ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Κακαβιά, κιμάς γαρίδας, χριστόψαρο: Το μενού που θα απολαύσουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο [εικόνα]


Ανανεωμένο, βασισμένο αποκλειστικά σε γεύσεις της θάλασσας -λόγω και Σαρακοστής- και με την υπογραφή του σπουδαίου Λευτέρη Λαζάρου θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού που θα γευθούν αύριο οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας στο δείπνο που θα παραθέσει.

Aν επιβεβαιωθεί το μενού, τότε οι λίγοι, περίπου 45 υψηλοί προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας, το βράδυ της 24ης Μαρτίου, θα απολαύσουν γεύσεις υψηλής ποιότητας και δημιουργικότητας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου να επιμεληθεί το μενού που θα γευθούν, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σύζυγός του, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας.

Θα ακολουθήσει η σούπα, που δεν θα είναι κάποια πολύπλοκη δυτική βελουτέ, αλλά μια κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας. Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης -είναι εμφανής η σημασία που δίνεται στα ελληνικά προϊόντα. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.



Μικρά μαθήματα γεωγραφίας σε ένα πιάτο. Φαίνεται ότι λόγω Σαρακοστής αποκλείστηκε εντελώς το κρέας -θυμίζουμε ότι την 25η Μαρτίου επιτρέπεται η κατάλυση ιχθύος.

Αν επιβεβαιωθεί ότι αυτό είναι το μενού, θα πρόκειται για μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, που θα υπογραμμίζει τη γαστρονομία ως σημαντικό μέρος της ελληνικότητας.

Φυσικά, τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου