ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Βιβλίο-μυθιστόρημα: «Το Σπαθί του Αυτοκράτορα» του Βύρωνα Αθανίτη

Από τις εκδόσεις «Γράφημα»

Ένα χρονικό αναζήτησης του σπαθιού του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, μία βουτιά στα ιστορικά γεγονότα της

περιόδου αλλά και ένα δοκίμιο αναζήτησης των αιτιών που διαχρονικά έχουν οδηγήσει τους Έλληνες σε μεγάλους διχασμούς και φιλονικίες.

Αυτό είναι «Το σπαθί του αυτοκράτορα», το τελευταίο βιβλίο του Βύρωνα Αθανίτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Γράφημα.


Το Σπαθί του Αυτοκράτορα

Το μυθιστόρημα “Το Σπαθί του Αυτοκράτορα” έχει ως επίκεντρο ένα διαχρονικά επανερχόμενο φαινόμενο: τις κρίσεις του ελληνισμού, όπως εμφανίζονται περιοδικά, ύστερα από την 1η Άλωση της Πόλης και την Παλαιολόγεια Αναγέννηση που ακολούθησε την ανακατάληψη της Βασιλεύουσας το 1261 μ.Χ.

Το μυθιστόρημα του Βύρωνα Αθανίτη από τη μια
 παρακολουθεί την εποχή της βασιλείας του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, όπως περιγράφεται από έναν ακόλουθό του -τον γραμματικό Μιχαήλ Ζαπαντιώτη- που διέφυγε την τελευταία στιγμή στη διάρκεια της κατάρρευσης της άμυνας της Πόλης τη νύχτα της 29ης Μαίου 1453, διασώζοντας και το σπαθί του αυτοκράτορα. Από την άλλη, παρουσιάζεται η μετέπειτα πορεία του Γένους και τα κρίσιμα για τον ελληνισμό σταυροδρόμια του καιρού μας, με αφορμή την αναζήτηση του σπαθιού του αυτοκράτορα από δυο φίλους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα του σήμερα, προσπαθώντας να κατανοήσουν την ίδια μας την ψυχοσύνθεση αλλά και τη δική τους προσωπική διαδρομή.

Ουσιαστικός πρωταγωνιστής του βιβλίου, όπως λέει ο συγγραφέας του, είναι το γένος μας, ο νεοέλληνας με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία.

Ο αναγνώστης θα νιώσει μεγάλη οικειότητα, παρακολουθώντας τη ζωή των ανθρώπων στο ύστερο Βυζάντιο και θα μπορέσει να αποκτήσει πληρέστερη αντίληψη του βαθμού της συνέχειας και τις αναδιπλώσεις της κοσμοαντίληψης που αποκαλούμε “
ελληνισμό”.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου