ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει το Bitcoin


Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανήλθε η τιμή του Bitcoin, ξεπερνώντας τα 62.700 δολάρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την άμεση ένταξη του κρυπτονομίσματος στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, Coinbase Global.

Φέτος, το Bitcoin έχει υπερδιπλασιάσει την τιμή του, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή του αξία να ξεπερνά το 50% την συνολική αξία κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, που ανέρχονται σε περίπου 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το νούμερο είναι ελαφρώς μόνο χαμηλότερο από τη χρηματιστηριακή αξία της Apple.

Χθες, λοιπόν, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 4,7% σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην τιμή του στα 62.700 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα είχε φτάσει στις αρχές Μαρτίου εν μέσω προσδοκιών ότι θα αποκτούσε μεγαλύτερη αποδοχή στην αγορά.

Εξ άλλου, ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις φαίνεται να αποδέχονται το Bitcoin. Η Tesla του Έλον Μασκ αποφάσισε να επενδύσει μέρος της ρευστότητας της σε Bitcoin, ενώ το κάνει δεκτό ακόμα και για κάποιες αγορές αυτοκινήτων της. Η εταιρεία λογισμικών, MicroStrategy, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι θα αρχίσει να πληρώνει τις αμοιβές των διευθυντών του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, που δεν είναι άμεσα εργαζόμενοι, σε Bitcoin αντί για ρευστό.

Οι μετοχές της Silvergate Capital, μίας τράπεζας που ειδικεύεται σε δάνεια και καταθέσεις που στηρίζονται σε κρυπτονομίσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές της χρονιάς.

Η εισαγωγή στην Coinbase, που αναμένεται να γίνει σήμερα, ίσως αποδειχτεί καταλύτης στην πρόσφατη ενίσχυση του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. Η Coinbase είναι κερδοφόρα και ανακοινώνει διαρκείς αυξήσεις εσόδων και κερδών, κάτι που σίγουρα θα προσδώσει μεγαλύτερη αξιοπιστία στις αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων για λόγους κερδοφορίας.

Με βάση τις τρέχουσες τιμές μετοχών της Coinbase, η αξία της εταιρείας εκτιμάται στα εντυπωσιακά επίπεδα των 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, αρκεί να γνωρίζει κανείς ότι τα 68 δισεκατομμύρια είναι ελαφρώς υψηλότερα από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, Intercontinental Exchange, που διαχειρίζεται τη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης, το New York Stock Exchange.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εισαγωγή στην Coinbase θα διευρύνει σημαντικά την πελατειακή βάση των κρυπτονομισμάτων, καθώς και τη συγκεκριμένη αγορά.

Άλλωστε, το Bitcoin δεν είναι το μόνο ψηφιακό νόμισμα που ενισχύεται. Η τιμή του Ethereum έχει σχεδόν τριπλασιαστεί φέτος, με τη συνολική του αξία να ανέρχεται πλέον σε 250 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου