ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη ζητά το ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη σκιά της υπόθεσης Λιγνάδη

Ανακοίνωση – κόλαφος του ΣΕΗ


Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη σκιά της υπόθεση Λιγνάδη ζητά το ΔΣ του Φεστιβάλ ΚινηματογράφουΘεσσαλονίκης σε μια ομόφωνη απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του.

«Υπό το σκότος των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του Πολιτισμού και επειδή η ευθιξία, η φιλοτιμία και η υπευθυνότητα είναι αρετές που πρέπει να διαθέτουν όχι μόνο οι άρχοντες αλλά και οι υπηρετούντες τους άρχοντες, ιδίως όταν οι πρώτοι δεν τις διαθέτουν, επιθυμούμε, με την παρούσα δήλωση, να εκφράσουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την πρωτοφανή υπόθεση των αποκαλύψεων που αφορούν τον τέως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αποποιούμενη με τόση επιτηδευμένη ελαφρότητα τις προσωπικές της ευθύνες και αδυνατώντας ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. με δήλωσή τους.

«Θεωρούμε αυτονόητο, παίρνοντας υπόψη μας και μια σειρά απαράδεκτους χειρισμούς της κατά την πολιτεία της, ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση παραίτησή της.

Οι υπογράφοντες θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας έως τις 2 Μαΐου 2021, οπότε λήγει η θητεία μας, καθώς οι σκέψεις για ομαδική παραίτησή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας υποχώρησαν αμαχητί μπροστά στη συναίσθηση του χρέους που έχουμε αναλάβει απέναντι στον πολιτισμό, στον κινηματογράφο, στο Φεστιβάλ, στο κοινό του και, κυρίως, στο προσωπικό του και στην εξαιρετική ηγεσία του, ιδίως τώρα που επίκειται η έναρξη ενός ακόμα πολλά υποσχόμενου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ» υπογραμμίζουν.

Τη δήλωση υπογράφουν τα μέλη του Δ. Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης (Πρόεδρος), Αχιλλέας Κυριακίδης (Αντιπρόεδρος), Σπύρος Βούγιας, Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ, Αλεξάνδρα Κατσαρού και Γιώργος Τούλας.

Ανακοίνωση – κόλαφος του ΣΕΗ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου.

Στην ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί κάνουν λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» τριών εβδομάδων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα, διάστημα κατά το οποίο, όπως αναφέρουν, «η αρμόδια Υπουργός και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν».

Κάνουν λόγο για «χυδαία προσπάθειας» της Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη «να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα» και διερωτώνται για ποιό λόγο η υπουργός δεν ήρθε σε επαφή με τους καταγγέλοντες, τους δικηγόρους τους ή τους δημοσιογράφους όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες, αλλά μόνο όταν αποκαλύφθηκαν δύο περιπτώσεις που δεν έχουν παραγραφεί.

in.gr

1 σχόλιο:

  1. Για τα έργα του Λιγνάδη μάθαμε τα πάντα. Χορτάσαμε ρεπορτάζ και δημοσιεύματα όλα καλώς καμωμένα. Κοντεύουμε όμως να πάθουμε εγκεφαλικό από τη στέρηση στην οποία μας έχουν μαντρώσει τα μέσα επικοινωνίας. Δεν ξέρω π.χ.τίποτε για τη δραστηριότητα του αξιότιμου συνθέτη Δήμου Μούτση, παρά μόνον ότι τον διέγραψαν από το κόμμα του Βαρουφάκη Μέρα 25. Δεν ξέρω τίποτε επίσης για τις δραστηριότητες του Παύλου Χαϊκάλη. Δεν ξέρω τίποτε για τις ευγενείς δραστηριότητες του επιφανούς Γιώργου Κιμούλη. Πώς θα τα μάθω αυτά; Από που θα πάρω τις πληροφορίες που έχω ανάγκη να μάθω; Υποψιάζομαι ότι κάποιοι είναι κατευθυνόμενοι και στρατευμένοι σε μια μονοσήμαντη πληροφόρηση. Η αντικειμενικότητά τους είναι στο μηδέν. Η απόκρυψη ειδήσεων για όλους τους αστέρες που προανέφερα (Χαϊκάλης, Μούτσης,Κιμούλης) με βάζει σε σκέψεις περίεργες. Θέλω να μάθω κι άλλα. Δεν μπορώ όμως επειδή κανείς δεν ασχολείται. Μα τι έπαθαν οι δημοσιογράφοι; Θα αναγκαστώ όπως φαίνεται να κατέβω στην Αθήνα, να πάρω μια κάμερα κι ένα μικρόφωνο και ν' αρχίσω να γυρίζω τις γειτονιές και να ρωτώ τους πάντες για να μάθω αυτά που θέλω. Μόνον αυτό μου έμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή