ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ποιο προϊόν καθαρισμού έχει ημερομηνία λήξης, που δεν προσέχει κανείς;

 


Η καθαριότητα και η προσωπική υγιεινή ποτέ δεν ήταν θέματα να παίζει κανείς, ειδικά στην εποχή μας,

με την πανδημία του κορονοϊού να θερίζει. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να είμαστε προσεκτικοί με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Ακόμη και αυτά που είναι αμιγώς για την καθαριότητά μας. Για παράδειγμα γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα προϊόν το οποίο λήγει και πιθανόν δεν το έχεις ελέγξει ποτέ; 
Ο λόγος για τα σαπούνια. Κι όμως τα περισσότερα σαπούνια υπόκεινται στις ρυθμίσεις της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία απαιτεί να φέρουν ημερομηνία λήξης. Πότε λήγουν συνήθως; Τα περισσότερα σαπούνια έχουν διάρκεια ζωής για δύο χρόνια. Ωστόσο κάποια χειροποίητα καλό είναι να χρησιμοποιούνται μέσα σε ένα χρόνο από τη στιγμή αγοράς τους.

Αν έχετε πετάξει το χαρτί μπορείτε να καταλάβετε πότε έληξε ένα σαπούνι.  Ένα σαπούνι μπορεί να έχει λήξει εάν είναι ραγισμένο, στεγνό και δεν δημιουργεί σαπουνάδα ή αν δεν έχει την έντονη μυρωδιά που είχε όταν το αγοράσατε. Μπορεί να παρατηρήσετε, επίσης, ότι ένα σαπούνι έχασε τη μυρωδιά του. Τα σαπούνια μπορεί να χάσουν τη μυρωδιά τους όταν τα αιθέρια έλαια εξατμιστούν και σε μερικές περιπτώσεις σε φυσικά σαπούνια αυτό μπορεί να γίνει σε διάστημα τριών μηνών από το άνοιγμά τους. Ένα άλλο σημάδι ότι το σαπούνι είναι πολύ παλιό είναι οι πορτοκαλί κηλίδες. Και μπορεί η χρήση του να είναι ασφαλής αλλά δε θα είναι αποτελεσματική.

Σαπούνι

Σαπούνι λήξη: Σαπούνι ή τζελ;

Στην εποχή του κορονοϊού το καθάρισμα των χεριών είναι το βασικό για την αποτροπή της μετάδοσής του. Αλλά ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό, το πλύσιμο με σαπούνι ή το αντισηπτικό τζελ; «Από όσα γνωρίζουμε για τον κορωνοϊό, είναι παρόμοιος με τις προηγούμενες επιδημίες του Sars και του Mers, επομένως δεν είναι πολύ δύσκολο να σκοτωθεί ένας μικροοργανισμός» δήλωσε ο Δρ. Ναχίντ Μπαντέλια, ιατρικός διευθυντής στον ομάδα ειδικών παθογόνων του Boston Medical Center. «Το σαπούνι και το νερό, αλλά και τα αντισηπτικά τζελ που περιέχουν αλκοόλ, μπορούν να τον σκοτώσουν».

Σαπούνι

 

Όσον αφορά, λοιπόν, την αποτελεσματικότητά τους, οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι το πλύσιμο των χεριών είναι γενικά η καλύτερη επιλογή. Αρχικά το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι είναι αποτελεσματικότερο στην απομάκρυνση της επίμονης βρωμιάς και στην θανάτωση ορισμένων παθογόνων παραγόντων. Το σαπούνισμα θα σας βοηθήσει επίσης στην αποφυγή κι άλλων εκτός από κορονοϊό. «Θα σας προστατέψει και από άλλες μολυσματικές ασθένειες, όπως η γρίπη και οι ασθένειες με διάρροιες», τόνισε ο Μπαντέλια.

Σαπούνι alphafreepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου