ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Έμφραγμα: Το καυτερό τρόφιμο που μειώνει έως και 40% τον κίνδυνο

Βάλτε το τώρα στη διατροφή σας


Η κατανάλωση κόκκινων καυτερών πιπεριών τσίλι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο σύμφωνα με έρευνα του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed (I.R.C.C.S.)

Σύμφωνα με την ιταλική έρευνα οι άνθρωποι που καταναλώνουν πιπεριές τσίλι σε καθημερινή βάση έχουν μειωμένο κατά 23% κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αίτιο συγκριτικά με όσους δεν τις καταναλώνουν.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology (JACC) και διεξήχθη από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Πρόληψης του I.R.C.C.S. σε συνεργασία με το τμήμα Ογκολογίας και Μοριακής Ιατρικής του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας στη Ρώμη, του Πανεπιστημίου Insubria στο Varese και του Μεσογειακού Καρδιολογικού Κέντρου στη Νάπολη.



Ο κίνδυνος θανάτου από έμφραγμα ήταν μειωμένος κατά 40% σύμφωνα με την έρευνα

Η έρευνα εξέτασε 22,811 πολίτες της επαρχίας Molise στην Ιταλία οι οποίοι συμμετείχαν στη σχετική μελέτη υγείας Moli-sani.

Παρακολουθώντας την κατάσταση της καρδιάς τους για μια μέση χρονική διάρκεια οκτώ ετών και συγκρίνοντάς την με τις διατροφικές τους συνήθειες, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν συστηματικά το συγκεκριμένο τρόφιμο (τέσσερις φορές την εβδομάδα ή περισσότερο) ο κίνδυνος θανάτου από έμφραγμα ήταν μειωμένος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος θανάτου από εγκεφαλοαγγειακές νόσους όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν μειωμένος πάνω από 50%.

Το ενδιαφέρον σύμφωνα με την πρώτη ερευνήτρια Marialaura Bonaccio ήταν ότι η ευεργετική και προστατευτική δράση των κόκκινων πιπεριών παρατηρήθηκε ανεξαρτήτως του τύπου της διατροφής των συμμετεχόντων, δηλαδή είτε έτρωγαν σύμφωνα με τη μεσογειακή διατροφή είτε είχαν λιγότερο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πάντως ότι νέες έρευνες απαιτούνται για να γίνουν κατανοητοί οι βιοχημικοί μηχανισμοί μέσω των οποίων οι πιπεριές τσίλι και τα άλλα φυτά που περιέχουν καψαικίνη (το συστατικό που τους προσδίδουν καυτερή γεύση), παρότι μπορεί να καταναλώνονται με διαφορετικό τρόπο ανά τον κόσμο έχουν προστατευτική δράση στην υγεία. Προς το παρόν πάντως οι λάτρεις των καυτερών φαγητών έχουν έναν ακόμη λόγο να διατηρήσουν τη συνήθειά τους… 
athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου