ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους ;


Στις οκτώ περίπου το πρωί και λίγο μετά την έναρξη των ερευνών σήμανε συναγερμός στις αρχές καθώς υπήρξαν αναφορές ότι εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που επικαλείται το epiruspost.gr, κυνηγός ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές ότι έχει διακρίνει από μακριά το αεροσκάφος, στην ευρύτερη περιοχή του Δίκορφου.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να επιχειρήσουν και να προσεγγίσουν το σημείο.

Οι πληροφορίες ωστόσο ελέγχονται καθώς ο κυνηγός που ισχυρίστηκε ότι εντόπισε συντρίμμια δεν έχει καμία επικοινωνία με τις αρχές από την στιγμή που έδωσε την πρώτη πληροφορία.

Στην έρευνα συμμετείχαν και Γρεβενιώτες εθελοντές.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. 

Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το πληροφορίες τις Αρχές ειδοποίησε κυνηγός. 

Το σημείο που φέρεται να εντοπίστηκαν τα συντρίμμια είναι μια χαράδρα στο χωριό Δίκορφο 20 χιλιόμετρα από τους Μηλιωτάδες. 

 Πρόκειται για δύσβατο σημείο, στο οποίο σπεύδουν δυνάμεις του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. 

 Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ. 
 Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020. 

 Στις έρευνες, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της χαμηλής νέφωσης και της γεωγραφίας της περιοχής, συμμετείχαν εκτός από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ, Ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης, καθώς και εθελοντές, ενώ Super Puma πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου