ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Η Γρεβενιώτισσα Δήμητρα Λαμπρέτσα δημιούργησε ένα καταπληκτικό γλυπτό άμμου μπροστά από μια παλιά πέτρινη γέφυρα (εικόνες + video )!!

Η παλιά πέτρινη γέφυρα Aziz Agha (χτισμένη το 1727) που βρίσκεται στην περιοχή Γρεβενών, είναι μια από τις ψηλότερες παραδοσιακές γέφυρες της Ελλάδας.
 Το ύψος του είναι 14,40 μέτρα (47,24 πόδια) και ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί την εποχή του. 

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, ο Aziz Agha, ο άνθρωπος που πλήρωσε την κατασκευή του, είπε στον κύριο οικοδόμο ότι η τρίτη φορά θα ήταν η τελευταία. Εάν η γέφυρα έπεφτε πάλι, ο κύριος οικοδόμος θα έπρεπε να χάσει τη ζωή του με αποκεφαλισμό. 
 Ο έμπειρος τεχνίτης ολοκλήρωσε τη δουλειά του και ανέβηκε σε έναν κοντινό λόφο για να μπορεί να βρίσκεται σε «ασφαλή απόσταση» σε περίπτωση που η γέφυρα δεν θα σηκωθεί μετά την αφαίρεση όλων των υποστηρικτικών κατασκευών. 
 
Αλλά το έργο του ήταν πολύ καλό, η γέφυρα δεν έπεσε και εξακολουθεί να στέκεται σήμερα! 

Ο Aziz Agha κάλεσε τον κύριο οικοδόμο, τον ευχαρίστησε και τον πλήρωσε. Αυτή η ιστορία ήταν η έμπνευση για την καλλιτέχνη Dimitra Labretsa που δημιούργησε ένα όμορφο γλυπτό με άμμο, με τίτλο "The Rest of the Master Builder" ακριβώς μπροστά από την παλιά γέφυρα! 
 Μπορείτε να δείτε τη γκαλερί που περιέχει φωτογραφίες της διαδικασίας και επίσης το βίντεο στο τέλος της γκαλερί που περιλαμβάνει μια φοβερή λήψη από τον Θοδωρή Τσιρογιάννη. 

More info: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου