι στα θέματα καρδιάς. Και σε κάποιο βαθμό αυτό ισχύει. Όμως κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι όταν ερωτευθούν κάνουν εκπτώσεις και κρατούν πισινές. Τουναντίον, αγαπούν με όλη τους την καρδιά και βάζουν όλη τους την ενέργεια και την πίστη σε αυτό που νιώθουν. Δεν συγκρατούνται καθόλου και δίνουν τον εαυτό τους στον σύντροφό τους. Μπορεί να είναι και λίγο φοβιστικό αυτό, καθώς μπορεί να πουν το «σ’ αγαπώ» από την πρώτη μέρα και να το νιώθουν και να το εννοούν. Απλά δεν ξέρεις τι θα πουν την επόμενη μέρα, αφού το πάθος τους μπορεί να ξεφουσκώσει με ταχύτητα φωτός! Δίνουν την καρδιά τους με την ίδια ευκολία που την παίρνουν πίσω!

#7 ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες είναι τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους που δεν χρειάζονται κάποιον-α για να τους ολοκληρώσει. Είναι δυναμικοί και αυτάρκεις και για να ανοίξουν την καρδιά τους θέλουν αναγνώριση και θαυμασμό. Τα Λιοντάρια είναι οι βασιλιάδες του ζωδιακού και έτσι θέλουν από τους άλλους να τους συμπεριφέρονται. Μόλις αισθανθούν ότι το άτομο που τους ενδιαφέρει πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει ο άνθρωπος τους, θα του δείξουν την αγάπη τους, αφού πρώτα όμως έχουν λάβει τα εχέγγυα «υποταγής» στη μεγαλοσύνη τους. Είναι σημαντικό για τους Λέοντες να ξέρουν ότι χαίρουν σεβασμού και τότε μόνο θα αγαπήσουν τόσο δυνατά και για πάντα.

#8 ΚΡΙΟΣ

Ο παρορμητισμός για τους Κριούς είναι η δεύτερη φύση τους και έτσι λειτουργούν και στον έρωτα! Αγαπούν σε χρόνο dt και κάνουν το αντικείμενο του πόθου τους να νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Δίνουν την καρδιά τους στο «πιάτο» τόσο γρήγορα που τρομάζουν με το πάθος τους. Μόλις ερωτευτούν ξεστομίζουν υποσχέσεις αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης και το πιστεύουν από τα βάθη της καρδιάς τους. Όμως βαριούνται εύκολα και επειδή είναι κυνηγοί δεν μπορούν να πλήττουν. Αν υπάρχει ένας τρόπος να παραμείνει κάποιος ως προτεραιότητα στο μυαλό και στην καρδιά ενός Κριού, θα πρέπει να μην εγκαταλείψει τον εαυτό του και να μην θεωρηθεί δεδομένος, τότε μόνο ο Κριός δεν θα έχει μάτια για άλλους στόχους.

#9 ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι διεκδικούν τον τίτλο των πιο σταθερών και πιστών συντρόφων. Όταν πουν το «σ’ αγαπώ» το εννοούν και το νιώθουν και παραμένουν αφοσιωμένοι στο ταίρι τους για πάντα. Απλά χρειάζονται χρόνο για να ξεστομίζουν αυτή την πολύ σημαντική λέξη για αυτούς. Πρέπει να είναι σίγουροι και για τον σύντροφό τους, αλλά και για τους ίδιους για να παραδώσουν την καρδιά τους. Όμως δεν παίζουν παιγνίδια. Οι Ταύροι δεν αρέσκονται στις γκρίζες ζώνες. Λένε αυτό που αισθάνονται με ειλικρίνεια και απαιτούν και από τον άλλον να πράξει το ίδιο. Όλα είναι στο φως και ξεκάθαρα.

#10 ΖΥΓΟΣ

Ο στόχος των Ζυγών είναι να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους. Θέλουν όλοι γύρω τους να είναι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι και ιδιαίτερα τα άτομα με τα οποία είναι ερωτευμένοι. Δεν μπορούν τη μοναξιά και θέλουν να βρίσκονται σε σχέση και δίνουν την καρδιά τους πιο εύκολα από άλλους εκπροσώπους του ζωδιακού. Μάλιστα, προκειμένου να δουν το ταίρι τους ευτυχισμένο κάνουν υποχωρήσεις και πολλές φορές καταπιέζονται για να δουν τη σχέση να πετυχαίνει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βάζουν όρια, μένουν στο φαίνεσθαι και δεν παλεύουν να κάνουν τη σχέση λειτουργική, αλλά κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.

#11 ΙΧΘΥΕΣ

Όχι απλά δίνουν την καρδιά τους εύκολα, αλλά ζουν το παραμύθι και αγαπούν και τον… δράκο. Μόλις ερωτευτούν εξιδανικεύουν τον σύντροφό τους και παραδίδονται άνευ όρων. Δεν ακούν κανέναν, ούτε καν τη διαίσθηση τους που τους λέει ότι επένδυσαν σε λάθος άνθρωπο. Παίρνουν φόρα, δεν έχουν πρόβλημα να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να δείξουν όλες τις αδυναμίες τους. Αν μπλέξουν σε λάθος καταστάσεις θα αφήσουν την καρδιά τους να αιμορραγεί. Αν είναι τυχεροί και γνωρίσουν τον κατάλληλο άνθρωπο θα ζήσει και αυτός μαζί τους τι θα πει ανιδιοτελής αγάπη και συγχώρεση. Όμως, μην ξεχνάμε την κυκλοθυμία τους και το χάσιμο στον δικό τους κόσμο, στον οποίο κρύβονται όταν πληγωθούν βαθιά.

#12 ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αγαπάει βαθιά και το δείχνει από το πρώτο λεπτό. Δεν μπορεί να κρύψει τα αισθήματα του και αφήνει την καρδιά του λάφυρο σε όποιον την κερδίσει. Είναι εκεί πάντα για τον άνθρωπο του και δεν υπολογίζει το όποιο κόστος. Θα κάνει τα πάντα για να τον φροντίσει, για να του συμπαρασταθεί και να συγχωρήσει τα όποια λάθη. Δεν φεύγει εύκολα από τη σχέση και δεν λυγίζει στα προβλήματα. Όμως, θέλει για να δεθεί  την αναγνώριση των προσπαθειών του! Λίγα ψίχουλα αγάπης του είναι αρκετά για να δώσει τα πάντα!


asibiliou.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου