ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Πέθανε ο 52χρονος Τυρναβίτης δημοσιογράφος – εκδότης Κώστας Τσόλας

Για πολλά χρόνια ήταν ο παρουσιαστής του Καρναβαλιού Τυρνάβου..


Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στη δημοσιογραφική κοινότητα και στις κοινωνίες του Τυρνάβου και του Αμπελώνα η είδηση του θανάτου του 52χρονου δημοσιογράφου Κώστα Τσόλα ο οποίος εργαζόταν επί σειρά ετών στην εφημερίδα “Ελευθερία” ως ανταποκριτής από τους δήμους Τυρνάβου και Τεμπών.

Δραστήριο και ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από τα μαθητικά του χρόνια εκδίδοντας την εφημερίδα “ΦΩΝΗ του Αμπελώνα, στη συνέχεια λειτούργησε δικό του ραδιοφωνικό σταθμό και στη συνέχεια πέρασε στο δυναμικό της εφημερίδας “Ελευθερία”.

Παράλληλα διατηρούσε δική του πρωινή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Τύρναβος”.

Είχε ξεκινήσει στα νεανικά του χρόνια ως το “παιδί θαύμα της δημοσιογραφίας” όταν τη δεκαετία του 80′ εξέδιδε εφημερίδα όντας λίγο πάνω από δέκα ετών.

Ήταν εκδότης της εφημερίδας “Η φωνή του Αμπελώνα” απ’ όπου και κατάγεται, ενώ εργάστηκε και στο Ράδιο Τύρναβος.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω τη μητέρα του, τα αδέλφια του και ανίψια.

 

Ο αποχαιρετισμός από τον Χρήστο Τσαντήλα.

Ο επί σειρά ετών αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας Χρήστος Τσαντήλας, έγραψε για τον Κώστα Τσόλα.

 

Αντίο φίλε Κώστα.

Έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι ο Κώστας Τσόλας, ένας καλός φίλος, ένας καλός συνεργάτης, ένας ακούραστος και φιλότιμος δημοσιογράφος.

Τον εγκατέλειψε η καρδιά του στο ΓΝΛ σε ηλικία 53 χρόνων. Κατάγονταν από τον Αμπελώνα και δραστηριοποιούνταν πότε με εφημερίδες και πότε με ραδιόφωνα ως εκδότης, ως ανταποκριτής και ως ραδιοφωνικός παραγωγός, από πολύ μικρή ηλικία.

Υπήρξε ο μικρότερος σε ηλικία δημοσιογράφος - εκδότης, που βραβεύθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Τσόλας, ο αγωνιστής της ενημέρωσης, ο φιλότιμος συνεργάτης αρχικά και μετά ανταποκριτής για πολλά χρόνια της «Ελευθερίας» στον Τύρναβο, όπου κρατούσε μόνος το επαρχιακό γραφείο της εφημερίδος, σε ηλικία 15 χρόνων πήρε βραβείο από τον πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο για την εφημεριδούλα που εξέδιδε με τον τίτλο «Η φωνή του Αμπελώνα» σε μια περίοδο που μεσουρανούσαν οι μεγάλες εφημερίδες και το δημοσιογραφικό τοπίο ήταν άκρως ανταγωνιστικό.

Ο Κώστας υπήρξε υπόδειγμα δημοσιογράφου και δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι τα περισσότερα προβλήματα της επαρχίας Τυρνάβου, του δήμου Τεμπών αλλά και του Πλαταμώνα έφταναν στην κεντρική εξουσία ύστερα από τα δικά του ρεπορτάζ μέσω της «Ελευθερίας».

Ως αρχισυντάκτης του για πολλά πολλά χρόνια, θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη για το φιλότιμο του και την μεγάλη προσφορά του στο τοπικό ρεπορτάζ.

Καλό παράδεισο Κώστα. Να μας λες τα νέα από κει. Μέχρι 8.30 το αργότερο τα κείμενα. Να προφτάσουμε τα περίπτερα φίλε μου...

 

Σημ: Η φωτογραφία παλαιότερα από το καρναβάλι του Τυρνάβου. Όπου ο Κώστας το παρουσίαζε με μεγάλη επιτυχία για πολλά χρόνια.

 

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και το ΕΤΑΣ για τον ξαφνικό χαμό του Κ. Τσόλα

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και του ΕΤΑΣ, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου των περιοχών Λάρισας, Αμπελώνα και Τυρνάβου, Κώστα Τσόλα, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Ο συνάδελφος, αν και δεν ήταν μέλος της Ένωσης και του Επικουρικού Ταμείου μας, αποτέλεσε παράδειγμα ήθους, ευπρέπειας και συναδελφικότητας τηρώντας στο ακέραιο τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ασχολήθηκε από τα παιδικά του χρόνια με τη δημοσιογραφία και την έκδοση εφημερίδων της περιοχής του, ενώ εργάζονταν επί πολλά χρόνια ως ανταποκριτής στην ιστορική εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας στην περιοχή του Τυρνάβου.

Δραστήριο και ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από τα μαθητικά του χρόνια εκδίδοντας την εφημερίδα “ΦΩΝΗ του Αμπελώνα» για την οποία βραβεύτηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ως ο νεότερος εκδότης και στη συνέχεια λειτούργησε δικό του ραδιοφωνικό σταθμό.

Εξάλλου για πολλά χρόνια υπήρξε ο κύριος συντονιστής- εκφωνητής στο Καρναβάλι του Τυρνάβου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη.

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε


alithianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου